BANCI | Stirea Zilei

Bancile incep sa scada dobanzile la creditele ipotecare in euro si lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-08 19:21

O serie de banci au inceput sa reduca, usor, dobanzile percepute pentru credite, in special in cazul creditelor ipotecare, atat in lei cat si in euro.

Astfel, dobanda la creditele imobiliare/ipotecare in euro oferite de Alpha Bank a scazut, de la inceputul lunii decembrie, la 8,46% pe an, de la 9,62% luna precedenta.

Banca mai percepe un comison de acordare de 1.5% din creditul solicitat, astfel ca Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge la 9.22% pe an (pentru un credit imobiliar/ipotecar de 50.000 euro pe 25 de ani).

Alpha Bank ofera credite imobiliare/ipotecare pe maxim 35 de ani si solicita un avans minim de 25% (in cazul creditelor destinate achizitiei de locuinta) respectiv 50% pentru credite destinte achizitie de terenuri intravilane.

Gradul de indatorare poate ajunge pana la 50 % in functie de nivelul venitului lunar net al familiei.

Pentru a obtine creditul trebuie sa fii salariat, cu minimum 6 luni la actualul loc de munca sau cel putin 1 an vechime in munca din care minimum 3 luni la actualul loc de munca, pensionar sau poti avea o profesie liberala, dar cu o experienta de minim 1 an.

Varsta minima a imprumutatului trebuie sa fie de 21 de ani si creditul sa fie rambursat pana la implinirea varstei de 70 de ani.

Si la alte banci se pot gasi dobanzi mici aferente creditelor ipotecare.

La CEC Bank, de exemplu, se promoveaza un credit ipotecar cu dobanda de numai 7,98%, fixa in primul an, ulterior dobanda variabila fiind de 11%.

La UniCredit Tiriac Bank, creditele imobiliare se acorda cu dobanzi intre 7,25% si 12,95% pe an in euro si 12,9% si 17,95% pe an in lei.

La BCR se percepe pentru un credit imobiliar in lei o dobanda de 6,2%, fisa in primul an de creditare, 7,2% fixa pe o perioada de doi ani, dupa care se aplica o dobanda variabila de 10,1% in prezent.

Dobanda variabila pe intreaga perioada de creditare, de pana la 30 de ani, este de 9,6% la BCR.

Creditele imobiliare in lei la BCR sunt mult mai scumpe: 13,85%, fixa in primii 3 sau 5 ani, iar ulterior variabila. Daca alegeti dobanda de referinta a BCR, variabila, aceasta se ridica la 16,60% pe an.

Evolutia dobanzilor la creditele ipotecare in lei:

1. Banca Transilvania: 19,30% in octombrie, 11,55% in noiembrie

2. UniCredit Tiriac Bank: 20,60% in octombrie, 13,68% in noiembrie

3. CEC Bank: 11,70% in octombrie, 9,07% in noiembrie

4. Raiffeisen Bank: 19,55% in octombrie, 18,30% in noiembrie

5. BCR: 18,40% in octombrie, 17,50% in noiembrie

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii