FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele fondurilor deschise de investitii au crescut cu 13,1% in mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-10 11:56

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii au sporit cu 13,1% īn luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, īn condiţiile īn care fondurile monetare au atras īn ultima lună 161,3 milioane lei, arată datele transmise marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din Romānia.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfārşitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afişat īn aprilie. Creşterea activelor fondurilor monetare vine īn contextul īn care subscrierile făcute luna trecută pe această secţiune au īnsumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a subscrierilor făcute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de acţiuni au avut o evoluţie uşor ascendentă īn luna mai, cu o creştere de 2,8%, pānă la 104 milioane lei, īn timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborāt cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente īn instrumente cu venit fix au īnregistrat o creştere a activelor cu 2,9% īn mai, pānă la 249 milioane lei.

Numărul de investitori īn fondurile deschise a crescut cu circa 14% īn mai, la nivelul de 114.027.

Īn ceea ce priveşte fondurile īnchise de investiţii (AOPC), activele totale au scăzut cu 1% īn a cincea lună a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decāt cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se menţine īn top, cu cea mai mare cotă de piaţă

Īn clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investiţii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a menţinut detaşat īn pe primul loc şi īn mai, cu active īn administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei şi 16,7% din piaţă.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia poziţie īn mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei şi o cotă de piaţă de 5,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaBCR a dat populatiei de sapte ori mai multe credite de consum si ipotecare decat finantari pentru firme

BCR a acordat populatiei credite noi de consum si imobiliare in valoare de 4,1 miliarde lei in prima jumatate din acest an, de peste sapte ori mai multe decat finantarile acordate firmelor, care s-au ridicat la doar 568 milioane lei, conform datelor prezentate de banca intr-un comunicat de detalii

Am testat Libra Mobile, aplicatia de mobile banking a Libra Bank

Am testat Libra Mobile, aplicatia de mobile banking a Libra Bank, pentru a vedea cum functioneaza, care sunt optiunile oferite si pentru a o compara cu alte aplicatii ale bancilor concurente. Primul dezavantaj apare chiar la logarea in aplicatie, care se face printr-un ID utilizator si o detalii

Topul salariului minim pe economie in tarile din Europa

Dintre cele 20 de state membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE) și Elveției care au un salariu minim stabilit la nivel național, cel mai mic salariu minim brut pe economie îl are Bulgaria (261 EUR), urmată de Lituania (400 EUR) și România (416 EUR), detalii

Cursul valutar ar putea creste la 4,78 lei/1 euro la finalul lui 2018, estimeaza economistii Garanti Bank

Garanti Bank revizuiește prognoza privind creșterea economică la 4.4%, de la estimarea de 4% previzionată de bancă la începutul anului, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele: Această creștere va fi, cel mai probabil, susÅ£inută, la fel ca în detalii

Ultimele Comentarii