Haiducii darii in plata pregatesc o noua lovitura: conversia creditelor in franci elvetieni la cursul din data acordarii, dar mai intai trebuie sa o infrunte pe Ana Birchall
Autor: Bancherul.ro
2016-05-09 23:39
Tandemul compus din avocatul Gheorghe Piperea si deputatul PNL Daniel Zamfir, autorii legii privind darea in plata, sunt pe cai mari acum, dupa succesul legii lor in Parlament, astfel ca s-au napustit imediat asupra altor proiecte de lege cu iz populist, cele privind conversia in lei a creditelor in franci elvetieni, primul initiat de deputata PSD, Ana Birchall, al doilea de un grup de deputati UDMR.
Deputatul Zamfir spune ca a fost rugat de catre asociatiile clientilor bancilor sa rezolve si problema creditelor in franci, intrucat bancile au acordat aceste imprumuturi utilizand practici inselatoare, iar apoi au facut profituri din deprecierea leului fata de CHF, dupa izbucnirea crizei, in timp ce clientii lor se zbat sa achite rate impovaratoare.
De aceea, el considera ca ar fi justificata conversia in lei a creditelor in franci, la cursul din data acordarii si la costurile din prezent ale imprumuturilor in lei, pentru ca bancile isi pot acoperi pierderile din castigurile obtinute pana acum.
“Initial era vorba de conversia la cursul din data acordarii plus o depreciere de 20%, insa acum datele problemei s-au schimbat, intrucat sunt peste 70 de decizii ale instantelor de judecata privind conversia la cursul din data acordarii, de care trebuie sa tinem cont”, a declarat Zamfir, pentru Bancherul.ro.
El spune ca maine urmeaza sa discute aceasta problema cu avocatul Piperea, in cadrul unei conferinte dedicata darii in plata, dupa care va propune un amendament privind conversia la cursul din data acordarii, la una dintre cele doua initiative legislative din Parlament pe tema conversiei creditelor in franci, prima a deputatei Ana Birchall, initiata inca din 2014, a doua, mai recenta, a unui grup de parlamentari UDMR.
De fapt, si proiectul UDMR prevede conversia creditelor in CHF la cursul istoric, ceea ce i-a alarmat deja pe reprezentantii BNR, in timp ce proiectul Anei Birchall este mai echilibrat, aceasta sustinand o coversie la o valoare medie intre cursul din data acordarii si cel din prezent, dupa ce initial proiectul sau era mai vag, precizand doar lipsa costurilor cu conversia, care urma sa se realizeze la cursul zilei.
De altfel, acceasta prima varianta a legii sale ar fi in acord cu prevederile Directivei 17 privind creditele ipotecare, care recomanda tarilor membre conversia la cursul din data efectuarii acesteia si in acelasi timp aplicarea legii doar pentru creditele noi, incheiate dupa ce legea va fi adoptata, fara efect retroactiv.
Numai ca daca legea s-ar adopta astfel, nu ar mai rezolva problema curenta a vechilor credite in franci, obtinute inainte de criza din 2008, astfel ca parlamentarii vor fi nevoiti sa recurga la o solutie de compromis, pentru a satisface pretentiile clientilor bancilor, dar fara sa afecteze sistemul bancar, dupa cum recomanda reprezentantii BNR, pe buna dreptate.
De aceea, opinia Anei Birchall pe aceasta tema, in apararea proiectului sau de lege, care tine cont de ambele parti afectate de lege, este mai corecta decat cea a deputatului Daniel Zamfir, care este preocupat mai cu seama de interesele consumatorilor, mai putin de pericolele la adresa stabilitatii financiare.
Ana Birchall:
“Vă asigur că mă voi lupta în continuare ca proiectul inițiat de mine să fie cel pe care se vor purta discuțiile ulterioare din comisiile de specialitate, pentru simplul motiv că acesta este cel mai înaintat din punctul de vedere al parcursului legislativ. Demersul PNL de a lucra pe alte proiecte legislative introduse mult mai recent este unul pur și simplu demagogic și politicianist. Dacă ar dori cu adevărat să soluționeze cât mai curând criza francului elvețian și să ajute oamenii sufocați de datorii, ar veni alături de mine și am putea discuta propunerile lor, ca amendamente la proiectul legislativ inițiat de mine.
Proiectul privind conversia creditelor, PLX 345/2014, inițiat de mine în 2014 și semnat de 131 deputați și senatori, proiect pe care liberalii nu l-au susținut în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, se află în prezent pe ordinea de zi la Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, comisie co-raportoare alături de Comisia pentru buget, finanțe și bănci. După raportul comun al celor două comisii urmează votul din plenul Camerei Deputaților, camera decizională pe acest proiect legislativ.
Menționez de asemenea că am făcut o cerere către președintele Comisiei juridice, domnul deputat Liviu-Bogdan Ciucă, pentru a fi invitată și a participa la toate discuțiile din comisie legate de proiectul meu legislativ și de problema conversiei creditelor în general.
Nu voi renunța la a găsi cea mai potrivită soluție pentru toți românii care, fără voia lor și fără a se face responsabili, s-au trezit peste noapte cu ratele dublate și triplate, în imposibilitatea de a-și mai achita creditele. Indiferent de forma finală, soluția legislativă este singura care poate veni în ajutorul miilor de oameni ce trăiesc cu frica de a-și pierde agoniseala de o viață. “
Daca ne gandim la ce s-a intamplat cu darea in plata, parlamentarii au devenit acum destul de imprevizibili pentru a putea anticipa finalul povestii francilor elvetieni. Sigur e ca bancile cu astfel de credite trebuie sa-si pregateasca noi provizioane, ca sa nu folosim termenul “pierderi”, care i-ar putea irita pe militantii anti-banci.
Iar BNR cu siguranta ca a efectuat deja studii de impact ale unei astfel de legi si a cerut deja bancilor potential afectate sa-si asigure rezervele de care au nevoie.
In paralel, juristii si avocatii sunt foarte ocupati.
Taguri: lege darea in plata comision retragere bani bancomat (ATM) curs BNR Easy Credit TBI Bank Banca Nationala a Romaniei (BNR) dobanzi credite nevoi personale
Comentarii
3treidmojicii din BNR
Bai, imediat ce se gaseste o persoana sa fie pentru consumatori, la fel de repede se gaseste cineva sa asocieze lupta acestuia cu interesele personale. Mojici astia din BNR, se gandesc numai la populism. Nu stimati bancheri, mai sunt deputati care sa lupte pentru cetateni. Comentariul de la poza de sus, chiar ca intrece orice urma de bun simt. Ce e mai sus, este cinism la adresa oamenilor.
Pentru oameni
Pentru oameni
Și foarte bine fac domnii haiduci . Le dorim mult mult succes ! Iar vouă celor care vă împotriviti ,dezinformați,vouă arogantilor care vorbiți cu atâta cinism , aroganță vă dorim să vă mănânce cancerul și buba neagră . Oricum o sa v-o luați nasol ! Dumnezeu oferă fiecăruia după inimă și voi aveți pact cu diavolul așa că....
mari
De s-ar inmulti haiducii....
wawwww.....cata nevoie avem de acesti haiduci. Adevarul e, ca aceasta tara are mare nevoie de foarte multi haiduci ca dansii, pentru a opri celelalte dezastre care se intampla in aceasta tara. Ar fi o idee buna sa se infiinteze un partid cu astfel de haiduci. Eu ii sustin. Doamne ce curatenie s-ar face!?
cristian dogaru
propagandist BNR
vasile, sa te iei de mana cu Dan Popa...mai ai putin si inventezi si tu taxe abracadabrante ca efect al legii darii in plata, cum visa si Dan taxe de notificare de mii de euro...iar bula aia din dreptul fotografiei e jalnica.
cetatean
Ne vor sclavi ... nu un popor inteligent
bancherul.ro este ziarul online de propaganda al BNR......, incet, incet ne indreptam spre aflarea adevarului.... , oricat de mult este sustinut Isarescu de masonerie acesta nu va mai rezista mult. Romanii s-au saturat de politica financiara dusa de catre acest stat in stat fata de proprii cetateni .......... Cand a fost vorba ca si BNR-ul sa fie controlat de alta institutie, gen Parlamentul Romaniei au sarit ca arsi si va dati seama de ce.... Va dati seama ce sustinere au din afara daca de 26 de ani nu au putut sa ii miste niciun partid de acolo, in afara ca si-au mai adaugat fiecare cate un viceguvernator pe linie politica ... gen Olteanu, Georgescu, Voinea, etc... Subscriu si eu la cati mai multi haiduci ..... poate asa vom reusi sa ne recuperam tara de la mafioti.... Apropo ...., Polonia studiaza legea de dare in plata a Romaniei, poate ar fi bine si voi sa studiati legea lor privind conversia in CHF.
DORIM ADEVARUL
ADEVARUL
Catre Zamfir, Dl. Zamfir daca porniti acest proiect v-as ruga sa verificati suma imprumutata de banci din exterior in CHF si suma acordata de banci clientilor ca sa vedeti marea magarie .... Sa vedeti ce expunere reala a existat asupra bancilor din exterior pe CHF si sa vedeti cate credite au fost date din ratele incasate de catre banci ulterior .... O sa vedeti ce diversiune exista din acest punct de vedere.... o sa vedeti ca bancile incasau in primii ani intre 70-75% dobanda si 20-25% din credit. Practic cu dobanda ce credeti ca au facut ......... ce au facut cu acei CHF incasati din rate .... 3 ipoteze: 1 - au dat alte credite; 2 - au stins din expunerea exterioara; 3 - au vandut valuta prin licitatie catre alte banci pentru a incasa profitul. Ar fi bine sa plecati din acest punct pentru a vedea realitatea cat de fapt au imprumutat bancile din exterior pentru a acoperi aceste credite si cate au fost acoperite cu depozite prin achizitia de catre banci la licitatie de CHF la un anumit curs sau din ratele de la clienti. BNR e obligata sa furnizeze aceste informatii, data fiind situatia, de ce nu o face ...... stiti singuri raspunsul. BNR ar trebui sa ne zica curat ... in perioada 2006 - 2009 bancile s-au imprumutat din exterior cu atata CHF si au acordat credite de atata. Din profitul obtinut bancile au acordat atata, iar expunerea reala este de atata.... Asteptam raspunsul slugilor intereselor straine....
Dan
conversie CHF
Este jignitor la adresa poporului un astfel de comentariu in ziar facut la adresa a doua persoane care sustin interesele partii din populatie care a fost manipulata de cei care ii platim inclusiv de Dl Isarescu. sa va fie rusine. nu uitati ca autoritatile statului trebuie sa ii protejeze pe romani nu interesele camatarilor autorizati de BNR. vad ca ii deranjeaza inclusiv initiativa UE de a imparti pierderile asta dupa ce ani la randul partea lunara achitata reprezinta dobanda nu soldul efectiv de asta de ce nu vorbesc stimabili domni bancheri. Am facut refinantare si nu mi-au dat voie sa schimb nicio virgula din conditiile de contractare si acum ne spun ca a fost negociere... cuvantul este CAMATARI, efectul ne au vandut pentru ceva arginti ca sa le fie lor bine si copiilor lor.
miha
iubire de neam
Sa faca dreptate justitia, dar nu pot sa nu ma simt oripilata de atitudinea subiectiva a multor impartitori de lege care pledeaza spre indestularea strainilor si saracirea semenilor de neam. Mie, "mi-ar muri o lume" sa nu-mi impart dreptatea conationalilor mei atata timp cat legea e de partea lor. Mai oameni buni sunteti romani???
miha
iubire de neam
Sa faca dreptate justitia, dar nu pot sa nu ma simt oripilata de atitudinea subiectiva a multor impartitori de lege care pledeaza spre indestularea strainilor si saracirea semenilor de neam. Mie, "mi-ar muri o lume" sa nu-mi impart dreptatea conationalilor mei atata timp cat legea e de partea lor. Mai oameni buni sunteti romani???
costel
catre patriabank dabuleni
bnr luati mauri cu patria bank dabuleni sint comisioane ascunse in contract penalitati abuzive un credit se plateste de trei ori mai mult .nu ia nimeni nici o masura
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii
Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii
Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
- Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
- Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- România, „lanterna roșie” a cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare în UE
- Deficitul contului curent, peste 24 miliarde euro după primele zece luni
- Deficit comercial record în octombrie 2024
- Productivitatea în comerț, peste cea din industrie
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Inflația anuală a crescut la 5,11%, prin efect de bază
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 8% pe primele 10 luni
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Buna ziua! Am trimis activare cont si imi scrie ca au expediat QR Cod pe posta dar nu mia venit ... detalii
-
Înșelătorie
Mare atenție la firma vex group, te pune să investești 250 € în Forex, câștigi ceva și ... detalii
-
interdictie conturi ING
Buna ziua, o situatie ca cele de mai sus am patit si eu, cu diferenta ca Revolut a deblocat contul ... detalii