BANCI | Ultima Ora

Societe Generale numeste la BRD un director adjunct responsabil cu riscul, Didier Colin

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-01-18 08:07

Administratorii BRD l-au ales in functia de director general adjunct responsabil cu riscul pe Didier Luc Marie Dominique Colin (foto), care detine in prezent pozitia de director pentru Europa in cadrul Diviziei internationale de Retail Banking a Societe Generale.

Colin va fi si membru in Comitetul de Directie al BRD, coordonator al activitatii Departamentului de Control Central al Riscurilor, se arata intr-un raport al bancii transmis joi Bursei.

El are experienta in audit si administrarea riscurilor acumulata in cadrul subsidiarelor SG din Cehia si Slovenia.

Numirea acestuia va trebui aprobata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza circa 60% din actiuni.

Actiunile bancii au inchis sesiunea bursiera de miercuri in crestere cu 2,54%, fiind cotate la 9,3 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 6,48 miliarde lei (1,47 miliarde euro).

Cine este Didier Colin

Didier Colin este absolvent al Universității Paris-IX Dauphine si detine un Master of Business Administration (MBA) de la City University din New York.

Lucreaza la Société Générale din 1990, mai intai ca analist financiar la sucursala SG din New York, apoi, din 1991, ca membru al echipei de auditori la sediul central al SG.

În 1998 s-a întors la New York și a lucrat în calitate de CFO al Filialei SG SUA, fiind, de asemenea, responsabil de buget pentru toate activitățile SG pe continentul american.

În 2000, el a preluat funcția de Director General Adjunct al Société Générale Sucursala în Canada, iar în 2001 a devenit CEO.

In 2004 s-a intors in Europa la subsidiara SG din Cehia, Komerční banka (KB), ca membru al Consiliului de Administratie responsabil cu gestionarea riscului, cu functia de Chief Risk Officer, functie pe care o ocupa pana la finalul lui 2010.

Ulterior, preia functia de presedinte neexecutiv al sucursalei SG din Grecia, Geniki Bank, pana in decembrie 2012, cand banca a fost preluata de Piraeus Bank.

A lucrat si la subsidiara SG din Slovenia, SKB Banka d.d. Ljubljana, in functia de membru al Comitetului de Audit și Conturi, membru al Comitetului de Riscuri și membru al Comitetului de Compensare & Beneficii.

Inainte de venirea la BRD a lucrat la Paris, din 2011, ca director pentru Europa in cadrul Diviziei internationale de Retail Banking a Societe Generale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii