BURSA | Interviu

Bursele europene scad, pe fondul temerilor unei recesiuni profunde

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-12 10:46

Acţiunile europene s-au depreciat, marţi, presiunile fiind exercitate în principal de titlurile din sectorul bancar şi din cel al mărfurilor, în contextul în care perspectivele slabe ale companiilor la nivel mondial şi datele economice negative au accentuat temerile de recesiune, relatează Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor acţiuni europene, a închis şedinţa în scădere cu 4%, la 885,50 puncte, după ce înregistrase o creştere de 0,9% în şedinţa anterioară. Indicele a pierdut peste 41% în acest an, afectat de criza creditelor şi de încetinirea economică.

Sectorul bancar a marcat cele mai mari pierderi, după ce titlurile Lloyds s-au depreciat cu 7,5%, cele HBOS cu 7,9%, UBS cu 8,4% şi HSBC cu 6,2%.

Cea mai mare bancă italiană, Intesa Sanpaolo SpA, a marcat cea mai accentuată scădere a cotaţiei acţiunilor, cu 16,9%, în contextul în care a urmat tendinţa concurentei UniCredit şi a luat măsuri drastice de reabilitare a puterii financiare, anunţând că nu va plăti dividendele.

Acţiunile din sectorul mărfurilor au avut, de asemenea, de suferit în urma ieftinirii majore a petrolului şi a metalelor.

"Nu e de mirare că investitorii continuă să fie speriaţi de o serie de date economice dezamăgitoare, iar previziunile de creştere economică sunt în declin la nivel mondial", a declarat Henk Potts, strateg în cadrul Barclays Stockbrokers.

Bursa din Londra a închis şedinţa de marţi în scădere, după ce indicele Footsie-100 a pierdut 157,23 puncte, echivalent cu 3,57%, la 4.246,69 puncte.

La bursa din Paris, indicele CAC 40 a scăzut cu 4,83%, la 3.336,41 puncte, pe un volum modest, afectat de temerile investitorilor legate de evoluţia crizei şi a dificultăţilor întâmpinate de companii.

PE bursa din Frankfurt, indicele Dax a coborât cu 5,25%, la 4.761,58 puncte, comparativ cu 5.025,53 puncte la închiderea şedinţei anterioare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii