Criza COVID-19 | Stirea Zilei

ING majoreaza avansul la creditele ipotecare de la 15% la 35%, din cauza crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-05-11 23:13

ING Bank Romania a decis sa majoreze avansul necesar pentru obtinerea creditelor ipotecare de la 15% la 35%, din cauza crizei COVID-19, banca considerand ca aceasta decizie reprezinta o politica de creditare responsabila, cu scopul mentinerii unei rate reduse de credite neperformante, care nu mai pot fi rambursate.

"ING Bank Romania a avut intotdeauna o politica de creditare responsabila, ce tine si rata creditelor neperformante mult sub media pietei timp de foarte multi ani. Aceasta politica se traduce prin neimpovararea clientilor cu datorii astfel incat acestia sa isi poata plati ratele in ciuda unor perioade dificile din punct de vedere financiar cu care se pot confrunta pe parcursul contractului lor.

Politica de risc a ajutat clientii ING si acum un deceniu, la ultima criza financiara, cand am avut un impact limitat asupra clientilor si activitatii bancii, mult sub piata. Politicile de creditare responsabile au stat intotdeauna la baza ofertei ING si de aceea am reevaluat si acum unele conditii pentru creditele ipotecare sau de nevoi personale.

Toate limitarile implementate acum pentru produsele de creditare sunt temporare si vor fi reevaluate lunar in perioada urmatoare, in functie de cum evolueaza situatia. Acestea vor fi mereu actualizate pe ing.ro", spune ING Bank.

Alte banci mari, precum Banca Transilvania, CEC Bank sau BCR, nu au majorat avansul la creditele ipotecare: la Banca Transilvania si CEC Bank avansul minim este 15%, iar la BCR este 15% doar in orasele mari din tara, in restul localitatilor fiind 35%.

In privinta dobanzilor standard la creditele ipotecare, cea mai mica este practicata de CEC Bank: 4,94%, variabila, formata din indicele IRCC + o marja fixa de 2,50 puncte (vezi aici topul dobanzilor la creditele ipotecare).

 

Taguri: credite ipotecare  ING Bank  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii