LEASING | Revista presei

Scutire la impozitul pe profit pentru firmele care produc cu echipamente in leasing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-11 08:39

Agenții economici care produc cu echipamente achiziționate în leasing vor putea beneficia de scutire la impozitul pe profit la producția obținută cu aceste echipamente, până în 2015, a declarat marți, pentru Agerpres, secretarul general al Asociației Societăților Financiare din România (ALB), Adriana Ahciarliu.

"O facilitate pe care am obținut-o prin bunăvoința Ministerului Finanțelor Publice este scutirea la impozitul pe profit la achizițiile care sunt destinate anumitor sectoare de echipamente care susțin economia românească. Am reușit să includem și leasingul ca fiind un produs de finanțare recunoscut de guvern pentru clienții care îl folosesc ca și finanțare pentru echipamentele respective. Începând din primăvară, ei sunt scutiți pe perioada anului 2014 — 2015 la impozitul pe profitul realizat cu aceste echipamente", a spus ea.

Ahciarliu a arătat că parteneriatul public privat (PPP) trebuie, de asemenea, încurajat.

"Proiectele de infrastructură reprezintă un model care poate fi urmat, ca în Italia, Germania sau Franța, unde gradul de penetrare a leasingului depășește 20% din PIB și unde PPP este foarte important pentru că este vorba de o instituție financiară care-și asumă și responsabilitatea proiectului, nu doar finanțează achizițiile'', a explicat aceasta.

Secretarul general al ALB a precizat că o țintă a operatorilor din sectorul de leasing este atingerea nivelului de penetrare a leasingului în PIB din 2008.

"În 2008, leasingul avea un grad de penetrare în PIB de 8%. Evident că scăderea a venit gradual, odată cu scăderea indicatorilor macroeconomici la nivel de țară. La ora aceasta, penetrarea este de 1%. Problema este să ne propunem să revenim acolo unde am fost în 2008. Evident că diferența între 1% și 8% din 2008 este foarte mare și trebuie să identificăm măsurile pe care trebuie să le luăm noi, dar și guvernul", a subliniat reprezentantul ALB.

Secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, a participat, marți, la conferința anuală dedicată industriei de leasing din România.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Revista preseiVodafone a pierdut 300.000 de clienti

Vodafone a pierdut peste 300.000 de clienti in primul semestru din acest an, scrie Hotnews.ro. Firma de telefonie britanica pierde clienti in conditiile in care serviciile sale sunt mult mai scumpe si mai dezavantajoase fata de ofertele altor concurenti. Astfel, abonamentele detalii

Salariul minim brut creste de la 1.450 lei la 1.900 lei din 1 ianuarie 2018

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 1.450 de lei la 1.900 de lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri şi alte adaosuri, conform unei Hotărâri de Guvern publicată în Monitorul detalii

Bancile vor putea face plati instant din 2018

Băncile aflate în top cinci în România vor începe din februarie testarea sistemul Instant payments, iar până la finalul anului viitor este posibil ca șase bănci să ofere serviciul în piață, a anunțat Bogdan Năstase, project manager Transfond, potrivit detalii

Retea de camatarie cu un executor judecatoresc si un membru al trupei Vunk, anihilata de DIICOT

Trompetistul trupei Vunk, Dan Nicolau, a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Comunicat DIICOT: La data de 12.10.2017 procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu detalii