BANCI | Ultima Ora

BRD lanseaza un serviciu de mobile banking inovator, dar cu comisioane mai mari decat in internet banking: 7 lei pentru un transfer de 5000 de lei. O plata in valuta costa minim 25 de euro

Autor: Bancherul.ro
2013-11-19 14:53
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

BRD anunta lansarea unui aplicatii de mobile banking inovatoare pentru piata bancara din Romania, din mai multe puncte de vedere, precum faptul ca se poate accesa nu doar cu telefoanele tip smartphone ci cu orice telefon mobil, prin intermediul unui numar scurt, cu tehnologia USSD, fara a fi necesara o conexiune la internet, optiune care insa nu este disponibila in reteaua Vodafone.

De asemenea, in afara de operatiunile uzuale precum vizualizarea soldului conturilor, efectuarea de plati, constituirea de depozite, noua aplicatie permite plata facturilor mai simplu, prin scanarea codului de bare, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa introduci datele facturii.

Un al treilea element de noutate este acela ca prin noua aplicatie de mobile banking se pot face transferuri de bani prin intermediul codurilor QR sau doar pe baza numarului de telefon.

O a patra premiera este transferul de bani prin bump, ce presupune o simpla atingere a doua telefoane.

Un alt avantaj al noii aplicatii de mobile banking este aceea ca tranzactiile se realizeaza instant, inclusiv in week-end si alte zile nelucratoare.

Securitatea tranzactiilor se realizeaza prin digipass-ul mobil si codurile unice tip OTP.

Aplicatia de mobile banking a fost realizata in colaborare cu firma maghiara IND, care este si partenera Bancii Transilvania.

Comisioane mai mari decat in internet banking

Pe de alta parte, cei care vor sa utilizeze serviciul de mobile banking al BRD, denumit MyBRD Mobile, trebuie sa achite comisioane mai mari decat cele percepute pentru serviciul de internet banking.

Astfel, pentru platile intre doua conturi BRD (intrabancare) prin telefonul mobil, comisioanele sunt urmatoarele:
- 1 leu/operatiune pentru sume mai mici sau egale cu 50 de lei
- 2 lei/operatiune pentru sume intre 50 si 500 de lei
- 4 lei/operatiune pentru sume intre 500 si 50.000 de lei
- 6 lei/operatiune pentru sume mai mari de 50.000 de lei.

Comparativ, prin BRD Net, serviciul de internet banking, comisionul pentru sume intre 500 si 30.000 de lei este de 3,5 lei, iar pentru sume mai mici sau egale cu 500 de lei - 1,5 lei, asadar cu 50 de bani mai putin.

Comisioanele sunt mai ridicate in cazul platilor catre conturile altor banci (interbancare) prin telefonul mobil:

- 3 lei/operatiune pentru sume mai mici sau egale cu 500 de lei
- 5 lei/operatiune pentru sume intre 500 si 5000 de lei
- 7 lei/operatiune pentru sume intre 5000 si 50.000 de lei
- 10 lei/operatiune pentru sume mai mari de 50.000 de lei.

Comparativ, pentru BRD NET, pentru sumele de pana la 500 de lei comisionul este de 2,76/operatiune, pentru sume intre 500 si 5.000 de lei comisionul este 4,26 lei/operatiune, in timp ce pentruu sume intre 5.000 si 30.000 de lei comisionul este de 5,26 lei, fata de 7 lei prin mobile banking.

O plata in valuta costa minim 25 de euro

In cazul platilor in valuta, acestea sunt gratis intre conturile BRD, dar pentru transferuri catre alte conturi, comisionul e de 0,15%, fata de 0,10% prin internet banking, la care se adauga comisionul SWIFT de 15 euro.

Pe de alta parte, comisionul minim pentru platile in valuta este de 10 euro, fata de 15 euro la BRD Net, iar cel maxim e 25 de euro, fata de 1000 de euro prin BRD Net.

Ceea ce inseamna ca pentru o plata in valuta, comisionul minim este de 25 de euro (minim 10 euro comisionul de transfer plus 15 euro comisionul SWIFT).

Pentru utilizarea aplicatiei de mobile banking, clientii BRD trebuie sa plateasca lunar un comision de 1 euro (4,5 lei), la fel ca cel pentru internet banking. Pentru sesiunea USSD pentru orice telefoane, comisionul este 0,1 euro/luna.

Comisioane de pana la 10 lei pentru incasarea banilor in cont

In afara de comisioanele pentru plati si pentru administrarea serviciului de mobile banking, clientii BRD mai trebuie sa plateasca si comisioanele aferente contului pe baza caruia functioneaza acest serviciu, comisioane la fel de piperate.

Astfel, clientii BRD trebuie sa achite un comision de fiecare data cand le intra bani in cont, din salariu sau din alte resurse, precum transferuri dintr-un alt cont.

Pentru incasarea unor sume dintr-un cont BRD, comisioul este de 2 lei/operatiune.

Atunci cand se incaseaza bani din conturile altor banci, comisionul este de 3 lei pentru sume de pana la 500 de lei, 7 lei pentru sume intre 500 si 50.000 de lei si 10 le pentru sume de peste 50.000 de lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCriza din Grecia: Guvernul grec anunta ca a cerut un nou program de salvare, cu cateva ore inainte de a intra in faliment

Grecia a solicitat autoritatilor europene un nou program de salvare pe o perioada de doi ani, insotit de restructurarea datoriilor, cu cateva ore inainte de expirarea precedentului program si a neputintei guvernului de a efectua o plata de 1,6 miliarde de euro in contul FMI, a anuntat oficial detalii

Criza din Grecia: Ministrul de Finante spune ca nu va face plata catre FMI, premierul Tsipras ia in considerare oferta de ultima ora de la Juncker, despre care Angela Merkel spune ca nu stie, Wall Street se deschide in crestere

Ultimele stiri despre criza din Grecia sunt urmatoarele: premierul grec Alexis Tsipras ar lua in considerare oferta de ultima ora venita de la seful Comisiei Europene, Junccker, care prevede o stergere partiala sau totala a datoriilor, oferta despre care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a detalii

Bancile grecesti pot fi considerate solvabile timp de maxim 5 zile dupa falimentul Greciei

Băncile grecești ar putea să fie considerate solvabile timp de maxim cinci zile după ce statul grec va intra în incapacitate de plată, a declarat marți Felix Hufeld (foto), președintele Autorității de supervizare bancară din Germania (BaFin) și totodată membru în detalii

Ratingurile bancilor grecesti au fost scazute la categoria faliment restrictionat (RD - restricted default)

Fitch Ratings a anuntat ca a plasat ratingurile celor patru mari banci grecesti Piraeus Bank, Eurobank Ergasias, National Bank of Greece și Alpha Bank in categoria RD - restricted default (faliment restrictionat). Ratingurile de viabilitate au fost diminuate de la CCC la F, cu perspectivă detalii

Ultimele Comentarii

 • daca si cu parca

  Alex tu in tot ce scrii te bazezi pe o conferinta in care Isarescu parca o zis iar daca nu zicea ... detalii

 • diema lui Isarescu

  Si da, mi se pare normal Ovidiu ca sa platesc lei, in loc de CHF, deoarece insusi guvernatorul ... detalii

 • diema si trilema

  Ovidiu si Elvetianu, va raspund punctual. In primul rand, in legatura cu creditul: eu am avut ... detalii

 • trilema

  Ovidiu cu riscul de a ma injura cei cu credite in franci ai perfecta dreptate cei care s-au ... detalii

 • dilema

  Alex sa inteleg ca daca tu imi imprumutai 10.000 USD in 2007 pe 8 ani azi veneami sa iti dai lei in ... detalii