ASIGURARI | Ultima Ora

Salariul lui Misu Negritoiu ca presedinte al ASF a scazut cu 47%, la 35.000 lei net lunar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-02 12:19

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat cu cateva momente in urma, in cadrul unei conferinte de presa, ca salariul sau a fost diminuat cu 47%, la 35.000 de lei net lunar, potrivit noii politici salariale ale institutiei, copiata dupa cea a BNR si derulata de compania de consultanta HayGroup.

Negritoiu avea in functia de presedinte al ING un salariu de 31.000 de euro lunar. (Vezi aici detalii)

Negritoiu a precizat ca salariile si indemnizatiile individuale ale membrior Consiliului de conducere al ASF au scazut cu 77% fata de anul trecut.

Potrivit lui Negritoiu, cheltuielile anuale ale conducerii ASF, inclusiv sporurile si primele, au scazut in acest an cu 77% fata de 2013, de la 20,7 la 4,7 milioane lei, obtinandu-se astfel economii de 35 milioane lei.

 În semestrul II 2014, salariile și indemnizațiile individuale ale membrilor Consiliului ASF au fost reduse cu 40% față de februarie 2014, sub nivelul BNR, așa cum prevede legislația de înființare a ASF.

Si nivelul salariilor celor 70 de directori din cadrul celor 4 structuri de conducere din ASF au fost ajustate cu o pondere asemanatoare, noul nivel al acestora fiind urmatorul:

1. Presedintele ASF: 30 - 35.000 lei, la nivelul unui presedinte al unei institutii de asigurari

2. Vicepresedinte/director general in ASF: 25.000 - 30.000 lei, la nivelul unui CEO la o societate de asigurari

3. Director in ASF: 15.000 - 25.000 lei

4. Sef serviciu in ASF: 10.000 - 15.000 lei lunar

Nivelurile ierarhice din ASF au fost reduse astfel de la 5 initial la 4, la care se adauga pozitia de consilier al sefilor, care in opinia lui Negritoiu "este un nivel informal foarte periculos, care poate participa la sistemul de decizie chiar daca nu are functie".

Numarul consilierilor din ASF a fost redus de la 33 la 10 consilieri. "Eu am 1 consilier, ca sa nu se zica ca nu am si eu unul".

Cheltuielile totale cu salariile pentru cei 600 de angajati ai ASF vor scadea cu 27% in acest an fata de 2013, ajungand astfel la o pondere de 58% din costurile totale ale institutiei, fata de 81% pana acum.

"Legea ne obliga ca salarile sa fie aliniate cu cele din cadrul institutiilor financiare, care includ si bancile, dar noi suntem sub nivelul acestora, ne aliminiem la piata generala si chiar sunt diferente mari la nivelul functiilor de executie", a spus Negritoiu.

Cheltuielile cu prime și alte drepturi de natură salarială la nivelul ASF au fost reduse în 2014 cu 72% față de anul 2013 și vor continua să scadă în anul 2015 (cu încă 28%).

Negritoiu a prezentat in detaliu planul de restructurare al ASF, declaratiile acestuia urmand a fi reflectate de Bancherul.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii