FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele fondurilor deschise de investitii au crescut cu 13,1% in mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-10 11:56

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii au sporit cu 13,1% în luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, în condiţiile în care fondurile monetare au atras în ultima lună 161,3 milioane lei, arată datele transmise marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfârşitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afişat în aprilie. Creşterea activelor fondurilor monetare vine în contextul în care subscrierile făcute luna trecută pe această secţiune au însumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a subscrierilor făcute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de acţiuni au avut o evoluţie uşor ascendentă în luna mai, cu o creştere de 2,8%, până la 104 milioane lei, în timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborât cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente în instrumente cu venit fix au înregistrat o creştere a activelor cu 2,9% în mai, până la 249 milioane lei.

Numărul de investitori în fondurile deschise a crescut cu circa 14% în mai, la nivelul de 114.027.

În ceea ce priveşte fondurile închise de investiţii (AOPC), activele totale au scăzut cu 1% în a cincea lună a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decât cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se menţine în top, cu cea mai mare cotă de piaţă

În clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investiţii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a menţinut detaşat în pe primul loc şi în mai, cu active în administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei şi 16,7% din piaţă.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia poziţie în mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei şi o cotă de piaţă de 5,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaInteligenta artificiala elimina povara procesarii documentelor financiare

Procesarea facturilor nu va mai fi niciodată la fel. Asseco SEE este partener în implementarea unui shared service center de ultimă generație. Contabilii au o exprimare foarte plastică atunci când vine vorba despre munca lor repetitivă, cu un volum mare detalii

Implications of fintech developments for banks and supervisors - Sound Practices, paper issued by the Basel Committee

The Basel Committee on Banking Supervision today published its Sound Practices on the implications of fintech developments for banks and bank supervisors. The paper assesses how technology-driven innovation in financial services, or "fintech", may affect the banking industry and the activities detalii

Studiu: Increderea consumatorilor in economie a scazut drastic in urma crizei politice

Criza guvernamentală care continuă în România are efect și asupra consumatorilor. În ultimul trimestru din 2017, toți indicatorii au înregistrat scăderi drastice, se arata intr-un studiu GfK. Așteptările economice au atins minimul anual în detalii

Statisticile creditelor noi in lei acordate de banci

Valoarea creditelor noi in lei acordat de banci a scazut in luna decembrie 2017 pentru a patra luna consecutiv, la 4,652 miliarde lei, de la 4,863 miliarde lei in noiembrie, 4,934 miliarde lei in octombrie, 5,068 miliarde lei in septembrie si 5,088 miliarde lei in decembrie 2016, arata detalii

Ultimele Comentarii