FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele fondurilor deschise de investitii au crescut cu 13,1% in mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-10 11:56

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii au sporit cu 13,1% īn luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, īn condiţiile īn care fondurile monetare au atras īn ultima lună 161,3 milioane lei, arată datele transmise marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din Romānia.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfārşitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afişat īn aprilie. Creşterea activelor fondurilor monetare vine īn contextul īn care subscrierile făcute luna trecută pe această secţiune au īnsumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a subscrierilor făcute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de acţiuni au avut o evoluţie uşor ascendentă īn luna mai, cu o creştere de 2,8%, pānă la 104 milioane lei, īn timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborāt cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente īn instrumente cu venit fix au īnregistrat o creştere a activelor cu 2,9% īn mai, pānă la 249 milioane lei.

Numărul de investitori īn fondurile deschise a crescut cu circa 14% īn mai, la nivelul de 114.027.

Īn ceea ce priveşte fondurile īnchise de investiţii (AOPC), activele totale au scăzut cu 1% īn a cincea lună a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decāt cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se menţine īn top, cu cea mai mare cotă de piaţă

Īn clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investiţii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a menţinut detaşat īn pe primul loc şi īn mai, cu active īn administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei şi 16,7% din piaţă.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia poziţie īn mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei şi o cotă de piaţă de 5,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaTaxa bancara: Guvernul isi reafirma intentia de a duce ROBOR-ul sub 2% si cere BNR sa faca ceva in acest sens; ce solutie de compromis poate gasi BNR?

Darius Valcov, consilierul economic al premierului Dancila, a reafirmat intentia anuntata in momentul anuntarii taxei bancare ca Guvernul urmareste scaderea ROBOR-ului de la peste 3% in prezent la sub 2%, prag peste care bancile ar urma sa fie taxate drastic, cu pana la 1,2% din detalii

Care este firma de asigurari cu cea mai ieftina asigurare auto RCA, cu bonus-malus (B8)

Pretul unei asigurari auto obligatorii (RCA) difera foarte mult de la o firma de asigurari la alta, dar si in functie de clasa de bonus-malus aferenta celui asigurat, care este un indicator pentru riscul unei asigurari, adica probabilitatea unui accident. Astfel, un sofer care are cea detalii

Numarul romanilor cu credite in franci elvetieni a scazut la 20.000, anunta BNR, inaintea unui miting de protest

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, inaintea unui miting de protest al unui grup care sustine interesele celor cu credite in franci elvetieni (CHF), ca potrivit informațiilor operative raportate de instituțiile de credit din România, numărul debitorilor persoane fizice cu detalii

Pretul locuintelor este in scadere, conform datelor BNR

Bancile se asteapta la o reducere moderată a prețurilor imobilelor în trimestrul 4 din 2018, conform unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) printre cele mai mari 10 banci romanesti.(Grafic 2.8). Bancile au considerat că în T3 2018 prețurile detalii