BANCI | Cariera

Laurentiu Mitrache a fost inlocuit de la conducerea Leumi Bank, dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 07:32

Laurentiu Mitrache a fost inlocuit la conducerea Leumi Bank Romania cu israelianul Gil Karni, care a condus pana acum subsidiara Leumi din Luxembourg, dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, iar banca a continuat sa produca pierderi si anul trecut, se arata in raportul anual al bancii-mama din Israel.

Mitrache a condus timp de 10 ani subsidiara Leumi Bank Romania, iar o perioada a fost si presedintele Volksbank.

In raportul Leumi se mai arata ca patru persoane din conducerea subsidiarei Leumi Bank Romania, printre care si Mitrache, au fost condamnate, in 7 octombrie 2015, de catre o instanta romaneasca (Tribunalul Bacau), la inchisoare cu suspendare (1 an si 8 luni) pentru abuz in serviciu, sentinta impunand si restrictii cu privire la ocuparea unor functii in banca, de asemenea suspendate.

Banca a primit o amenda de 20.000 de lei si a fost obligata sa afiseze decizia de condamnare in unitatile bancii, timp de doua luni.

Judecatorii au mai decis ca banca si cele patru persoane din conducere sa-i despagubeasca pe clientii car au dat-o in judecata cu suma de 10.000 de euro si sa achite cheltuielile de judecata.

Decizia nu este definitiva, fiind atacata cu apel de catre cele doua parti.

In 2012, DNA a emis un comunicat in care informa ca Laurentiu Mitrache, directorul Bank Leumi, Rauchwerger Manfred, senior vicepresedintele bancii, Ion Popovici, vicepresedintele bancii si Nina Negoita, director de insolventa, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, intrucat acestia i-au cerut unui functionar bancar din sucursala Bacau sa blocheze o suma de 1,1 milioane euro existenta in contul unui client. (vezi aici detalii)

Bank Leumi Romania a avut pierderi de 24,5 milioane lei in 2015

Bank Leumi Romania a avut in 2015 pierderi de 24,5 milioane lei, dupa pierderi de 52 milioane lei in 2014.

Banca precizeaza ca piederile au fost cauzate in ambii ani de reevaluarea garantiilor aferente creditelor neperformante, in urma implementarii de catre banca nationala a masurilor de reducere a volumului de credite neperformante din sistemul bancar.

Activele totale ale Bank Leumi s-au ridicat la 1,223 miliarde lei la finalul lui 2015, usor mai scazute decat in 2014, cand aveau valoarea de 1,231 miliarde lei.

Depozitele atrase de la clienti s-au ridicat la 789 milioane lei la finalul lui 2015, fata de 777 milioane lei in 2014, iar stocul de credite acordate clientilor a fost de 749 milioane lei, in scadere de la 798 milioane lei in 2014.

Fondurile proprii ale bancii (capital si rezerve) au avut valoarea de 150 milioane lei la 31 decembrie 2015, in scadere de la 175 milioane lei la finalul lui 2014.

Bank Leumi Romania avea 15 unitati teritoriale la finalul lui 2015, numar neschimbat fata de anul precedent, insa in perioada 2010-2014 au fost inchise 22 de unitati.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii