BANCI | Noutati BCE

Noua bancnota de 20 EUR are o fereastra-portret in holograma, o inovatie tehnologica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-25 08:18

„Fereastra-portret” din holograma noii bancnote de 20 EUR reprezintă o inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor, anunta Banca Centrala Europeana intr-un comunicat de presa.

Noua bancnotă de 20 EUR va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015, fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor, agenții profesioniști care operează cu numerar și alte părți implicate având astfel la dispoziție o perioadă îndelungată, de nouă luni, pentru a se pregăti în vederea introducerii noii bancnote.

În prezent, bancnotele euro sunt utilizate în comun de 338 de milioane de cetățeni din 19 țări și au o valoare nominală combinată de 1 000 de miliarde EUR.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a dezvăluit astăzi publicului noua bancnotă de 20 EUR la sediul BCE din Frankfurt și a anunțat că aceasta va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015. Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o „fereastră-portret” poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 EUR și 10 EUR, noua bancnotă de 20 EUR include, de asemenea, un „număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.

Președintele Draghi a declarat: „Fereastra-portret reprezintă o adevărată inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor și este rezultatul eforturilor depuse de Eurosistem pentru a asigura în continuare rezistența la contrafacere a bancnotelor euro, ceea ce va consolida încrederea pe care cei 338 de milioane de cetățeni din întreaga zonă euro o au în bancnotele lor”.

Noua bancnotă de 20 EUR este cea de-a treia din seria „Europa” care înlocuiește treptat seria inițială de bancnote euro, introdusă în anul 2002. Bancnota de 5 EUR din seria „Europa” a fost emisă în luna mai 2013, iar cea de 10 EUR, în septembrie 2014. Bancnota de 20 EUR dezvăluită astăzi va fi urmată, în timp, de noile versiuni ale bancnotelor de 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR și 500 EUR.

Bancnota de 20 EUR este una dintre cele mai utilizate cupiuri ale bancnotelor euro. Aceasta este distribuită pe scară largă prin intermediul bancomatelor și este acceptată de multe distribuitoare automate și aparate de emitere a biletelor, iar autenticitatea sa este verificată frecvent de comercianții cu amănuntul cu ajutorul unor dispozitive de mici dimensiuni.

Pentru a ajuta fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor și alte părți să se pregătească în vederea introducerii noilor bancnote de 20 EUR înainte de lansarea acestora, BCE și băncile centrale naționale din Eurosistem au furnizat informații și au pus la dispoziție în prealabil noile bancnote în scopul testării și al adaptării. Un program de parteneriat – similar celui introdus pentru noua bancnotă de 10 EUR în anul 2013, cu peste 300 de participanți din întreaga Europă – va oferi informații suplimentare pentru a-i ajuta pe fabricanți să asigure că aparatele de procesare a bancnotelor și dispozitivele de stabilire a autenticității din toată zona euro sunt pregătite pentru lansarea din data de 25 noiembrie 2015.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BCEECB introductory statement on Governing Council decisions

PRESS CONFERENCE Mario Draghi, President of the ECB,
Vítor Constâncio, Vice-President of the ECB,
Frankfurt am Main, 14 December 2017 INTRODUCTORY STATEMENT Ladies and gentlemen, the Vice-President and I are very pleased to welcome you to our press detalii

Speech by Mario Draghi, President of the ECB: Sustaining openness in a dynamic global economy

Sustaining openness in a dynamic global economy Speech by Mario Draghi, President of the ECB, at the Economic Policy Symposium of the Federal Reserve Bank of Kansas City, Jackson Hole, 25 August 2017 The global recovery is firming up. In some countries detalii

Deciziile de politica monetara ale BCE

Decizii de politică monetară (comunicat de presa al BCE) În ședința de astăzi, Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală detalii

Mario Draghi, President of the ECB: Introductory statement to the press conference (with Q&A)

Mario Draghi, President of the ECB, Vítor Constâncio, Vice-President of the ECB, Frankfurt am Main, 9 March 2017 Introductory statement to the press conference (with Q&A): Ladies and gentlemen, the Vice-President and I are very pleased to detalii