BANCI | Ultima Ora

BRD lanseaza un serviciu de mobile banking inovator, dar cu comisioane mai mari decat in internet banking: 7 lei pentru un transfer de 5000 de lei. O plata in valuta costa minim 25 de euro

Autor: Bancherul.ro
2013-11-19 14:53
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)

BRD anunta lansarea unui aplicatii de mobile banking inovatoare pentru piata bancara din Romania, din mai multe puncte de vedere, precum faptul ca se poate accesa nu doar cu telefoanele tip smartphone ci cu orice telefon mobil, prin intermediul unui numar scurt, cu tehnologia USSD, fara a fi necesara o conexiune la internet, optiune care insa nu este disponibila in reteaua Vodafone.

De asemenea, in afara de operatiunile uzuale precum vizualizarea soldului conturilor, efectuarea de plati, constituirea de depozite, noua aplicatie permite plata facturilor mai simplu, prin scanarea codului de bare, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa introduci datele facturii.

Un al treilea element de noutate este acela ca prin noua aplicatie de mobile banking se pot face transferuri de bani prin intermediul codurilor QR sau doar pe baza numarului de telefon.

O a patra premiera este transferul de bani prin bump, ce presupune o simpla atingere a doua telefoane.

Un alt avantaj al noii aplicatii de mobile banking este aceea ca tranzactiile se realizeaza instant, inclusiv in week-end si alte zile nelucratoare.

Securitatea tranzactiilor se realizeaza prin digipass-ul mobil si codurile unice tip OTP.

Aplicatia de mobile banking a fost realizata in colaborare cu firma maghiara IND, care este si partenera Bancii Transilvania.

Comisioane mai mari decat in internet banking

Pe de alta parte, cei care vor sa utilizeze serviciul de mobile banking al BRD, denumit MyBRD Mobile, trebuie sa achite comisioane mai mari decat cele percepute pentru serviciul de internet banking.

Astfel, pentru platile intre doua conturi BRD (intrabancare) prin telefonul mobil, comisioanele sunt urmatoarele:
- 1 leu/operatiune pentru sume mai mici sau egale cu 50 de lei
- 2 lei/operatiune pentru sume intre 50 si 500 de lei
- 4 lei/operatiune pentru sume intre 500 si 50.000 de lei
- 6 lei/operatiune pentru sume mai mari de 50.000 de lei.

Comparativ, prin BRD Net, serviciul de internet banking, comisionul pentru sume intre 500 si 30.000 de lei este de 3,5 lei, iar pentru sume mai mici sau egale cu 500 de lei - 1,5 lei, asadar cu 50 de bani mai putin.

Comisioanele sunt mai ridicate in cazul platilor catre conturile altor banci (interbancare) prin telefonul mobil:

- 3 lei/operatiune pentru sume mai mici sau egale cu 500 de lei
- 5 lei/operatiune pentru sume intre 500 si 5000 de lei
- 7 lei/operatiune pentru sume intre 5000 si 50.000 de lei
- 10 lei/operatiune pentru sume mai mari de 50.000 de lei.

Comparativ, pentru BRD NET, pentru sumele de pana la 500 de lei comisionul este de 2,76/operatiune, pentru sume intre 500 si 5.000 de lei comisionul este 4,26 lei/operatiune, in timp ce pentruu sume intre 5.000 si 30.000 de lei comisionul este de 5,26 lei, fata de 7 lei prin mobile banking.

O plata in valuta costa minim 25 de euro

In cazul platilor in valuta, acestea sunt gratis intre conturile BRD, dar pentru transferuri catre alte conturi, comisionul e de 0,15%, fata de 0,10% prin internet banking, la care se adauga comisionul SWIFT de 15 euro.

Pe de alta parte, comisionul minim pentru platile in valuta este de 10 euro, fata de 15 euro la BRD Net, iar cel maxim e 25 de euro, fata de 1000 de euro prin BRD Net.

Ceea ce inseamna ca pentru o plata in valuta, comisionul minim este de 25 de euro (minim 10 euro comisionul de transfer plus 15 euro comisionul SWIFT).

Pentru utilizarea aplicatiei de mobile banking, clientii BRD trebuie sa plateasca lunar un comision de 1 euro (4,5 lei), la fel ca cel pentru internet banking. Pentru sesiunea USSD pentru orice telefoane, comisionul este 0,1 euro/luna.

Comisioane de pana la 10 lei pentru incasarea banilor in cont

In afara de comisioanele pentru plati si pentru administrarea serviciului de mobile banking, clientii BRD mai trebuie sa plateasca si comisioanele aferente contului pe baza caruia functioneaza acest serviciu, comisioane la fel de piperate.

Astfel, clientii BRD trebuie sa achite un comision de fiecare data cand le intra bani in cont, din salariu sau din alte resurse, precum transferuri dintr-un alt cont.

Pentru incasarea unor sume dintr-un cont BRD, comisioul este de 2 lei/operatiune.

Atunci cand se incaseaza bani din conturile altor banci, comisionul este de 3 lei pentru sume de pana la 500 de lei, 7 lei pentru sume intre 500 si 50.000 de lei si 10 le pentru sume de peste 50.000 de lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraFacebook-ul a devenit mai riscant pentru banci decat profitabilitatea, rata dobanzilor si lichiditatea

Asta arata un sondaj printre bancheri realizat de firma de consultanta PwC, chiar daca pare greu de crezut: social media, adica Facebook, se afla pe locul 13 in topul celor mai riscante elemente pentru activitatea bancara din Romania, conform sondajului Banking Banana Skins, inaintea ratei detalii

Socul prabusirii PIB-ului de la 3,9% la 1,2% ramane o enigma pentru economisti: redevine Romania oaia neagra a Europei de Est?

Nu atat amplitudinea reducerii PIB-ului anual, de la 3,9% in primul trimestru la doar 1,2% in trimestrul 2, cat mai ales discrepanta fata de prognozele economistilor este ceea ce socheaza la Romania, daca ne uitam la graficul alaturat realizat de Erste Bank: fata de o estimare de 3,2%, cresterea detalii

In ce conditii are loc contagiunea unui atac al deponentilor de la o banca la alta. Studiu publicat de Banca Centrala Europeana

Un studiul publicat de Banca Centrala Europeana arata in ce conditii are loc o contagiune de la o banca la alta a unui atac al deponentilor, adica situatia in care o banca ajunge in dificultate financiara dupa ce clientii isi retrag in scurt timp o mare parte din banii depusi in detalii

PIB-ul Romaniei ne ofera o surpriza uriasa: cresterea economica a scazut de la 3,9% la numai 1,2%, de trei ori mai putin decat estimarile economistilor! Suntem iar in recesiune, alaturi de Italia

Cresterea anuala a PIB-ului Romaniei s-a redus drastic in trimestrul 2, de la 3,9% la numai 1,2%, de trei ori mai putin decat estimarile economistilor din cadrul bancilor, ceea ce reprezinta o uriasa surpriza cu impact negativ, justificand astfel continuarea noului ciclu de reducere a dobanzii detalii

Ultimele Comentarii

 • dobanda

  Evident ca au obtinut profit la ce dobanzi au.... Eu am luat un credit, in ian 2014, cu o dobanda ... detalii

 • Ajutati oamenii sa nu-si piarda casele

  In aceasta situatie ma aflu si eu ,aceea de executare silita ,sunt pe punctul de a pierde ... detalii

 • nu este corect

  BNR ar trebui sa previna falimente si nu sa permita bancilor sa raporteze rezultate false pe care, ... detalii

 • kruk

  talhari ! mana-n mana cu "guvernul" ! asa ne apara statul : nu locuri de munca, nu venit ... detalii

 • volksbank

  santaj fara precedent...,dupa ce au procedat unilateral in a modifica regulile conventiilor de ... detalii