BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen: Leul se va aprecia la 4,10 lei spre finalul lui 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:31

Leul se va tranzacţiona într-un interval îngust pe termen scurt şi va fi cotat în jur de 4,30 lei/euro la finalul lui martie, urmând ca ulterior să se aprecieze până la 4,10 lei/euro la sfârşitul acestui an, estimează analiştii grupului financiar austriac Raiffesen, într-un raport publicat marti. (VEZI RAPORTUL IN DOCUMENTUL ATASAT)

Analiştii observă că nivelul cursului euro/leu continuă să se menţină într-un interval restrâns şi că leul este mult mai puţin volatil decât majoritatea monedelor similare.

"De fapt, leul a rămas aproape la acelaşi nivel faţă de euro în februarie. În opinia noastră, controlul puternic al lichidităţii din piaţa monetară explică în mare parte această evoluţie a cursului de schimb", a arătat analistul Martin Stelzeneder, în raportul menţionat.

El a amintit că rezervele valutare ale României au scăzut cu doar 90 milioane euro în februarie, "care este o sumă foarte mică, dat fiind nivelul remarcabil al rezervelor (25,9 miliarde euro)".

Potrivit datelor publicate luni de BNR, rezervele valutare ale României au scăzut în februarie cu 92 milioane euro, până la 25,917 miliarde euro. Rezervele internaţionale ale României - valute plus aur - au crescut uşor în februarie, până la 28,401 miliarde euro, ca urmare a scumpirii aurului.

Raiffeisen estimează că leul va fi cotat cu aproximativ 4,25 lei/euro în iunie, cu 4,20 lei/euro în septembrie şi în jur de 4,10 lei/euro în decembrie.

Aprecierea leului ar urma să vină pe fondul tendinţei regionale, potrivit Raiffeisen, care prognozează o apreciere a tuturor monedelor din zonă cu regim similar. Astfel, analiştii grupului austriac estimează că zlotul se va întări de la 4,75 unităţi/euro în prezent până la 4,50 unităţi/euro la finalul anului, însă după o depreciere până la 4,80 unităţi/euro în septembrie. Forintul ar urma să încheie anul în jur de 270 unităţi/euro, faţă de 307 unităţi/euro în prezent.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii