BANCI | Ultima Ora

CEC Bank a blocat nu mai putin de 17.000 de carduri suspectate de a fi fost fraudate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-14 13:39

Hackerii au spart o baza de date din Europa care contine informatii si despre cardurile unor banci din Romania. Informatiile despre carduri se strang intr-un server dupa fiecare plata.

Atunci cand platiti la un magazin, iar POS-ul este de la aceeasi banca de la care aveti cardul, tranzactia este trimisa direct la institutia financiara de care apartineti, pentru confirmarea platii.

Daca insa cardul este emis de o alta banca, intervine un procesator care intermediaza tranzactia. O astfel de companie europeana care avea datele a milioane de tranzactii a fost sparta, astfel incat hackerii pot sa le utilizeze pentru a fabrica carduri false si a le utiliza pentru a retrage banii de pe ele.

Si in cazul platilor pe internet intervine un procesator. Datele privind plata cu cardul raman si la comerciant o vreme, dar sunt securizate.

Baza de date furata de hackeri nu contine si codurile PIN. Insa daca bancile nu blocheaza la timp cardurile, se pot face tranzactii frauduloase in cazurile in care nu este nevoie de codul PIN pentru o tranzactie la comercianti sau un cod suplimentar de securitate la tranzactiile pe internet.

O romanca a fost retinuta de politie, marti seara, in momentul in care a platit cu cardul intr-un magazin. Casierei i-a aparut mesajul ca acel card este furat, asa ca a chemat agentii de paza, iar intr-un final clienta a fost dusa la sectie.

Comunicatul CEC Bank

"CEC Bank a primit sesizari oficiale conform carora informatiile aferente unui numar de carduri emise de institutii financiare din Romania si din strainatate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internationale", anunta banca intr-un comunicat.

"In scopul protejarii disponibilitatilor banesti ale clientilor si in conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a aplicat masura de blocare si re-emitere card si cod PIN, fara cost, pentru un numar de carduri din portofoliul propriu.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele create, dar in conformitate cu cele mai sus mentionate, actiunea are ca scop protejarea clientilor bancii in fata unor eventuale pierderi financiare.

Mentionam ca atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank si nu se datoreaza eventualelor vulnerabilitati ale sistemului operat de banca. Disponibilitatile banesti ale clientilor nostri sunt in siguranta", se mai arata in comunicat.

Clienţii CEC Bank au fost informaţi că, la nivelul întregii ţări, urmează să fie supuse măsurilor suplimentare de securitate aproximativ 17.000 de carduri tip VISA, a relatat presa.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii