FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Alpha Bank Romania incepe distributia a 6 noi fonduri mutuale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-05 08:51

Alpha Bank Romania īncepe īn această săptămānă distribuţia fondurilor mutuale administrate de Alpha Asset Management, compania specializată de administrare a investiţiilor a Grupului Alpha Bank, se arata intr-un comunicat al bancii.

”Alpha Bank Romania este prima subsidiara a Grupului care va distribui fonduri mutuale īn afara Greciei, oferind acces pe pieţele financiare internaţionale prin instrumente financiare pe termen mediu şi lung, adaptate profilului investitorilor din Romānia” a spus domnul Stere Farmache, Prim-Vicepreşedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Pachetul distribuit īn prezent include şase fonduri, dintre care 3 fonduri de acţiuni, un fond de tip fund of funds, un fond de obligaţiuni şi un fond de plasamente mixte.

Fondurile de acţiuni investesc pe pieţe mature, dar şi pe piete emergente: Alpha Athens Index Domestic Equities Fund şi Alpha Aggressive Strategy Domestic Equities Fund au expunere investiţională pe Bursa din Atena, iar Alpha Select South-East Europe Foreign Equities Fund are expunere pe Turcia, Rusia, Grecia, Romania şi alte state din regiune.

Fondul de obligaţiuni Alpha European Government Foreign Bonds Fund este bazat pe plasamente īn titluri de stat emise de state europene, autorităţi şi organisme europene. Fondul de plasamente mixte Alpha Romania Foreign Balanced Fund investeşte īntr-un portofoliu bine diferenţiat alcătuit din acţiuni, obligaţiuni de stat sau corporative, depozite şi alte instrumente investiţionale emise īn special de companii din Romānia. Pachetul celor 6 fonduri este completat de Αlpha Cosmos Stars Silk Route Asia Foreign Equities Fund of Funds, un fond mutual care investeste īn alte fonduri mutuale de acţiuni, cu plasamente īn burse din piete emergente precum China si India. Fondul oferă acces la unele dintre cele mai dinamice economii ale lumii prin intermediul unor renumite companii de investiţii din regiune.

Cele 6 fonduri mutuale se adreseaza investitorilor persoane fizice sau juridice interesate de investiţii pe termen lung, ca alternative la produsele clasice de economisire, cum sunt depozitele bancare.

Fondurile sunt disponibile īn prezent īn Bucuresti, īn 13 unităţi ale băncii, urmānd ca īntr-o scurtă perioadă să fie distribuite şi īn unităţile Alpha Bank Romania din ţară.

Fondurile sunt denominate īn euro. Investitia minimă recomandată este de 500 euro, iar orizontul de investiri este cuprins īntre 2-5 ani. Costurile de administrare au nivel competitiv. La aceasta se adaugă şi faptul că īncepānd din acest an cāştigurile obţinute din fondurile mutuale nu sunt impozitate.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K., divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank cu sediul la Atena este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K. a fost desemnata īn 2008 de către Thomson Reuters Extel cel mai bun administrator de fonduri din Grecia.

Analiza Thomson Reuters Extel este realizată anual pe baza feedback-ului primit de la 7500 de investitori din 63 de tari, fiind astfel unul dintre cele mai de incredere instrumente de analiza a mediului investitional european. Selectia este realizata in functie de know-how, stabilitate si calitatea serviciilor oferite de companiile analizate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaInteligenta artificiala elimina povara procesarii documentelor financiare

Procesarea facturilor nu va mai fi niciodată la fel. Asseco SEE este partener în implementarea unui shared service center de ultimă generație. Contabilii au o exprimare foarte plastică atunci când vine vorba despre munca lor repetitivă, cu un volum mare detalii

Implications of fintech developments for banks and supervisors - Sound Practices, paper issued by the Basel Committee

The Basel Committee on Banking Supervision today published its Sound Practices on the implications of fintech developments for banks and bank supervisors. The paper assesses how technology-driven innovation in financial services, or "fintech", may affect the banking industry and the activities detalii

Studiu: Increderea consumatorilor in economie a scazut drastic in urma crizei politice

Criza guvernamentală care continuă în România are efect și asupra consumatorilor. În ultimul trimestru din 2017, toți indicatorii au înregistrat scăderi drastice, se arata intr-un studiu GfK. Așteptările economice au atins minimul anual în detalii

Statisticile creditelor noi in lei acordate de banci

Valoarea creditelor noi in lei acordat de banci a scazut in luna decembrie 2017 pentru a patra luna consecutiv, la 4,652 miliarde lei, de la 4,863 miliarde lei in noiembrie, 4,934 miliarde lei in octombrie, 5,068 miliarde lei in septembrie si 5,088 miliarde lei in decembrie 2016, arata detalii

Ultimele Comentarii