FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele fondurilor deschise de investitii au crescut cu 13,1% in mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-10 11:56

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii au sporit cu 13,1% în luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, în condiţiile în care fondurile monetare au atras în ultima lună 161,3 milioane lei, arată datele transmise marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfârşitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afişat în aprilie. Creşterea activelor fondurilor monetare vine în contextul în care subscrierile făcute luna trecută pe această secţiune au însumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a subscrierilor făcute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de acţiuni au avut o evoluţie uşor ascendentă în luna mai, cu o creştere de 2,8%, până la 104 milioane lei, în timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborât cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente în instrumente cu venit fix au înregistrat o creştere a activelor cu 2,9% în mai, până la 249 milioane lei.

Numărul de investitori în fondurile deschise a crescut cu circa 14% în mai, la nivelul de 114.027.

În ceea ce priveşte fondurile închise de investiţii (AOPC), activele totale au scăzut cu 1% în a cincea lună a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decât cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se menţine în top, cu cea mai mare cotă de piaţă

În clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investiţii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a menţinut detaşat în pe primul loc şi în mai, cu active în administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei şi 16,7% din piaţă.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia poziţie în mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei şi o cotă de piaţă de 5,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCursul valutar ar putea creste la 4,78 lei/1 euro la finalul lui 2018, estimeaza economistii Garanti Bank

Garanti Bank revizuiește prognoza privind creșterea economică la 4.4%, de la estimarea de 4% previzionată de bancă la începutul anului, anunta banca intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele: Această creștere va fi, cel mai probabil, susĹŁinută, la fel ca în detalii

ROBOR anticipeaza o noua majorare a dobanzii de referinta a BNR, la 2,5%

ROBOR la 3 luni, indicele utilizat de banci pentru stabilirea dobanzilor variabile la creditele in lei, inclusiv la creditele Prima Casa, a facut vineri un nou salt, de la 2,49% la 2,54%, depasind astfel nivelul de 2,5% la care BNR urmeaza sa majoreze, luni, dobanda de referinta, conform detalii

Banca Transilvania va obtine un castig din preluarea Bancpost

Preluarea Bancpost va fi profitabila pentru Banca Transilvania (BT), desi castigul pe care-l va inregistra banca dupa achizitia bancii grecesti nu se va ridica la nivelul celui obtinut in urma cumpararii Volksbank. "Cifrele aferente preluarii Bancpost vor fi publicate in raportul din T2, detalii

Am testat BT Pay, aplicatia de plati la POS cu telefonul mobil a Bancii Transilvania

Am testat BT Pay, aplicatia de plati la POS-urile magazinilor cu telefonul mobil lansata la finalul lunii ianuarie 2018 de Banca Transilvania, o premiera pe piata bancara romaneasca. Aplicatia este disponibila atat pentru telefoanele cu Android cat si pentru iPhones, insa platile se pot detalii

Ultimele Comentarii