BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Bank isi face publicitate inselatoare la creditul de refinantare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-24 21:04

Raiffeisen Bank isi face publicitate inselatoare la creditul de refinantare a altor imprumuturi de nevoi personale de la alte banci, afisand o dobanda care este valabila doar in anumite conditii speciale, dobanda standard fiind mult mai ridicata.

Astfel, intr-o reclama pe Facebook (vezi foto), Raiffeisen spune ca acorda credite de refinantare cu "o dobanda fixa de 8,3%".
Dobanda de 8,3% este valabila insa doar in conditii speciale, si anume: pentru imprumuturi de valori mari, de peste 7.000 de euro, daca cel imprumutat isi incaseaza salariul intr-un cont al bancii si daca aplica online, pe site-ul bancii, nu intr-o sucursala Raiffeisen.

Daca nu sunt indeplinite conditiile de mai sus, dobanda este 12%, deci cu aproape trei puncte mai mare.

Raiffeisen nici macar nu recurge la stratagema "dobanda de la x%" adoptata recent de mai multe banci. (vezi aici detalii)

Costul efectiv al unui imprumut de refinantare la Raiffeisen este insa si mai mare, intrucat banca aplica si comisioane, nu doar dobanda: un comision de analiza a creditului de 200 de lei si un comision lunar de administrare a contului, de 5 lei.

Astfel ca indicele care reflecta costul total al unui credit, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), ajunge la creditul de refinantare al Raiffeisen Bank la 13,59%, calculat pentru un credit in valoare de 23.000 de lei (5.000 de euro), pe 5 ani, conform Calculatordecredite.ro.

Asadar dobanda reala al creditului de refinantare al Raiffeisen este 13,59%, care ar trebui sa figureze alaturi de dobanda din reclama bancii, de 8,3%, conform prevederilor legale.

OUG 50 din 2010 privind contractele de credit pentru consumatori prevede ca in orice forma de publicitate, dobanda unui credit, DAE, valoarea totala platibila si orice alte costuri, precum asigurarea, trebuie scrise “în mod clar, concis, vizibil şi uşor de citit, în acelaşi câmp vizual şi cu caractere de aceeaşi mărime.”

Nu este prima data cand Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite. La finalul anului trecut, banca isi promova creditul de refinantare in acelasi mod, dobanda cu care se lauda atunci fiind 9%. (vezi aici detalii)

Raiffeisen Bank este una dintre bancile cu cele mai mari dobanzi pentru creditele de nevoi personale sau refinantare, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro. (vezi aici detalii)

 

Taguri: refinantare credit  credite de consum  reclama inselatoare  Raiffeisen Bank  Calculatordecredite.ro  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite nevoi personale  

Comentarii

Anca iuliana
Acesta este modelul lor de business
Acesta este modelul de business pe care banca Raiffeisen il promoveaza in general. Inselaciunea este activitatea lor preferata. Spun asta in caitate de fost angajat si actual client. Niciodata, niciodata nu au in prim plan clientul, ci doar metoda cea mai eficienta de a pacali orice client are incredere in banca asta. Dupa ce ai semnat, esti victima sigura. Clientii pers stiu cel mai bine cum este sa nu mai scapi de banca si sa nu ai niciodata solutii din partea ei. Orice propunere din partea bancii este o capcana.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii