BANCI | Stirea Zilei

G20: Nu va exista o taxa bancara globala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-06 14:13

Liderii celor mai puternice state din lume (G20) reuniti la Busan, in Coreea de Sud, au decis sa renunte la propunerile de instituire a unei taxe bancare globale, lasand in schimb statelor mana libera sa impuna legislatia potrivita conform conditiilor specifice din fiecare tara, transmite Financial Times. (VEZI comunicatul G20 in documentul atasat).

Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale ale celor mai mari natiuni nu au fost de acord nici cu stimulii fiscali, admitand ca temerile pietelor financiare cu privire la datoriile suverane a determinat o concentrare prea mare asupra reducerii deficitelor.

Liderii G20 au sustinut principii generale de control in loc de o taxa uniforma pe banci prin care sa se finanteze fondurile de criza pentru fiecare.

Grupul celor 20 a semnat un plan pentru o serie de reforme in regulamentele financiare internationale, ca parte din efortul de a evita o noua criza financiara ce ar putea forta guvernele, din nou, sa plateasca mii de miliarde de dolari din banii cetatenilor, pentru a salva bancile.

"Nu cred ca suntem aproape de un consens global privind taxa bancara", a spus Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei SUA, adaugand "...cred ca inca exista sustinere puternica, mai ales in Europa, in Marea Britanie si Europa, pentru a stabili un impozit financiar conceput asemanator cu ceea ce am propus noi in Statele Unite."

Diplomatii din Canada si Brazilia s-au opus acestei taxe, spunand ca bancile lor nu au avut nevoie sa fie salvate prin fonduri guvernamentale speciale, in timpul crizei provocata de spargerea balonului de credite ipotecare cu risc mare din piata americana.

Intalnirea de la Busan a avut si scopul de a produce o intelegere privind felul in care se va trata problema bancilor prea mari sa se prabuseasca ("too big to fail"), inainte de sumitul din Toronto. Guvernantii vor sa simplifice metoda de a opri rapid o banca cu probleme grave, astfel incat aceasta sa nu destabilizeze sistemul financiar.

Exista si multa solidaritate in G20 pentru un plan de ridicare a normelor de lichiditate pentru banci, fortandu-le sa caute fonduri mai multe pentru o capitalizare puternica, crescand rezistenta la socurile de pe pietele internationale, dar acest plan trebuie pus in actiune cat se poate repede.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii