BANCI | Educatie financiara

Doar 4 motive pentru a ne tine banii pe card si nu in portofel

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-01 21:58

Ce e bine sa stim inca de la inceput despre cardul de debit emis de banci: nu este doar un simplu card de plastic cu ajutorul caruia ne putem retrage banii de la ATM. Cardul este, in primul rand, un INSTRUMENT DE PLATA.

Platind cu cardul si nu cu bani, avem o serie de avantaje:

1. Scapam de grija banilor cash in buzunar sau portofel, pe care-i putem pierde sau ni se pot fura. Dar daca pierd sau mi se fura cardul? Nicio problema! Banii sunt in siguranta in contul bancii. Iar cel care a gasit cardul, sau hotul, nu-l poate folosi fara codul PIN. Asa ca ai grija sa nu pastrezi codul PIN scris pe ceva, tine-l minte!

2. Cu cardul putem plati usor, simplu si elegant la magazine si la diversi furnizori de servicii. Sau facturile la ATM-uri, fara sa stam la coada la ghiseu. Plata cu cardul ne aduce si alte avantaje: unele banci ne acorda bonusuri (bani inapoi pentru sumele platite cu cardul) sau reduceri la magazinele partenere! Exista chiar si optiunea de achita unele produse in mai multe rate, fara dobanda, cu un card de credit.

3. Ne putem organiza mai eficient bugetul personal, pe baza inregistrarii cheltuielilor facute pe parcursul unei luni, aferente platilor cu cardul, toate tranzactiile figurand intr-un extras de cont ce-l putem primi acasa prin posta sau putem sa-l vedem online, pe calculator sau pe telefonul mobil, prin intermediul serviciului de internet banking.

4. Scapam de grija schimbului valutar atunci cand suntem in alta tara. Daca platim cu cardul, conversia din valuta tarii respective in lei se face automat de procesatorul de carduri MasterCard sau Visa, la un curs apropiat de cel al pietei. Nota Bene! Pentru platile cu cardul in strainate nu se percepe niciun fel de comision, la fel ca in Romania!

Mai sunt si alte avantaje, pe care nici nu le banuiti, dar pe care vi le vom dezvalui cu alta ocazie, daca ne urmariti!

In urmatorul articol ne vom rezuma la un sfat util in privinta alegerii cardului de debit. Unul dintre criteriile de alegere este costul aferent utilizarii acestuia. Bancile, cum este firesc, practica diverse tarife, in functie de renumele bancii, de tipul cardului precum si de facilitatile aferente acestui instrument de plata.

Vom lua ca exemplu cardurile MasterCard tip Maestro, folosite in special pentru virarea salariilor si vom copara cateva oferte. Vom vedea, in final, ca pretul utilizarii unui card difera destul de mult de la banca la alta. Cel mai important cost al acestor carduri este cel de administrare, care variaza de la o banca la alta, precum si cel de retragere de numerar de la ATM.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii