ASIGURARI | Interviu

Cristian Constantinescu, Allianz: Fransiza la asigurarile auto, solutie pentru reducerea pierderilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Asigurareamea.ro
2008-11-24 16:28

Introducerea unei franşize de 100 euro pentru toate poliţele Casco ale Allianz-Ţiriac Asigurări ar reduce numărul de daune auto pentru asigurator cu 10-12% într-un an, iar costurile de administrare ar putea să scadă cu 5-7%, a declarat luni directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

"În cazul nostru, putem discuta de 20.000 de daune mai puţin într-un an, precum şi de o scădere a costurilor de evaluare şi de administrare", a spus Constantinescu.

Astfel, o scădere cu 10-12% a numărului de daune într-un an ar conduce la o reducere a cheltuielilor de administrare cu 5-7%, potrivit directorului Allianz-Ţiriac Asigurări.

Constantinescu a adăugat că, în cazul în care va obţine aceste rezultate, compania nu este dispusă să reducă primele de asigurare.

"Discutăm pe segmentul Casco de o frecvenţă a daunelor de 60%. Asta înseamnă că, din trei clienţi, doi au câte o daună în fiecare an. În fapt, lucrurile stau diferit: 80% dintre clienţi nu au nicio daună, iar restul de 20% au o daună, două sau chiar mai multe într-un an", a precizat şeful Allianz Ţiriac Asigurări.

Datele indică, potrivit lui Constantinescu, necesitatea segmentării clienţilor. "Nu poţi taxa clienţii între 30 şi 40 de ani pentru daunele produse de cei sub 30 ani", a explicat el.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii