BANCI | Ultima Ora

Clientii de private banking ai Bancii Transilvania pot investi in arta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-06-07 16:12

Fondul de investiții Certinvest Artă Românească este disponibil acum clienţilor de private banking ai Băncii Transilvania, care au posibilitatea de a-şi diversifica portofoliile de investiţii, dar şi de a spori randamentul acestora, pe termen mediu.

Banca Transilvania - prin Divizia de Private Banking - împreună cu Certinvest - societate de administrare a investiţiilor - lansează astăzi un parteneriat pentru stimularea investițiilor în artă, anunta banca intr-un comunicat.

Certinvest Artă Românească este un fond închis de investiții, singurul de acest gen de pe piața din România, lansat pe piață în aprilie 2011.

În decurs de un an, acesta a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a aproape 50 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrări de artă, realizate de artişti români precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Ion Țuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samule Mȕtzner, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Ion Theodorescu- Sion, Dumitru Ghiaţă, Nicolae Vermont, Victor Brauner, Constantin Piliuţă, Nadia Bulighin, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu şi Vasile Popescu. Certinvest Artă Românească a vândut până în prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obţinând un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Anca Crăciun, Directorul de Private Banking al Bancii Transilvania, afirmă: „Ne bucurăm că, prin colaborarea cu Certinvest, facem un pas înainte pentru impulsionarea investițiilor în artă, dar şi pentru diversificarea portofoliului de investiții al clienților noştri din segmentul private banking. Premiera pe piața românească a acestui parteneriat între artă si banking demonstrează dorința de reinventare a sectorului bancar, adăugând o componentă culturală ofertei de produse financiare”.

Clienții private banking ai Bancii Transilvania pot achiziționa unități de fond, în urma consilierii primite din partea managerilor dedicați, iar daca sunt interesați, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrărilor de portofoliu în care fondul a investit până în prezent.

Totodată, investitorii vor primi periodic informații privind evolutia portofoliului.

Eugen Voicu, preşedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest, declară: „Intrăm în acest parteneriat cu Banca Transilvania, prin Divizia de Private Banking, încrezători în sinergiile pe care două companii le pot crea în beneficiul clienţilor lor.

Fondul Certinvest Artă Românească reprezintă o noutate în piaţă şi a fost generat de dorinţa de a oferi investitorilor acces la o piaţă cu potenţial de apreciere deosebit. Prin parteneriatul cu Banca Transilvania, oportunitatea de a obține randamentele de pe piaţa românească de artă va fi oferită unei palete mai largi de investitori, clienţi BT. În plus, aceştia se vor putea bucura de investiţia făcută în artă, prin găzduirea în casele sau birourile proprii a unor opere de artă aparţinând fondului.”

Banca Transilvania are peste 1.800 de clienți de private banking. Valoarea totală a portofoliului aferent a depăşit, la sfârşitul primului trimestru a acestui an, 420 milioane euro. Divizia BT de Private Banking se adresează persoanelor fizice care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro în cont, precum şi clienților care investesc sume semnificative în produsele subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania, în cadrul Sucursalei BT Cipru, respectiv persoanelor care dețin carduri premium.

Fondul Certinvest Artă Românească a fost autorizat prin Avizul CNVM 13 din data de 12.04.2011 şi este înscris în Registrul CNVM cu numărul CSC08FIIR/40021 din data de 12.04.2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii