BANCI | Ultima Ora

Curs valutar: Euro creste la 3,8431 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-04 14:25

Cursul de referinţă afişat, joi, de banca centrală, de 3,8431 lei/euro, indică o uşoară depreciere, cu jumătate de ban (0,14%) a leului, evoluţia monedei naţionale fiind similară celorlalte valute din regiune, pe o piaţă în aşteptarea deciziei Băncii Centrale Europene (BCE) privind dobânda cheie.

Miercuri, Banca Naţională a României (BNR) anunţase un curs de referinţă de 3,8379 lei/euro.

"Leul se apreciază uşor faţă de nivelul maxim atins de cursul de schimb, cu o evoluţie în ton cu regiunea. Nu sunt mişcări importante, majoritatea jucătorilor aşteptând decizia Băncii Centrale Europene (BCE) privind dobânda de politică monetară", a spus, pentru NewsIn, Ciprian Mihai, şef de departament în cadrul trezoreriei Volksbank România.

Analiştii anticipează că BCE va coborî din nou,joi, dobânda cheie, de la nivelul actual de 3,25%, în contextul recesiunii din zona euro şi temperării inflaţiei.

După aprecierea până la 3,8225 lei/euro înaintea deschiderii şedinţei valutare, leul s-a depreciat în primele minute ale şedinţei până la 3,8505 lei/euro, apreciindu-se uşor ulterior până la 3,8450 lei/euro. La ora 13:15, băncile cumpărau un euro cu 3,8430 lei şi îl vindeau cu 3,8480 lei.

În regiune, monedele emergente au înregistrat o evoluţie similară. Astfel, zlotul a pierdut teren în faţa euro de la 3,8650 la 3,90 unităţi/euro, pentru a se aprecia apoi până la 3,87 unităţi/euro, în timp ce forintul s-a depreciat de la 260,2 la 262 unităţi/euro şi a revenit ulterior în apropierea cotaţiilor din deschidere.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat joi de BNR arată o depreciere a leului cu aproape un ban (0,4%), până la 3,0494 lei/dolar, de la 3,0368 lei/dolar, cât era miercuri.

Pe piaţa internaţională, moneda americană s-a apreciat de la 1,2726dolari/euro la aproape 1,2550 unităţi/euro, iar la 13:15, ora României, moneda americană se depreciase uşor, euro fiind cotat cu 1,2605 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 12,59% pe an, uşor sub cel din şedinţa anterioară, de 12,67% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut la 13,59% de la 13,73% pe an, cât era miercuri.

Dobânzile pentru o zi (de tip overnight) se menţin la 12-14% pe an, peste rata dobânzii de politică monetară, de 10,25% pe an, dar în apropierea dobânzii la facilitatea de credit (creditul lombard), de 14,25% pe an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătoreÈ™te anul acesta 160 de ani de la înfiinÈ›are, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care È™i-a reconfirmat constant poziÈ›ia de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generaÈ›ii de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituÈ›ie bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obÈ›inerea acordurilor de finanÈ›are granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susÈ›ine finanÈ›area agriculturii româneÈ™ti prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluÈ›ii pentru fermierii care au nevoie de finanÈ›are pentru achiziÈ›ia de inputuri agricole È™i obÈ›inerea unor recolte bogate È™i profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii