BCR pierde clienti fideli de zeci de ani, dupa ce le-a blocat conturile fara sa-i anunte (actualizat cu dreptul la replica al BCR)
Autor: Bancherul.ro
2018-09-11 21:00
Mai multi clienti ai BCR spun ca vor schimba banca, invocand problemele recente privind actualizarea datelor personale, cand banca le-a blocat conturile fara sa-i anunte in prealabil, dar si din cauza birocratiei excesive, a modului greoi de comunicare si a comisioanelor mari in comparatie cu alte banci.
“Mi-a fost blocat cardul si nu am mai putut face plati. Am aflat asta la benzinarie, dupa ce am facut plinul. Nu mi se pare corect ca BCR sa procedeze astfel, motiv pentru care voi trece la alta banca. Oricum, din cate am vazut sunt banci cu comisioane mult mai mici decat la BCR”, ni s-a plans recent un client al BCR de peste 20 de ani, la Reclamatiibanci.ro.
“Bancile abuzeaza in continuare. Desi sunt un prestator de servicii, in loc sa serveasca, au acel comportament teribil de non-business, forcing, tipic unui serviciu IMPUS si nu cu adevarat concurential”, comenteaza un cititor pe site-ul Bancherul.ro.
Un client al BCR si-a exprimat indignarea, pe pagina Facebook a BCR, dupa ce banca i-a blocat contul fara sa fie anuntat, motiv pentru care ameninta ca va schimba banca:
“Buna ziua. Am si eu o firma. Mica, amarata, asa cum este ea, dar din ea traim si eu si familia mea. Acum ceva zile m-am trezit cu cardul blocat, fara motiv. Datorii nu am, taxele sunt platite. Mi-e greu sa ajung la BCR Otelu Rosu, pentru ca, pentru a intra ceva bani in firma aia mica si nenorocita, trebuie sa muncesc pana imi ies ochii din cap in punctul de lucru al firmei. Am facut un efort si m-am dus - mi se spune ca mi-ati blocat cardul pentru ca nu am adus actele pe care dvs le aveti de cand am deschis firma!! Actele nu le am la mine, pentru ca nu ati spus de ce am nevoie cand am venit in oras.
Deci, pe banii mei, imi blocati cardul meu. Ok. Azi, pentru ca v-am zis ca o sa incheiem colaborarea cat de curand, mi-ati blocat contul cu totul. Adica eu nu mai am acces la banii mei, cu care trebuie sa platesc taxele si sa fac celelalte plati ale firmei. Repet, fara a avea vreo datorie catre BCR sau vreo institutie a statului!! Fizic, imi este imposibil sa ajung la banca, pana saptamana viitoare, tarziu. Contul mi-l mut clar, imediat ce am timp sa imi deschid un altul la alta banca. Vreau sa imi explicati exact, cu legi toate citatele posibile, cum aveti dreptul sa imi blocati banii MEI.”
Raspunsul BCR a fost urmatorul: “Toți clienții noștri au fost informați atât letric, cât și prin SMS, cu privire la procesul de actualizare a datelor. Aceasta este o inițiativă legală ce se aplică la nivel național în domeniul bancar și trebuie să respectăm reglementările în vigoare. Mulțumim pentru înțelegere!”
Insa clientul a raspuns ca nu a fost deloc informat si nici nu a primit vreun telefon de avertisment inainte de blocarea conturilor, dupa cum a patit si clientul BCR mentionat mai sus: “Nu am primit niciun SMS și nicio scrisoare. Verificați dacă au fost trimise. Nu am nicio înțelegere pentru ce se întâmplă, pentru că se întâmplă pe banii mei, munciți de mine, fără a avea nicio datorie. Dacă ați văzut ca nu am adus ce trebuie, era greu sa fie dat un telefon? Sau nu aveți minute? Măcar un bip, ca sunam eu înapoi, ca îmi permiteam câteva minute de convorbire pana sa îmi blocați contul...”
“Am patit-o si eu astazi! Nu am primit nici o instiintare! Mi-au blocat conturile si cardul!”, se plange un alt client BCR.
“Astazi ne-au blocat si noua conturile si cardul, tot! Fara a fi notificati in nici un fel! Astazi cand trebuia sa platesc o factura urgenta si acum imi cer toate actele care le-am depus la deschiderea contului - in conditiile in care nu s-a schimbat nimic. In conditiile in care anul trecut am fost la BCR si am actualizat datele. In conditiile in care luna trecuta am fost la banca dupa un extras si nimeni nu mi-a zis nimic! BCR este o bataie de joc la adresa oamenilor, si nu se poate numi banca in anul 2018. Daca mai aveti de lucru si cu agentia de la Targu-Jiu, nasol a-ti pus-o pe romaneste. PS: Stie cineva daca ii putem da in judecata?! Putem sa ne unim intr-un grup comun, si sa facem o actiune comuna? Nu se poate sa-si bata joc de noi pe banii nostri si nervii nostri!!!!! “, se plange altcineva.
Problemele de comunicare ale BCR cu clientii, multi cu mare vechime in relatia cu banca, sunt reflectate si de urmatoarea izbucnire de furie:
“Cum e posibil sa ma anuntati ca daca nu actualizez datele imi restrictionati accesul la cont incepand din 1 septembrie, iar de azi nu mai pot face nici o operatiune? Este rusinos si abuziv ceea ce faceti. O sa primiti notificare avocatiala ca va dau in judecata, iar maine trimit angajatii organizatiei mele la dvs la sediu sa le dati salariile. Banca de incompetenti, aste sunteti!!!!
Asta ca sa nu mai spun ca imi inchid contul de la voi dupa 20 de cand colaboram.”
Dureros pentru banca si clienti depotriva este faptul ca aceasta decizie surprinzatoare de blocare a conturilor a fost luata impotriva unor clienti cu o vechime de zeci de ani in relatia cu banca!
“O banca care isi permite sa faca ce vrea cu banii tai . Nu poti sa blochezi un cont fara sa verifici atent ce se intampla.O banca care schimba intelegerile unilateral si care nu-si trateaza cu respect clientii si doar le foloseste banii...
Asta este experienta mea cu BCR dupa 26 de ani. Pacat !!!”, spune un client al BCR.
Este incredibil ca BCR a decis sa blocheze conturile unui client pe care-l cunoaste de 26 de ani!
Superficialitatea de care a dat dovada BCR in actualizarea datelor personale rezulta si din urmatoarea plangere a unui client:
“Draga BCR, in acest moment sunt in situatia delicata de a nu ma putea folosi de banii mei din contul meu pentru ca "datele nu au fost actualizate" desi acestea sunt actualizate de la sfarsitul lunii iulie. Angajati-va oameni care sa-si faca treaba cum trebuie. Ati reusit cu adevarat sa ma dezamagiti.”
Din raspunsul BCR, “Ne cerem scuze pentru această situație. Ne poți spune în ce unitate ai mers pentru actualizarea datelor?” rezulta ca fosta banca nr.1 din Romania, intrecuta acum de Banca Transilvania, nu dispune de un sistem centralizat de administrare a datelor clientilor, ceea ce a provocat si haosul in acest caz si, pe deasupra, si incompetenta angajatilor.
Clientul BCR a revenit cu detalii: “Pentru actualizarea datelor m-am prezentat in agentia BCR din Drobeta Turnu Severin, bd. Revolutiei 16-22 Decembrie 1989. Insa, in urma conversatiilor avute cu colegii dvs de la asistenta, am inteles ca persoana care a facut actualizarea nu s-a ocupat si de partea necesara pentru persoane juridice. Din pacate, lipsa de comunicare si, probabil, insuficienta pregatire a personalului din unitatea dvs. au dus la aceasta situatie extrem de neplacuta pentru mine. Inteleg ca nu sunt singura persoana care pateste asa ceva. Firesc ar fi fost sa mi se fi transmis pe loc ca pentru actualizarea datelor pentru PFA sunt necesare si alte documente decat copia actului de identitate. Inteleg ca este necesar sa ma prezint la o unitate BCR pentru a treia oara. Colaborez cu dvs. de 20 de ani, dar e prima data cand patesc asa ceva. Si e neplacut sa nu ma pot folosi de proprii bani pentru plata taxelor doar pentru ca un functionar al bancii, din neglijenta sau din nepricepere, nu si-a facut treaba asa cum ar fi trebuit. “
Interesant este ca cei care au avut probleme cu BCR si-au exprimat hotarat intentia de a trece la alta banca, in ciuda faptului ca sunt clienti vechi. Un indiciu al competitiei in crestere pe piata bancara nu doa in privinta costurilor, cat mai ales a calitatii servicilor.
“Si eu am avut un "show" cu BCR. Din discutiile avute cu ei a rezultat ca stiau ce s-a schimbat si ce nu, nu vad rostul pentru care trebuia sa intreprind eu ceva in acest scop. Mai devreme mi-a mai zis o persoana ca a patit exact ca Lili Tudor Bordea. Decizia mea a ramas sa "divortam", desi am avut o casnicie lunga”, spune un client BCR.
“Si decizia mea este de divort in stil italian. Cred ca isi bat joc de clienti in mod discretionar. Nimeni nu are nici o raspundere si nu ai cu cine sa stai de vorba. Actualizarea datelor inseamna date care au fost modificate si nu toate actele. Cred ca BCR a pierdut actele vechi sau nu le mai are si ne pune pe drumuri. De ce trebuie act constatator ? Sa- l plateasca daca au nevoie”, considera un alt client BCR.
ACTUALIZARE
Articolul a fost actualizat in 12 septembrie 2018, cu dreptul la replica transmis de BCR:
"Am transmis publicatiei Bancherul.ro dreptul nostru la replica si precizarile referitoare la articolele incorect documentate referitoare la procedurile derulate in conformitate cu legislatia privitoare la legislatiei de cunoastere a clientelei (L656/2002 (R1). Pozitia noastra a fost reflectata cu intarziere nepermisa, iar abordarea editoriala a publicatiei Bancherul.ro a ramas in mod inexplicabil neschimbata, in termeni de obiectivitate a relatarii. Ca atare suntem nevoiti sa reiteram precizarile si explicatiile detaliate si complete ale bancii, oferite atat clientilor cat si mass-media.
Regretam inconvenientele survenite in urma aplicarii procedurilor administrative privitoare la cunoasterea clientilor. Facem tot posibilul pentru a diminua orice incovenienta administrativa si a ne concentra pe servicii care conteaza si asistenta cu valoare adaugata pentru clienti. Aceasta include atat vizite ale consilierilor nostri la clienti, informari telefonice, informari letrice si notificari prin SMS, dar mai ales reducerea riscului juridic pentru acestia in cazul in care datele lor nu sunt actualizate.
Am transmis tuturor clientilor aflati in situatia de a-si actualiza datele personale notificari in conformitate cu prevederile legislatiei, cu reglementarile bancare si strategia bancii de a elimina orice fel de riscuri juridice pentru clienti. Din pacate, in cazurile fara reactie la notificarile repetate (email, telefon, scrisoare, SMS) ale bancii, a trebuit sa luam o serie de masuri de restrictionare pentru a ne asigura de respectarea legii si regulamentelor bancare, precum si eliminarea oricarui fel de riscuri juridice pentru clienti. Suntem la dispozitia clientilor nostri pentru a asigura servicii de calitate solutionarea rapida a oricarui incident, in acest context.
Articolul curent publicat de catre publicatia Bancherul.ro, a ignorat atat precizarile noastre anterioare, cat si realitatea efectiva.
Ne este inexplicabila atitudinea publicatiei Bancherul.ro."
Comentarii
Dana StamatoiuBCR abuzeaza si insista in loc sa corecteze comportamentul inadecvat
Catre BCR Adresa de contact a clientului nu este cea imaginata ci cea reala Actualizarea datelor nu presupune completarea unei CERERI ci declararea acestor date Modificarea termenilor contractuali prin impunerea unui formular incorrect nu este adecvata. Raspunsul la reclamatii dat de aceleasi personae care sunt reclamate nu conduce la corectia comportamentului inadecvat. Daca la deschiderea contului nu mergi la banca, de ce ai merge cand BCR doreste sa actualizeze datele ? Va invit sa mergeti la clientii vostri si dupa deschidere. NU doar cand aveti campanie de atragere client. Invocarea BNR cand e vorba de un formular abuziv nu este de bun augur. Faptul ca nu se exista manageri client corporate care inca nu stiu unde este sediul fiscal desi au documente in acest sens, astfel incat trimit comunicari la sedii fara activitate nu face decat sa intareasca ce am scris mai sus. Priviti in propria curte. Acolo e problema. Datele clientilor sunt pe mfinante, pe anaf, pe recom. Nu e nici un mister. Strategia bancii insa este eronata. Cizma in fata nu este mai este de mult agreata in Romania. In nici un caz de catre intreprinzatorii reali din economie. Daca chiar doriti clienti, orientate-va spre ei. Nu anulati orice posibilitate de reclamatie, responsabilizare, responsabilitate, adrese si contacte business reale.
Vojniac Cristian
Blocare cont pensie
Același tratament cu blocarea contului de pensie fără vreo atenționare sau preaviz a fost aplicat și în cazul meu singura soluție fiind renunțarea la contul BCR și mutarea la altă banca.
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii
Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii
Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
- Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale
- Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor
- Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?
Profil de Bancher
-
Bogdan Popa, Vicepresedinte, Divizia Control Financiar si Contabilitate
Raiffeisen Bank
Cu peste 10 ani de experienta in domeniul bancar, ... vezi profil
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii