FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Alpha Bank Romania incepe distributia a 6 noi fonduri mutuale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-05 08:51

Alpha Bank Romania īncepe īn această săptămānă distribuţia fondurilor mutuale administrate de Alpha Asset Management, compania specializată de administrare a investiţiilor a Grupului Alpha Bank, se arata intr-un comunicat al bancii.

”Alpha Bank Romania este prima subsidiara a Grupului care va distribui fonduri mutuale īn afara Greciei, oferind acces pe pieţele financiare internaţionale prin instrumente financiare pe termen mediu şi lung, adaptate profilului investitorilor din Romānia” a spus domnul Stere Farmache, Prim-Vicepreşedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Pachetul distribuit īn prezent include şase fonduri, dintre care 3 fonduri de acţiuni, un fond de tip fund of funds, un fond de obligaţiuni şi un fond de plasamente mixte.

Fondurile de acţiuni investesc pe pieţe mature, dar şi pe piete emergente: Alpha Athens Index Domestic Equities Fund şi Alpha Aggressive Strategy Domestic Equities Fund au expunere investiţională pe Bursa din Atena, iar Alpha Select South-East Europe Foreign Equities Fund are expunere pe Turcia, Rusia, Grecia, Romania şi alte state din regiune.

Fondul de obligaţiuni Alpha European Government Foreign Bonds Fund este bazat pe plasamente īn titluri de stat emise de state europene, autorităţi şi organisme europene. Fondul de plasamente mixte Alpha Romania Foreign Balanced Fund investeşte īntr-un portofoliu bine diferenţiat alcătuit din acţiuni, obligaţiuni de stat sau corporative, depozite şi alte instrumente investiţionale emise īn special de companii din Romānia. Pachetul celor 6 fonduri este completat de Αlpha Cosmos Stars Silk Route Asia Foreign Equities Fund of Funds, un fond mutual care investeste īn alte fonduri mutuale de acţiuni, cu plasamente īn burse din piete emergente precum China si India. Fondul oferă acces la unele dintre cele mai dinamice economii ale lumii prin intermediul unor renumite companii de investiţii din regiune.

Cele 6 fonduri mutuale se adreseaza investitorilor persoane fizice sau juridice interesate de investiţii pe termen lung, ca alternative la produsele clasice de economisire, cum sunt depozitele bancare.

Fondurile sunt disponibile īn prezent īn Bucuresti, īn 13 unităţi ale băncii, urmānd ca īntr-o scurtă perioadă să fie distribuite şi īn unităţile Alpha Bank Romania din ţară.

Fondurile sunt denominate īn euro. Investitia minimă recomandată este de 500 euro, iar orizontul de investiri este cuprins īntre 2-5 ani. Costurile de administrare au nivel competitiv. La aceasta se adaugă şi faptul că īncepānd din acest an cāştigurile obţinute din fondurile mutuale nu sunt impozitate.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K., divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank cu sediul la Atena este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K. a fost desemnata īn 2008 de către Thomson Reuters Extel cel mai bun administrator de fonduri din Grecia.

Analiza Thomson Reuters Extel este realizată anual pe baza feedback-ului primit de la 7500 de investitori din 63 de tari, fiind astfel unul dintre cele mai de incredere instrumente de analiza a mediului investitional european. Selectia este realizata in functie de know-how, stabilitate si calitatea serviciilor oferite de companiile analizate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaBCR a dat populatiei de sapte ori mai multe credite de consum si ipotecare decat finantari pentru firme

BCR a acordat populatiei credite noi de consum si imobiliare in valoare de 4,1 miliarde lei in prima jumatate din acest an, de peste sapte ori mai multe decat finantarile acordate firmelor, care s-au ridicat la doar 568 milioane lei, conform datelor prezentate de banca intr-un comunicat de detalii

Am testat Libra Mobile, aplicatia de mobile banking a Libra Bank

Am testat Libra Mobile, aplicatia de mobile banking a Libra Bank, pentru a vedea cum functioneaza, care sunt optiunile oferite si pentru a o compara cu alte aplicatii ale bancilor concurente. Primul dezavantaj apare chiar la logarea in aplicatie, care se face printr-un ID utilizator si o detalii

Topul salariului minim pe economie in tarile din Europa

Dintre cele 20 de state membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE) și Elveției care au un salariu minim stabilit la nivel național, cel mai mic salariu minim brut pe economie îl are Bulgaria (261 EUR), urmată de Lituania (400 EUR) și România (416 EUR), detalii

Cursul valutar ar putea creste la 4,78 lei/1 euro la finalul lui 2018, estimeaza economistii Garanti Bank

Garanti Bank revizuiește prognoza privind creșterea economică la 4.4%, de la estimarea de 4% previzionată de bancă la începutul anului, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele: Această creștere va fi, cel mai probabil, susÅ£inută, la fel ca în detalii

Ultimele Comentarii