LEASING | Ultima Ora

Raiffeisen Leasing a facut profit de 2,4 milioane euro in 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-13 11:17

Comunicat de presa Raiffeisen Leasing:

Raiffeisen Leasing a incheiat anul 2012 cu un profit net de 2,4 milioane euro

Bucuresti, 13 martie 2013 – Raiffeisen Leasing a inregistrat un profit net de 2,4 milioane euro la finalul anului 2012 (fata de 2,3 milioane euro in 2011) • Numarul de contracte noi a crescut la cifra de 2 197 la final de 2012, fata de 1 975 in 2011 • Costurile de operare au scazut cu 8,5%.

Raiffeisen Leasing a realizat in 2012 un profit net de 2,4 milioane euro (IFRS), inregsitrand o crestere fata de 2011, cand a obtinut 2,3 milioane euro (IFRS) . Numarul total de contracte noi a urmat trendul ascendent al ultimilor 4 ani, ajungand la 2 197 pe finalul anului 2012 (comparativ cu 1 975 pe 2011). Compania a realizat, de asemenea, o crestere a numarului de clienti activi cu 3%. Valoarea totala a bunurilor finantate a fost de 75 milioane euro (fata de 94 milioane euro la finalul anului 2011). Din totalul volumelor finantate, contributia Raiffeisen Bank ( rezultata in urma actiunii de integrare a produsului de leasing in paleta de finantare a bancii) a fost de 58% (fata de 47%, reprezentand contributia pe anul 2011).

Distributia pe tipuri de active finantate pe anul 2012 a fost urmatoarea: echipamente 29%, vehicule comerciale si autoturisme 71%.

Pe parcursul anului trecut, Raiffeisen Leasing a continuat optimizarea proceselor si fluxurilor de lucru interne . Rezultatul acestui demers s-a reflectat in reducerea costurilor de operare cu 8,5%.

„In 2012 ne-am fixat doua obiective majore, cresterea portofoliului de clienti activi si reducerea costurilor de operare. In pofida unui an complex si dificil pentru economie, am reusit sa ne atingem obiectivele propuse.

In 2013 vom ramane consecventi modelului de business pe care ni l-am asumat, de a oferi acele solutii de finantare adecvate nevoii de crestere a afacerilor clientilor, cu o concentrare pe sustinerea si incurajarea dezvoltarii mediului antreprenorial” a declarat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing.

In 2012 costurile cu provizioanele s-au pastrat la acelasi nivel ca in anul precedent, de 2,1 milioane euro. Rata contractelor neperformante a scazut cu 2% fata de anul 2011, ca rezultat al unei abordari prudente si responsabile din partea companiei, in acordarea finantarilor. Compania si-a imbunatatit, de asemenea, raportul cost/ venituri, acesta ajungand la 52,15% in 2012, fata de 54,76%, in 2011.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati. Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare complete, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii