BANCI | Stirea Zilei

Proiect de lege pentru taxarea bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-12-22 14:07

Instituţiile de credit şi cele financiare ar putea plăti, timp de trei ani, o taxă de solidaritate de 2,5% din profitul realizat anul anterior.

Senatorii PDL au pregătit un proiect de lege în acest sens care urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă în primăvara lui 2011 (următoarea sesiune parlamentară).

Fondurile obţinute din taxa de solidaritate vor fi virate la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale, unul dintre principalele obiective ale măsurii fiind sprijinirea populaţiei defavorizate, potrivit proiectului de act normativ.

Senatorii PDL consideră că introducerea taxei de solidaritate reprezintă nu numai o necesitate economică, dar şi "un act de justiţie morală cu importante implicaţii sociale".

Mircea Marius Banias, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, a declarat pentru ziarul "BURSA": "Noi sperăm că proiectul de lege va fi adoptat anul viitor, în prima sesiune parlamentară. Mizăm pe sprijinul partenerilor noştri din coaliţia de guvernare, dar şi pe sprijinul celorlalţi colegi din Parlament. Taxa de solidaritate este o măsură cu caracter excepţional care va aduce un plus de sprijin celor mai defavorizate categorii ale populaţiei".

Senatorii PDL susţin că taxa de solidaritate pentru instituţiile financiare şi cele de credit este necesară în contextul în care cetăţenii şi agenţii economici au fost supuşi unor măsuri de solidaritate din partea Guvernului precum creşterea TVA şi reducerea salariilor.

Iniţiatorii actului normativ au precizat: "Ani de zile profitul realizat de bănci a fost constituit din comisioane şi taxe abuzive pretinse clienţilor, la niveluri nepermis de mari. Această taxă de solidaritate se constituie ca o reparaţie morală, echilibrându-se balanţa între profiturile realizate de bănci şi criza financiară mondială, care până la urmă a fost generată tot de bănci. Banii de la FMI au fost daţi către BNR tot pentru ajutarea băncilor - taxa de solidaritate de 2,5% reprezintă o necesitate pentru Statul Român".

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii