BANCI | Educatie financiara

Cea mai simpla metoda de plata a facturilor? Direct debitul, cu siguranta!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-09 21:29

De ce suntem atat de siguri de acest raspuns? Din simplul fapt ca prin serviciul de debit direct oferit de banci tu nu trebuie sa faci nimic pentru a-ti plati factura: banca o face in locul tau.

Asadar, nu e nevoie sa te deplasezi la ghiseul unei banci sau la un ATM, nu e nevoie sa te chinui sa introduci parole, coduri de client, sume de bani si alte detalii pe calculator sau telefon daca folosesti internet sau mobile banking.

Nu trebuie sa faci nimic, serios! Banca iti plateste factura automat, in momentul in care o primeste de la furnizorii de utilitati, telefonie mobila, asigurari, credite, orice plata regulata.

Un alt avantaj important al debitului direct: scapi nu doar de drumuri ci si de griji! De cate ori ati uitat sa platiti o factura? Sau poate ca nici macar nu ati vazut-o, daca ati lipsit mai mult de acasa sau s-a ratacit din diverse motive.

Fireste ca in acest fel evitam probleme ce pot aparea in urma neachitarii facturilor la timp: penalitati de intarziere sau chiar intreruperea functionarii serviciilor.

Am mai adauga, in final, un avantaj mai putin evident al debitului direct, dar foarte important: formarea unui comportament de plata responsabil, adica respectarea termenelor contractuale, fapt care aduce clientului beneficii pe termen lung: in istoric de plata pozitiv, atat in ceea ce priveste achitarea facturilor de telefonie, curent sau gaze, cat si a ratelor de banca, este apreciat tot mai mult de catre companii si banci, atunci cand clientii solicita innoirea contractelor sau incheierea altora noi.

Din pacate, romanii mai inca mult pana sa devina constienti de avantajele apelarii la serviciile de plata automata a facturilor: un sondaj recent arata ca peste 90% dintre romani prefera in continuare plata in numerar pentru achitarea facturilor.

Probleme?

Probabil ca va intrebati ce se intampla atunci cand nu aveti suficienti bani in cont pentru achitarea facturii sau pur si simplu nu doriti sa platiti o factura sau vreti sa o platiti la alta data.

Nicio problema! Cu un simplu telefon la banca se poate rezolva problema, fireste! Anulati plata facturii automate prin debit direct pentru o luna sau o anumita perioada, urmand sa reveniti la normal atunci cand veti fi rezolvat problemele!

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii