BANCI | Opinie

Comisarul european Almunia propune infiintarea unei banci care sa cumpere activele toxice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-27 20:26

Înfiinţarea unei bănci care să cumpere active toxice ar putea fi o soluţie pentru reinstaurarea încrederii pe pieţele financiare, consideră comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia.

Acesta a adăugat că prioritatea statelor UE care se confruntă cu problema activelor toxice ar trebui să fie identificarea şi evaluarea activelor neperformante.

"Anunţurile recente ale unor bănci europene, referitoare la înregistrarea unor pierderi uriaşe, au arătat că problemele instituţiilor financiare nu s-au încheiat", a afirmat Almunia, referindu-se la cazurile Royal Bank of Scotland, Barclays şi ING, care au raportat pierderilede mai multe miliarde de euro.

Oficialul a precizat că atât timp cât aceste active rămân incluse în balanţele contabile ale băncilor, vor continua să submineze încrederea în acestea şi să afecteze operaţiunile de creditare.

Comisarul european a declarat că soluţia înfiinţării unei bănci care să preia activele toxice nu este scutită de probleme.

"Înainte să ne lansăm într-o dezbatere pe această temă trebuie să ne coordonăm punctele de vedere la nivel european, pentru a stabili, în primul rând, ce reprezintă activele toxice şi, în al doilea rând, care este cea mai bună cale pentru evaluarea acestora", a declarat Almunia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii