Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Trei banci acorda credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi reduse sau chiar 0

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-09 22:23

Trei mari banci romanesti (Banca Transilvania, BRD si CEC Bank) acorda persoanelor fizice credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi mai mici decat imprumuturile standard sau chiar 0.

Nu este necesar un avans, iar perioada de creditare este mai mare decat la un credit obisnuit, putand ajunge la 20 de ani. In schimb, sun necesare documente care sa justifice utilizarea banilor pentru ingrijiri medicale, iar sumele imprumutate vor fi virate de banca direct furnizorilor de servicii medicale.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca din Romania are doua tipuri de credite medicale: unul cu garantii imobiliare (ipoteca pe locuinta), cu o valoare maxima de pana la 50.000 de euro echivalent in lei si o perioada de rambursare de maxim 20 de ani, iar altul fara garantii, dar cu o valoare mai mica, de pana la 10.000 de euro, care se poate rambursa in cel mult 10 ani.

Dobanda pentru credite este variabila, in functie de evolutia IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent 2,17%, la care se adauga o marja fixa a bancii de 6,75% la creditele fara ipoteca sau 4,25% la cele cu ipoteca.

Comparativ, dobanda la un credit de consum cu ipoteca este cu un punct mai mare: 5,25% plus IRCC, iar perioada de acordare la creditele de consum poate fi de maxim 5 ani.

Costul total al unui imprumut in valoare de 23.000 de lei pe cinci ani, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si comisioanele, este 9,8%.

Banii obtinuti printr-un credit medical se vireaza unitatii medicale la care beneficiarul imprumutului apeleaza pentru servicii.

De aceea, pentru aprobarea imprumutului, sunt necesare factura proforma/ factura fiscala/ deviz etc., emise de catre unitatea medicala (original sau copie), avand specificata valoarea serviciilor medicale ce urmează a fi finantate si care sa contina toate datele necesare efectuarii platii in contul institutiei medicale (denumirea; codul fiscal; contul IBAN; banca beneficiarului; codul bancii beneficiarului, daca este cazul; suma de plata), precizeaza Banca Transilvania.

Sunt necesare si documente specifice din care sa rezulte obiectul acestui credit, adauga banca.

Creditul BRD

BRD ofera un credit pentru tratamente medicale fara garantii, cu valori de pana la 30.000 de euro echivalent in lei, pe o perioada maxima de creditare de 10 ani.

Beneficiarul imprumutului poate recurge la o perioada de gratie de pana la sase luni, in care se platesc doar dobanda, comisioanele si prima de asigurare.

Pentru obtinerea creditului este necesara dovada veniturilor din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, activitati independente.

Pentru obtinerea unei sume mai mari, banca accepta sa ia in calcul si veniturile a maxim trei co-imprumutati.

Creditul este insotit de o asigurare de viata care va plati ratele in caz de somaj, incapacitate temporara de munca, invaliditate totala si permanenta din orice cauza sau deces din orice cauza.

Dobanda pentru creditul medical de la BRD este fixa, 6,5% pe an, la care se adauga un comision de acordare de 100 de lei si un comision lunar de administrare de 0,4%, astfel incat DAE ajunge la 13,33%, in cazul unui credit de 23.000 de lei pe cinci ani.

Creditele CEC Bank

CEC Bank are doua tipuri de credite medicale: unul in valoare de maxim 30.000 de lei pe o durata de cinci ani, iar altul de maxim 10.000 de lei pe o perioada de cel mult un an, fara dobanda, pentru serviciile medicale oferite de partenerii bancii.

Primul tip de credit medical poate fi contractat de pacienti sau de rudele de gradul I sau II, care pot beneficia de o perioada de gratie la plata ratelor de pana la un an, in cazul creditelor pe termen mediu.

Varsta maxima pentru rambursarea integrala a creditului este 70 de ani si se accepta venituri permamente din salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale si altele.

Dobanda pentru creditul medical CEC Bank este variabila, formata din IRCC si marja fixa a bancii, de 4%, in total 5,17%. Banca nu percepe comision de acordare a creditului, ci doar un comision de administrare in valoare de 20 de lei lunar.

DAE este 7,42% in cazul unui credit de 21.500 de lei pe o perioada de 54 de luni.

Al doilea tip de credit medical CEC Bank, acordat in parteneriat cu mai multe unitati de servicii medicale, are dobanda 0 si nu exista nici comisioane, ceea ce inseamna ca banii imprumutati trebuie rambursati la aceeasi valoare, intr-un termen de maxim un an.

Conditia este ca beneficiarul imprumutului sa beneficieze de servicii medicale la unitatile partenere ale bancii. 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  BT  Banca Transilvania  credite noi  CEC Bank  banca  credite nevoi personale  

Comentarii

Ispas ionut
Pensionar
Sant pensionar pe caz de boala



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii