BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la cardurile de debit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-10-11 22:35

CEC Bank a anuntat recent ca a inclus in oferta sa trei noi tipuri de carduri: cardul de debit Visa Classic, cardul de debit Visa Classic pentru adolescenti si cardul de credit Visa Platinum. (vezi detalii in comunicatul bancii de la finalul articolului.)

Sa vedem insa care sunt costurile de utilizare ale noului card de debit Visa Classic emis de CEC Bank, comparativ cu ofertele de carduri (Visa sau Mastercard) de acelasi tip existente la restul bancilor romanesti.

Din analiza comparativa a unui numar de opt comisioane practicate de banci pentru utilizarea cardurilor de debit, rezulta ca noul card de debit emis de CEC Bank este printre cele mai ieftine, clasandu-se pe locul sase in topul costurilor, din totalul celor 20 de banci luate in calcul, cu un cost insumat de 15,1 lei al celor opt comisioane.

Comparativ, cele mai ieftine trei carduri, emise de Garanti Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT) au costuri in jurul a 9-10 lei.

Cele mai scumpe carduri de debit sunt emise, surprinzator, de doua banci foarte mici: Credit Agricole si Banca Feroviara, cu costuri de 50-60 de lei.

Bancile mari (BCR, BRD, Raiffeisen si Unicredit) au costuri totale pentru cardurile de debit intre 30 si 42 de lei, dublu comparativ cu CEC Bank.

Media comisioanelor pentru un card de debit este de 18 de lei, daca luam in calcul tarifele tuturor bancilor.

Daca luam in calcul comisioanele celor mai mari sapte banci (BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING si CEC Bank), media costurilor scade la 25 de lei. Costuri cu mult sub aceasta medie la practica BT, ING Bank si CEC Bank, pe cand restul bancilor mari au tarife mai mari, intre 30 de lei (BCR) si 42 de lei (BRD).

Daca ne uitam pe tipul comisioanelor, vedem ca putine banci isi taxeaza clientii pentru emiterea unui card, in timp ce exact jumatate, adica 10 banci, nu percep nici comision de administrare anuala pentru card.

Exista patru banci (BT, Libra, BCR si Banca Feroviara) care nu au comision de administrare lunara a contului bancar aferent cardurilor de debit, care la restul bancilor variaza intre 1,5 lei la Procredit si si 7 lei la ING.

Aproape o treime dintre banci, 6 mai precis, nu incaseaza comision nici pentru interogarea soldului la bancomatele proprii, adica atunci cand utilizatorii cardurilor vor sa vada cati bani mai au pe card. La restul bancilor, acest comision porneste de la 30 de bani la cele mai multe banci si ajunge la 2 lei la Idea Bank.

Pentru interogarea soldului de pe card la un alt ATM decat cel al bancii emitente a cardului, cel mai mare comision este practicat de BCR si BRD: 4,5 lei (1 euro), comparativ cu 2 lei la BT sau Raiffeisen.

Pentru retragerea de bani de la bancomatele proprii, clientii a patru banci nu platesc comisioane: Banca Transilvania, BCR, Libra Bank si Procredit Bank. La restul bancilor, comisionul este in general de 0,2% din suma retrasa, adica 2 lei pentru 1.000 de lei scosi de pe card.

Cel mai mare comision este pentru retragerea de bani de la ATM-urilor altor banci decat cele care au emis cardul, ajungand la 15 lei in cazul cardurilor BCR si ING, adica 1% din suma retrasa (1.000 de lei) plus 5 lei.

Cele doua banci practica tarife duble comparativ cu cele mai multe banci, care aplica un comision de 0,5% plus 2,5 lei, adica 7,5 lei pentru 1.000 de lei retrasi de la bancomat.

 

CEC Bank emite carduri Visa contactless (comunicat de presa)

 
Bucuresti, 26.09.2017 – CEC Bank extinde gama de produse si servicii bancare dedicate clientilor persoane fizice prin lansarea urmatoarelor produse card contactless: Cardul de debit Visa Classic, Cardul de debit Visa Classic pentru adolescenti, Cardul de credit Visa Platinum. Totodata, banca anunta migrarea portofoliului de carduri Visa Business la tehnologia contactless.
 
Cardul de debit Visa Classic pentru adolescenti este destinat persoanelor fizice minore (14-18 ani) si beneficiaza de costuri reduse cu 25% fata de cele standard practicate de banca. Cardul poate fi achizionat si impreuna cu Internet Banking sau Internet Banking si Mobile Banking, in cadrul unor pachete dedicate, la preturi de 3,90 lei/luna, respectiv 4,4 lei/luna in cazul ambelor servicii.
 
Prin Cardul de credit Visa Platinum se poate accesa o limita maxima de credit de 100.000 lei. Printre beneficiile asociate acestui card se numara urmatoarele: pachet complet de asigurari de calatorie in strainatate, asistenta de urgenta in strainatate, acces in saloanele Business Class din Aeroportul International Henri Coanda, acces in peste 800 de saloane Business din aeroporturi internationale etc.
 
"Prin lansarea cardurilor contactless sub sigla Visa, CEC Bank continua incurajarea noilor tehnologii si sustine astfel dezvoltarea tranzactiilor de plata electronice, oferind noi solutii de plata adresate unor segmente diferite de clienti", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.
 
„Prin cardul de credit Visa Platinum, clientii CEC Bank pot accesa atat o limita de credit generoasa, cat si o serie de beneficii atasate cardului, servicii utile, dar si exclusiviste, in tara si strainatate, precum accesul la diverse servicii de Concierge - rezervari de bilete la evenimente, rezervari la restaurante, servicii de mutare si relocare inclusiv servicii de intretinere, reparatii si securitate a casei”,  a declarat domnul Andrei Liviu Stamatian, Prim-Vicepresedinte CEC Bank.
 
"Parteneriatul cu CEC Bank reprezinta un pas firesc in directia dezvoltarii platilor electronice in Romania, in conditiile in care in ultimii ani s-au conturat doua tendinte clare: preferinta consumatorilor pentru platile rapide si sigure oferite de tehnologia contactless, precum si apetitul in crestere pentru cardurile premium. Platile contactless cu carduri Visa au crescut de cinci ori in primul trimestru din acest an, fiind principalul motor al dezvoltarii platilor electronice, aceste tranzactii fiind deja posibile la peste doua treimi din terminalele POS instalate la comerciantii din Romania. In acelasi timp, suma medie cheltuita pe carduri Visa premium este de opt ori mai mare comparativ cu suma medie cheltuita pe alte tipuri de carduri, iar patru din cinci tranzactii cu astfel de carduri sunt plati la comercianti, un comportament pe care il incurajam si il rasplatim. Tocmai de aceea Visa a extins constant ofertele si facilitatile pe segmentul cardurilor premium, care se adreseaza clientilor cu venituri ridicate si asteptari pe masura", a declarat Catalin Cretu, Director General Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.
 
Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro
 
Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

Taguri: UniCredit Bank  Patria Bank  statistici economice  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  comision POS  Vodafone  Credit Europe Bank  banca  Credit Agricole  myBRD  Visa  carduri de debit  Techventures Bank  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii