BANCI | Ultima Ora

Romanii au 100 milioane euro in bancile din Cipru. Topul tarilor cu cele mai mari depozite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-21 08:57

Romanii au depozite in valoare de 100 de milioane de euro in bancile din Cipru, releva datele Bancii Centrale Europene, citate de Reuters, dintre care doar 5 milioane se afla in cele doua unitati ale Bancii Transilvania din Nicosia si Limassol.

Portofoliul de clienti BT din Cipru este format, in cea mai mare parte, din romanii care lucreaza in zona, iar din totalul depozitelor deschise la BT Cipru, în valoare totala de sub 5 milioane de euro, doar 1,3% sunt mai mari de 100.000 euro, a anuntat banca romaneasca.

Depozitele localnicilor in bancile din Cipru se ridica la 42,8 miliarde euro, in timp ce bancile cipriote detin, la randul lor, resurse de 13,8 miliarde euro.

Populatia si firmele din tarile din zona euro detin in bancile din Cipru suma de 5,3 miliarde euro, in timp ce bancile din zona euro au depuneri de 13,8 miliarde euro in bancile cipriote.

Populatia din alte state din alte tari UE, in principal Marea Britanie, detin depozite de 2,3 miliarde lei, la care se adauga depozite ale bancilor de 800 milioane euro.

Tarile din afara UE, in principal Rusia, detin in bancile din Cipru depozite de 19,2 miliarde de euro, la care se adauga depozitele bancilor straine, in valoare de 12,8 miliarde.

Nu exista o defalcare pe tarile din afara UE, insa agentia Moody's a anuntat ca bancile din Rusia aveau plasate 11,6 miliarde de euro la băncile cipriote la sfârșitul anului 2012 și a estimat că depozitele firmelor rusesti in băncile cipriote ar putea fi de aproximativ 18.3 miliarde euro.

Topul depozitelor din bancile din Cipru, defalcate pe tari:

1. Grecia: 4.7 miliarde
2. Marea Britanie: 2 miliarde
3. Germania: 100 milioane
4. Franta: 100 milioane
5. Luxemburg: 100 milioane
6. Malta: 100 milioane
7. Bulgaria: 100 milioane
8. România: 100 milioane

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii