BANCI | Interviu

Isarescu: Cu o bruma de intelepciune, putem spera la o crestere economica de 5-6% in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 17:06

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, luni, că economia românească ar putea creşte şi cu 5-6% în 2009, dacă investiţiile vor fi dirijate spre zonele de blocaj din România, precum infrastructura sau agricultura.

"Cu o brumă de înţelepciune, sperăm chiar la o creştere economică de 5 spre 6% pentru anul următor, dacă investiţiile vor fi îndreptate spre zone cu blocaj ca infrastructura sau agricultura, care au un potenţial imens", a spus Isărescu, care a menţionat că o temperare a creşterii economice până sub potenţial "dă inflaţia jos".

Atât guvernatorul BNR, cât şi viceguvernatorul Cristian Popa au subliniat, însă, că şi scenariul unei creşteri economice de 4,5% are la fel de munte şanse ca şi cel de 5-6%, în funcţie de cum vor fi îndreptate investiţiile.

În prima parte a conferinţei de presă de luni, guvernatorul menţionase că, faţă de estimările anterioare, de 5-6% pentru creşterea economică a României din 2009, BNR nu exclude în prezent o temperare mai puternică.

"Suntem tentaţi să luăm în considerare o creştere economică la un nivel mai scăzut faţă de 5-6%, cât aveam înainte", a spus Isărescu.

În 28 octombrie, viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat că BNR estimează pentru 2009 o creştere economică a României de 4,6%, nivel semnificativ sub cel luat în calcul la elaborarea bugetului de stat, de 6%, şi sub ultima prognoză a pentru acest an, de 9,1%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii