BANCI | Profil

Patria Credit si-a inmultit creditele pentru agricultori cu 14%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-30 07:57

Patria Credit înregistrează rezultate pozitive pentru al 8-lea an consecutiv, cu o creștere de 14% a portofoliului de credite și 44% a profitului, în anul 2023, conform unui comunicat, in care se adauga:

• Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară specializată în acordarea de microcredite pentru agricultori, a înregistrat în 2023 un profit net de 8,54 mil. lei, înregistrând o creștere de 44 %, față de anul 2022;

• Portofoliul de credite a ajuns la 184 mil. lei, în creștere cu 14% față de finalul anului 2022;

• 84% din portofoliul de credite reprezintă credite pentru investiții și parte din acesta este securizat cu garanții prin programe de garantare oferite de Fondul European de Investiții (Invest EU, EASI);

• Anul trecut, au fost încheiate mai multe noi acorduri cu parteneri internaționali printre care cel mai mare ca volum este cel semnat cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) pentru finanțarea unui proiect în valoare de 20.000.000 EUR, dedicat finanțării micilor fermieri și întreprinderilor rurale, cu acces limitat la servicii financiare și accelerării procesului de digitalizare a instituției.

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară, parte a Patria Bank Group, a înregistrat în 2023 un profit net de 8.54 milioane lei și a raportat o creștere a portofoliului cu +14%, la o valoare de 184 milioane lei. Vânzările de credite noi au înregistrat o ușoară creștere față de 2022 (+1%) până la 94 mil. lei.

Instituția a continuat să sprijine micii antreprenori din mediul rural, în special pe cei implicați în legumicultură, să-și dezvolte activitatea, să mențină sau să creeze noi locuri de muncă, construind pe experiența celor peste 20 de ani de activitate în acest domeniu.

În 2023, instituția a obținut un profit net de 8.54 mil. lei, în creștere cu 44% față de 2022. În structura portofoliului se menține ponderea ridicată a agriculturii, astfel încât 81% din portofoliul de credite au fost acordate clienților din acest domeniu.

De asemenea, 84% din portofoliul de credite reprezintă credite pentru investiții, iar cea mai mare parte din portofoliu este securizat cu garanții prin programe de garantare oferite de Fondul European de Investiții (InvestEU, Easi).

“Anul 2023 a adus pentru Patria Credit o serie de realizări prin care ne-am menținut în topul instituțiilor financiare nebancare ca actor responsabil și implicat în incluziunea financiară din mediul rural. Prin tot ceea am inițiat și am creat anul trecut am adus pentru micii antreprenori din mediul rural noi resurse și posibilități de dezvoltare.

Am încheiat anul prin semnarea contractului cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) ceea ce a reprezentat pentru noi o garantare a rolului și misiunii noastre de implicare în comunitate prin microfinanțare.”, spune Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

În anul 2023, Patria Credit a fost recertificată pentru următorii patru ani, de către Comisia Europeană, îndeplinind 100% din cerințele obligatorii de conformare cu Codul european de bună conduită pentru furnizarea de microcredite. Codul definește un set de standarde comune pentru sectorul microfinanțării din Europa. 

Alături de parteneriatul cu CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), în 2023, Patria Credit a semnat mai multe acorduri cu parteneri internaționali, printre care și cel cu REDI - Roma Entrepreneurship Development Initiative, ce este unic în piața de microfinanțare din România. Acest parteneriat are ca obiect un împrumut și un plafon de garantare pentru finanțarea antreprenorilor romi, plafon ce a fost utilizat integral până la finalul anului.

În linie cu strategia propusă pentru anul 2023, au continuat proiectele Agritech cu furnizori parteneri de tehnologie agrícolă și proiectul intern de digitalizare și modernizare a întregii arhitecturi IT. Astfel, Patria Credit a parcurs etapele pentru migrarea la o nouă platformă modernizată, proces ce a fost finalizat la începutul anului 2024.

Creșterea continuă a rezultatelor Patria Credit, din ultimii 8 ani, este dată de suma eforturilor depuse și consecvența în susținerea incluziunii financiare a micilor antreprenori din mediul rural, din cei peste 20 de ani de experiență.

Au contribuit la aceste rezultate și tehnologia de creditare adaptată la nevoile micilor antreprenori și o echipă de specialiști care lucrează și fac parte din comunitățile în care instituția își desfășoară activitatea.

Despre Patria Credit | www.patriacredit.ro

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile antreprenorilor din mediul rural și urbanul mic, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților acestora. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 18.000 de clienți finanțați. 

Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România. 

Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de relansare a educației agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de Fundația World Vision România), Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii (FD Agri) etc.

În 2021, Patria Credit și Patria Bank au reactivat Fundația Patria Credit, prin intermediul căreia urmăresc reducerea excluziunii sociale, economice și financiare a comunităților rurale, promovarea popularizării practicilor agricole durabile, facilitarea creșterii noii generații de tineri fermieri și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării comunităților rurale.

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  credite IFN  Patria Credit IFN  imprumut  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Credite online din aplicatia Garanti BBVA

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, continuă eforturile în direcția digitalizării prin lansarea procesului de creditare online, care facilitează accesul rapid al clienților existenți la credite de nevoi personale și Bonus Card direct în detalii

O nou banca digitala ar putea aparea in Romania

Mai intai Revolut, apoi Raiffeisen Digital Bank iar mai nou Salt Bank, din grupul Banca Transilvania, sunt cele mai importante bancil digitale care functioneaza in Romania. O noua astfel de banca, fara unitati teritoriale, ar putea sa apara in Romania, urmand a fi infiintata de Credit Europe Bank, banca transformata de curand in sucursala. „În special, activitatea Grupului CEB în România în legătură cu cardurile de credit este o franciză importantă pe care Grupul CEB intenționează să o dezvolte. În plus, Fuziunea și înființarea sucursalei vor permite Grupului CEB să își intensifice eforturile în vederea înființării unei bănci digitale de detalii

Quartier Azuga din Bucuresti se extinde cu 100 de locuinte verzi, finantate de Banca Transilvania

Banca Transilvania finanțează compania STC Partners cu 10 milioane de euro pentru extinderea cu peste 100 de locuințe a ansamblului rezidențial Quartier Azuga, aflat în București, în zona Tei, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Patria Bank preia 4.000 de clienti cu credite de la Alior Bank

Alior Bank S.A., prin sucursala sa din Romania, Alior Bank S.A. Varsovia – Sucursala Bucuresti, in calitate de cedent, si Patria Bank S.A., in calitate de cesionar, anunta ca in data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • plangere

    de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

  • Revolut

    Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

  • Am fost păcălit

    Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

  • frauda prin GapInvest

    Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

  • frauda GapInvestCapital

    Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii