BANCI | Educatie financiara

Cumparaturile cu cardul de debit, mai ieftine cu 5-10%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-02-06 21:28

Platesti cu cardul la saloane de frumusete, hoteluri, agentii de turism, la magazine, clinici medicale si primesti reduceri in medie de 5-10%. Aceasta este unul dintre avantajele competitive ale cardului de debit tip MasterCard Maestro oferit de UniCredit Tiriac, pe care vi-l prezentam in detaliu in continuare.

UniCredit Ţiriac Bank oferă tuturor persoanelor fizice din România care au împlinită vârsta de 18 ani, şapte carduri de debit, printre care două carduri cu sigla Maestro: MasterCard Maestro şi MasterCard Maestro Co-Branded Metro.

MasterCard Maestro este un card de debit care se poate emite pentru toţi cei care au un cont în lei deschis la UniCredit Ţiriac Bank. Pentru a obţine un card de debit MasterCard Maestro, clienţii UniCredit Ţiriac Bank au nevoie doar de actul de identitate. Cardul are o utilizare domestică şi internaţională şi o valabilitate de 24 de luni.

Utilizatorii unui card MasterCard Maestro pot să ţină evidenţa încasărilor şi cheltuielilor deoarece pot solicita la orice oră de la automatele bancare UniCredit Ţiriac Bank un mini-extras de cont care conţine ultimele zece tranzacţii efectuate în contul curent.
Detinatorii cardului au posibilitatea de a-şi plăti facturile direct de la ATM-urile UniCredit Ţiriac Bank (Vodafone, Orange, Romtelecom, Boom TV, Enel Energie, Allianz Ţiriac Asigurări).

Cardul de debit MasterCard Maestro de la UniCredit Ţiriac Bank se poate folosi pentru a cumpăra bunuri sau servicii de la comercianţii parteneri Maestro din ţară (cu comision 0) şi din străinătate. Cardul se utilizează şi pentru plata cumpărăturilor făcute în magazinele virtuale de pe Internet. Pentru a evita eventualele fraude, UniCredit Ţiriac Bank impune o limită zilnică de tranzacţionare de 4.000 de RON, maxim opt tranzacţii pe zi, limită valabilă atât pentru retragerile de numerar de la ATM, cât şi pentru plăţile făcute la comercianţi.

În cazul în care salariul este virat în contul deschis la UniCredit Ţiriac Bank, utilizatorii au posibilitatea de a face un Descoperit de Cont care poate ajunge până la cel mult trei salarii. Conturile în lei deschise la bancă permit clienţilor emiterea mai multor carduri, dintre care unul principal şi restul suplimentare.

UniCredit Ţiriac Bank a iniţiat şi un program de fidelizare valabil pentru toţi posesorii de card, inclusiv pentru cei care deţin un card de debit MasterCard Maestro, şi anume Programul de reduceri Discount Travel & Entertainment. Pentru toate cumpărăturile făcute cu cardul la partenerii UniCredit Ţiriac Bank (hoteluri, restaurante, agenţii de turism, închirieri auto, saloane de înfrumuseţare), utilizatorii beneficiază de reduceri care pot ajunge şi la 20 %.

Comisioane:

- Comision administrare:
pentru cardul principal = 72 RON taxă anuală
pentru cardul suplimentar = 36 RON taxă anuală
- Comision tranzacţii:
retragere ATM propriu = 0,2 %, minim 0,5 RON
retragere ATM alte bănci = 0,5 % + 2,5 RON
retragere ATM străinătate = 1,5 % + 7 RON
retragere numerar ghişeu = 2,5 % + 7 RON
- Comision înlocuire card: 20 RON
- Comision înlocuire card în regim de urgenţă: 150 de euro
- Comision re-emitere cod PIN: 20 RON
- Comision blocare card: 10 euro
- Comision blocare card intenaţional: 50 euro
- Comision refuz de plată nejustificat în România: 3 RON
- Comision refuz de plată în străinătate: 30 RON
- Comision eliberare card în regim de urgenţă: 100 euro
- Comision returnare card în regim de urgenţă: 50 euro
- Dobândă pentru descoperire de cont neautorizat = 20 %

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii