BANCI | Interviu

HSBC aloca 5 miliarde de dolari pentru creditarea IMM-urilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-07 15:06

HSBC Holdings a creat un fond de capital de lucru la nivel mondial în valoare de 5 miliarde dolari, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), pentru a le ajuta să facă faţă crizei financiare, a anunţat duminică banca, potrivit Reuters.

Doua miliarde de dolari sunt destinate clienţilor din Marea Britanie si Hong Kong, se mai arată în comunicatul celei mai mari bănci europene - HSBC.

Din cauza efectelor crizei creditelor, multe afaceri obţin finanţare foarte dificil şi la un preţ relativ mare, în ciuda faptului că băncile centrale au coborât dobânzile de politică monetară.

"Mă bucur că HSBC îşi utilizează puterea financiară pentru a ajuta întreprinderile mici din întreaga lume, prin oferirea unui nou fond de 5 miliarde dolari", a declarat directorul executiv HSBC, Michael Geoghegan.

"IMM-urile sunt motorul multor economii şi succesul lor va genera creştere economică".

În comunicatul HSBC este citat şi pe ministrul britanic de finanţe, Alistair Darling, care a declarat că "acesta este un pas binevenit pentru ajutarea afacerilor mici din Marea Britanie".

Fondul va fi alocat utilizând criteriile normale de creditare ale HSBC, a anunţat banca. Fondul reprezintă bani suplimentari faţă de nivelul pe care HSBC estimează să îl ofere în actualul mediu de afaceri, iar banii provin din resursele proprii ale băncii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii