Bancile isi ameninta clientii cu inchiderea conturilor daca nu-si actualizeaza datele personale
Autor: Bancherul.ro
2018-07-25 22:08
Unele banci, precum BCR si Raiffeisen, isi etaleaza in continuare pozitia de forta, abuziva, in relatia cu clientii, pe care-i ameninta cu inchiderea conturilor daca nu se prezinta la sucursale pentru a-si actualiza datele personale.
O relatia normala banca-client nu ar trebui sa implice amenintari si masuri radicale pentru neindeplinirea unor cerinte legale si contractuale.
Normal ar fi ca banca sa-si contacteze clientii si sa convina cu acestia modalitatile de actualizare a datelor personale (la sucursale, online sau prin telefon) in functie de timpul acestora (multi lucreaza in timpul orarului de functionare a bancilor), si de disponibilitate (este perioada concediilor si este inacceptabil sa te trezesti cu contul blocat in timpul vacantei).
De asemenea, bancile ar trebui sa implementeze optiuni de actualizare online sau prin telefon a datelor personale, dat fiind ca am intrat de ceva vreme in era digitala.
Pacat ca dupa atatia ani de scandaluri cauzate de relatia defectuoasa pe care unele banci le-au avut cu clientii carora le-au acordat credite (BCR si Raiffeisen fiind printre ele), ele nu au invatat inca sa se poarte cinstit si profesionist cu ei.
Dar cum exista ceva competitie pe piata bancara, clientii BCR si Raiffeisen nemultumiti de serviciile acestora pot sa se mute la alte banci, in cautarea unor servicii mai bune.
Clientii Raiffeisen protesteaza
“Ce inseamna aceste amenintari prin telefon sa vin in agentie sa fac actualizarea datelor pentru a evita blocarea conturilor? Am vreo datorie fata de banca si nu stiu eu? Nu va ganditi ca avem job-uri intre 9 si 18 si nu putem ajunge? Eu stiu ca un cont poate fi blocat in urma unei datorii a titularului, ci doar daca nu se poate recupera datoria. Ma voi plange la BNR”, se plange un client al Raiffeisen.
Banca se justifica spunand ca “legislatia ne obliga sa trecem prin anumiti pasi atunci cand vine vorba de cunoasterea clientelei”.
Legislatia invocata de Raiffeisen este Regulamentul BNR nr. 9/2008 privind cunoaşterea clientelei în scopul prevenirii spălării banilor şi finanţării terorismului, care insa nu obliga bancile sa inchida conturile clientilor care nu-si actualizeaza datele personale.
Raiffeisen mai spune ca “daca nu au intervenit modificari ale datelor din actul de identitate, actualizarea datelor se poate face si prin telefon.” Dar daca nu au intervenit modificari, de ce mai trebuie actualizate datele?!
De altfel, in contractele sale cu clientii, denumite Conditii generale de derulare a operatiunilor bancare, nu exista prevederi explicite cu privire la obligatia clientilor de a-si actualiza datele personale si nici masurile pe care le poate lua banca in caz contrar, precum inchiderea conturilor.
Pe de alta parte, in contract se prevede ca “Banca va putea sa ia orice masuri pe care le considera necesare in relatia cu Clientul, in vederea respectarii dispozitiilor legale in materia prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului.”
Conform contractului, Raiffeisen isi rezerva dreptul de a rezilia contractele si de a bloca conturile clientilor imediat, fara avertisment, “in urmatoarele cazuri de neexecutare corespunzatoare a clauzelor:
a) in cazul in care Clientul nu respecta conditiile de functionare ale Contului impuse de Banca, prevederile legale în vigoare sau normele de lucru ale Bancii, ori Clientul este suspectat de efectuarea unor operatiuni prin care incalca prevederi legale (precum, dar fara a se limita la prevederi ce reglementeaza incidentele de plati majore cu cecuri, bilete la ordin, cambii, cele din materia prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului) ori a furnizat Bancii informatii si/sau documente false ori refuza furnizarea catre Banca a informatiilor si/sau documentelor si/ori acordurilor necesare indeplinirii de catre Banca a obligatiilor contractuale si/ ori legale (inclusiv in scopul aplicarii cerintelor FATCA si/sau CRS); in acest caz Banca va notifica Clientului masura luata, in cel mult lucratoare de la luarea acestei decizii.
b) in cazul in care soldul Contului nu mai acopera costurile aferente executarii Contractului specific de Cont Curent, fara notificare.
c) in cazul Conturilor ”dormant” reglementate la sectiunea 3.6.5., fara notificare.
Raiffesen Bank isi rezerva, de asemenea, dreptul de a denunta un contract, adica de a inchide un cont, “oricând, fara a fi necesara justificarea unei astfel de decizii, cu un preaviz scris de 2 luni calendaristice.”
In contract, Raiffeisen nu face nicio referire expresa la actualizarea datelor personale. Doar pe site (vezi foto) se invoca respectarea Regulamentul BNR nr. 9/2008.
Ce prevad contractele BCR
In contractele BCR se specifica in mod clar obligatia clientului de a-si actualiza datele personale, in caz contrar banca putand decide inchiderea contului, insa doar dupa ce-i notifica cu doua luni inainte.
Conform contractelor standard incheiate de BCR cu clientii persoane fizice (Contract cadru pentru servicii bancare – CCSB), banca poate inchide conturile clientilor daca:
1. raman datori, adica nu-si platesc comisioanele
2. contul este inactiv timp de 3 luni si nu mai sunt bani in el
3. se produc incidente de plati majore cu instrumente de debit
4. banca identifica un risc reputational
5. clientul nu respecta conditiile de functionare a contului
La acest din urma punct poate fi inclusa si problema actualizarii datelor personale, contractul BCR obliga clientii sa notifice banca, “pe costul sau (al clientului), in scris, in termen de 5 zile calendaristice de la survenirea acesteia, asupra oricarei modificari cu privire la situatia sa sau la orice informatii si/sau documente anterior puse la dispozitia BCR.”
Daca nu apar modificari privind identitatea sau identificarea clientului intr-un interval de 3 ani, “clientul se obliga sa contacteze din proprie initiativa BCR, pentru a confirma informatiile respective”.
Asadar, conform contractului incheiat cu BCR, clientii acesteia sunt obligati sa anunte banca atunci cand isi schimba datele de indentificare sau alte date furnizate anterior bancii, iar o data la trei ani trebuie, de asemenea, sa confirme ca vechile date au ramas valabile.
Insa inainte de inchiderea contului, BCR trebuie sa-si notifice clientii cu cel putin doua luni inainte.
De asemenea, BCR poate acorda lientului un termen pentru remedierea problemelor.
Comentarii
Dana StamatoiuBCR pozitie de forta nejustificata la un prestator de servicii
Asa este, bancile abuzeaza in continuare. Desi sunt un prestator de servicii (mai putin in cazul in care ai un credit ceea ce nu este cazul), in loc sa serveasca au acel comportament teribil de non-business, forcing, tipic unui serviciu IMPUS si nu cu adevarat concurential. De exemplu, in loc sa SOLICITE date sau sa viziteze clientii corporate, ii pun pe acestia sa faca o "CERERE" de actualizare date. Pe bune? Cine cere asa ceva? Nu cumva este motivul pentru care sunt angajati la banca acei ACCOUNTI? Sa intretina relatii si date? Pai cere clientul sa-i dea bancii informatii care oricum sunt publice (vezi recom si mfinante?) Exista vreo banca comerciala cu servicii decente in Romania care sa inteleaga ca "serviciul bancar" trebuie sa fie "serviciu" si nu obligatie de partid pt. client? Sau devenim toti clienti ai bancilor din UE ca sa scapam de mizeria locco? Ce fac toti acei middle management / top management care ar trebui sa se ocupe si de clientela nu numai de raportari? Ati uitat precum bugetarii de unde vin banii ? De la clienti.
Thobescu Theodor
Abuz de drept al băncilor dar numai contra Românilor
Și mie ING mă amenință că îmi blochează contul dacă nu mă duc la notar să declar că nu s-a schimbat nimic. În sec 21 sînt atît de incompetenți încît nu poți da această declarație în fața ofițerului de cont, după ce acesta te identifică. Habar nu au că poți trimite o declarație semnată de tine digital sau să teimiți niște documente scanate. În olanda nu există așa ceva. Dar olanda ne interzice intrarea în schenghen și ing firmă de naționalitate olandeză își bate joc de cetățenii români umilindu-i și punîndu-i pe drumuri dar fără a fi capabili să indice exact articolul de lege care le dă dreptul să încalce Constituția României, nu că așa zice timmerman, că nu avem dreptul la Constituție, să scrie negru pe alb și să semneze precizînd art. din ce lege le dă dreptul să îmi confiște banii proprietatea mea. Dar statul român și bnr tac mălc să nu supere sultanul de la bruxelles. O să îmi mut contul la altă bancă cu agajați mai destupați la minte nu rămași în sec. 18. O zi frumoasă să aveți.
Bogdan IONITA
REGULAMENT STUPID FACUT DE UN BIROCRAT
Daca intervin schimbari in datele personale este obligat sa le anunti la banca. Ce s-a gandit trogloditul? De ce restul sa stea linistiti? Sa vina si cei care nu au modificat! Muncim, muncim....
Tanasescu Viorel
Ing si actualizarea datelor firmei
Ca de obicei probleme la ING privind reactualizarea datelor firmei. Din 2011 nu am modificat nimic in dosarul juridic al firmei si cu toate astea nu se poate da o declarative tip in fata ofiterului de cont ci te pun pe drumuri cu o sumedenie de acte dupa tine. In cazul meu au refuzat reactualizarea datelor deoarece nu am o hotarare AGA pe formularul lor iar in cea din actele firmei se mentioneaza (la fel ca si in Actul constitutive Actualizat) ca sunt administrator cu puteri depline. Cei de la Ing vor sa fac alta pe care sa scrie ca sunt administrator cu puteri depline prin delegare!!! Stupid dar nu am ce face decat sa imi desfiintez contul. Firma lucreaza aproape zilnic cu banca, deci nu e in lipsa de activitate vizibila si desi mi s-a spus telefonic ca e necesar sa aduc doau Certificatul de Inregistrare si CI la Ing office Titulescu s-a dovedit cainformatia era falsa. Vor, illegal si abuziv, mult mai multe documente pe motiv ca asa cere BNR. Oare nu ar fi simplu sa ceara de la ONRC date despre firma? Ca mi se pare o sursa mult mai credibila decat discutia formala cu Administratorul . Daca sunt firme care eludeaza in vreun fel legea cu siguranta nu sunt blocate de privirea feroce a operatorului de la ghiseu.
Dan
Ing
Incompetenti! Primesc email de la ei sa imi updatez datele personale. Si SMS. Mi se spune ca pot sa o fac la sucursala sau prin Homebanking. Caut pe Homebanking ...nimic... II sun...mi se spune ca prin aplicatie numai persoanele fizice pot face actualizari nu si PFA. Uite cum am pierdut 30 de minute pentru ca idiotii de la ING sunt incapabili sa faca diferenta intre persoane fizice si PFA (sau societati etc) si trimit acelasi mesaj la toata lumea. Le explic la telefon ca sunt plecat din tara...si ca nu pot sa ajung la sucursula. Mi se zice ca nu au solutii. Nu stiu in Europa sa existe asa ceva. Cel putin nu pe unde sunt eu!
Cristian FUMU
SUB PRETEXTUL ACTUALIZARII DE DATE PERSONALE CLIENTUL ESTE OBLIGAT SA RECUNOASCA MODIFICAREA NORMELOR INTERENE CA UN ACT ADITIONAL LA CONTRACT
ATENTIE! RAIFFEISEN BANK ! SUB PRETEXTUL ACTUALIZARII DE DATE PERSONALE - la ghiseul bancii - A SCHIMBAT DATE/CLAUZE/CONDITII ESENTILE IN CONTRACT INCAT ACTUALIZAREA DE DATE PERSONALE SA DEVINA ACT ADITIONAL LA CONTRACTUL EXISTENT. DIN CLAUZELE NOI DEFAVORIZEAZA CATEGORIC CLIENTUL FATA DE CELE INITIALE (din anul 2013- AN IN CARE AM INTOCMIT CONTRACTELE CU RAIFFEISEN BANK . ACESTA ESTE PAREREA MEA IN URMA EXPERIENTELOR DE PANA AZI (05-21- 2020 - ora 5:45 AM) Mai am niste observatii dar vreau sa vad ... Jurist : Cristian FUMU : kfumu2020@gmail.com , Tel . 0744823680
Rezes adel-luca
Vreau credit
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii
Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii
Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
- Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
- Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- România, „lanterna roșie” a cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare în UE
- Deficitul contului curent, peste 24 miliarde euro după primele zece luni
- Deficit comercial record în octombrie 2024
- Productivitatea în comerț, peste cea din industrie
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Inflația anuală a crescut la 5,11%, prin efect de bază
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 8% pe primele 10 luni
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Buna ziua! Am trimis activare cont si imi scrie ca au expediat QR Cod pe posta dar nu mia venit ... detalii
-
Înșelătorie
Mare atenție la firma vex group, te pune să investești 250 € în Forex, câștigi ceva și ... detalii
-
interdictie conturi ING
Buna ziua, o situatie ca cele de mai sus am patit si eu, cu diferenta ca Revolut a deblocat contul ... detalii