BANCI | Stirea Zilei

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 215 milioane lei in primele noua luni din 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-11-10 17:38

UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro) potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 12,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 1,5%.
Banca a inregistrat venituri de 1,023 miliarde lei (245 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 15% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale au crescut cu doar 1% fata de primele noua luni ale anului trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 41,8%.
Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,6% potrivit RAS.

„Masurile de consolidare fiscala adoptate la jumatatea acestui an, desi erau necesare, au avut un impact negativ semnificativ asupra consumului, investitiilor si evolutiei economice in general.
Recesiunea prelungita si scaderea veniturilor in randul populatiei au efecte severe asupra sistemului bancar, in termeni de calitate a activelor si venituri”, a spus Rasvan Radu, CEO al
UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor a ajuns la 20,2 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 1,2% fata de 30 septembrie 2009. Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 13% de la inceputul anului, pana la 13,3 miliarde lei (3,1 miliarde euro), rata peste media sistemului bancar.

Depozitele clientilor s-au plasat la 9,5 miliarde lei (2,2 miliarde euro). Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 11,5%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 7,1% potrivit IFRS.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,4 miliarde lei (5,5 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2010.
Capitalul social al bancii este de 2,4 miliarde lei (565 milioane euro). Profitul net consolidat al grupului a fost de 191 milioane lei (46 milioane euro) in primele noua luni din 2010.

Grupul UniCredit si-a respectat angajamentele asumate in cadrul Initiativei de la Viena, mentinandu-si expunerea totala fata de Romania deasupra plafonului agreat cu institutiile financiare internationale si continuand sa sustina activ economia romaneasca.

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 526.000 clienti activi prin intermediul a 234 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB
Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii