BANCI | Opinie

Ben Bernanke, presedintele Fed: E necesar ca guvernele sa injecteze lichiditate in banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 09:02

Ben Bernanke, preşedintele băncii centrale americane (Federal Reserve), a spus marţi că pieţele de credit, deşi în curs de stabilizare, rămân supuse unor presiuni majore, iar injecţiile de capital realizate de guverne în cadrul băncilor sunt necesare pentru a normaliza creditarea, relatează Reuters.

"Sunt semnale ce arată că pieţele de creditare, deşi sunt în continuare tensionate, se ameliorează", a spus Bernanke, în cadrul unei declaraţii pregătite pentru a fi prezentate comitetului de servicii financiare din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Injecţiile de capital făcute de Trezorerie în instituţiile financiare, în cadrul planului de salvare de 700 miliarde dolari, vor fi extrem de importante pentru redarea încrederii şi pentru susţinerea revenirii la o funcţionare normală a pieţelor de credit, a mai spus el.

Capacitatea Trezoreriei de a lua orice măsuri necesare pentru prevenirea prăbuşirii instituţiilor financiare cu importanţă sistematică va fi, de asemenea, un factor important pentru redarea încrederii şi în redresarea pieţelor.

"Injecţiile de capital din cadrul planului de salvare a băncilor continuă să aducă stabilitate în sistemul bancar şi au redus parţial presiunile ce apăsau asupra băncilor, doi paşi cruciali către reluarea creditării", a spus Bernanke.

Condiţiile de creditare rămân "departe de normal", a menţionat şeful Fed, amintind riscurile majore şi condiţiile mai aspre de creditare impuse de bănci în octombrie.

Bernanke le-a amintit băncilor că autorităţile vor ca ele să utilizeze facilitarea accesului la capital pentru a spori creditarea.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii