BANCI | Interviu

Angela Merkel: Reglementarile Basel II cu privire la riscurile de creditare ar trebui revizuite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-02 10:28

Reglementările Uniunii Europene (UE) care stabilesc cât capital trebuie să pună deoparte băncile pentru a acoperi riscurile ar trebui schimbate, astfel încât să faciliteze creditarea economiei, a spus cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters.

Setul de reglementări, cunoscut sub denumirea de Basel II, a fost adoptat global şi este aplicat în Uniunea Europeană, prin intermediul cerinţelor de capital ale băncilor blocului, pentru a creşte siguranţa pieţelor pentru investitori.

Creditarea s-a înăsprit, în condiţiile în care băncile au ales să pună deoparte bani, deoarece se tem că în sistemul financiar ar mai putea să apară probleme.

Liderii Uniunii Europene urmau să ajungă duminică la un acord că "deblocarea canalelor de creditare este crucială pentru eficienţa stimulilor fiscali decişi de statele membre", potrivit copiei unui document, obţinute de Reuters.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a spus autorităţilor de reglementare că nu ar trebui să creeze presiuni asupra băncilor, ca să creeze un surplus al nivelului de capital peste nivelurile normale.

Comitetul de la Basel al autorităţilor de supraveghere din domeniul bancar şi al bancherilor centrali, care a elaborat reglementările, lucrează la revizuire.

UE reformează deja cerinţele privind capitalul băncilor, pentru a eradica produsele puţin reglementate, iar un alt val de reforme este anticipat anul acesta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii