BANCI | Ultima Ora

Banca Centrala a Ciprului a anuntat detaliile masurii de nationalizare a depozitelor de peste 100.000 de euro (bail-in)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-31 15:13

Banca centrala a Ciprului a anuntat detaliile masurii de bail-in, prin care o pondere de pana la 60% din diferenta dintre creditele si depozitele negarantate, de peste 100.000 de euro, ale Bank of Cyprus, vor fi nationalizate si toate depozitele negarantate ale Laiki Bank vor fi transferate catre o " bad bank".

Cei care au credite cu o valoare egala sau mai mare cu depozitul de peste 100.000 nu vor suferi nicio paguba. (Vezi aici detaliile comunicate de Banca Centrala a Ciprului).

Ce se va intampla cu Laiki Bank:

- Sucursalele Laiki Bank din Grecia vor fi preluate de Piraeus Bank
- Unitatie Laiki Bank din Cipru, cu exceptia celor din afara tarii, vor fi preluate de catre Bank of Cyprus. Ele vor fi redeschise publicului marti, 2 aprilie, sub coordonarea Bank of Cyprus.

- Toate depozitele garantate ale persoanelor fizice si firmelor, cu valori sub 100.000 de euro, din Laiki Bank vor fi transferate catre Bank of Cyprus. La fel se va intampla cu toate depozitele bancilor, guvernului, minicipalitatilor, altor entitati publice, firmelor de asigurare sau scolilor.

- Toate celelalte depozite de peste 100.000 de euro din Laiki Bank vor fi transferate catre o banca-punte (bad bank).

Ce se va intampla cu Bank of Cyprus:

- Sucursalele Bank of Cyprus din Grecia vor fi preluate de Piraeus Bank

- Se va adopta un plan tip bail-in, care consta in urmatoarele masuri:

- creditele clientilor vor fi deduse din depozitele de peste 100.000 de euro. Daca valoarea unui credit este egala sau mai mare cu valoarea depozitului de peste 100.000 de euro, atunci masura nu se va aplica. Daca valoarea creditului este mai mica, atunci:

- 37,5% din respectiva diferenta dintre credit si depozit este automat transformata in actiuni clasa A la Bank of Cyprus, cu drepturi de vot si pentru dividende.
- 22,5% din respectiva diferenta este inghetata temporar cu posibilitatea ca intreaga valoare sau o parte sa fie convertita in actiuni, conform deciziei unui evaluator.
- diferenta de 40% din depozitele de peste 100.000 de euro este temporar "inghetata" pentru asigurarea lichiditatilor. Intr-o scurta perioada, suma respectiva va fi eliberata clientilor, cu dobanzile aferente si cu un surplus de 10%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii