BANCI | Interviu

Bancile s-au aliniat la plafonul BNR si au afisat dobanzi de referinta de 17,8%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-30 12:37

Ratele dobânzilor de referinţă afişate, joi, de băncile locale s-au aliniat la norma BNR privind limitarea dobânzilor pentru sumele plasate (ROBOR), la 17,8% pentru toate scadenţele, deşi pe piaţa monetară randamentele sunt mai ridicate, potrivit dealerilor.

Dobânzile interbancare afişate de băncile locale participante la formarea referinţei sunt cuprinse între 14,05% şi 17,8% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, la două zile, pentru o săptămână şi pentru o lună.

"Piaţa monetară este foarte fragmentată. Operaţiunile s-au realizat şi la dobânzi de până la 20%, dar şi la randamente de 30-40%", potrivit unui dealer.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, joi, 23 octombrie, că poate suspenda temporar publicarea indicilor ROBID/ROBOR, în cazul în care rata pentru depozitele plasate ROBOR depăşeşte cu 25% rata dobânzii facilităţii de creditare - Lombard, de 14,25%, respectiv trece de pragul de 17,8125%.

Modificarea normei privind funcţionarea pieţei interbancare monetare a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare miercuri.

Cele zece bănci comerciale care participă zilnic la stabilirea ratelor ROBID/ROBOR sunt The Royal Bank of Scotland (fosta ABN Amro), Bancpost, Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, CEC, Eximbank, ING, Raiffeisen, Banca Transilvania şi Unicredit Ţiriac Bank. Pentru calculul ROBID/ROBOR se utilizează cotaţiile băncilor participante afişate într-un interval de 15 minute înainte de ora 11:00.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii