BANCI | Stirea Zilei

Profitul BRD s-a prabusit la 10 milioane lei, fata de 446 mil. in 2011. Banca a avut pierderi de 29 mil. lei in T3

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-06 23:09

BRD a inregistrat in trimestrul 3 al acestui an pierderi de aproape 29 de milioane de lei, dupa ce trimestrul precedent a iesit in minus cu peste 43 de milioane de lei iar in primele trei luni a avut un castig de 83 milioane lei.

Astfel ca pe primele noua luni ale acestui an profitul net al bancii s-a subtiat la 10,3 milioane lei, fata de nu mai putin de 446 milioane in aceeasi perioada a anului precedent, scaderea fiind de 98%.

Costul net al riscului, adica provizioanele aferente creditelor neperformante, a fost cel care a mancat din profitul bancii, ridicandu-se la 1,16 miliarde lei, in crestere cu aproape 450 milioane lei in T3, fata de doar 737 milioane anul precedent, avansul fiind de 58% an la an.

Rata creditelor neperformante a ajuns la 20,14%, fata de 18,22% la finalul trimestrului anterior si 15,23% in septembrie 2011. Rata de acoperire a creditelor neperformante s-a mentinut la 47%.

In consecinta, indicatatorul de adecvare a capitalului (rata solvabilitatii), conform standardelor locale de contabilitate, a scazut la 13,6%, fata de 14,2% anul precedent, rentabilitatea capitalului (ROE) s-a prabusit de la 10,4% la doar 0,2%, in timp ce raportul cost/venit s-a inrautatit de la 45% la 46%.

BRD a reusit sa ramana totusi pe profit la finalul primelor 9 luni datorita faptului ca si-a mentinut nivelul veniturilor din comisioane la 572 milioane lei, aprope la fel ca anul precedent, in timp ce veniturile din dobanzi au scazut cu doar 9%, la 2,18 miliarde lei.

De-a lungul ultimului an, banca si-a sporit volumul de credite cu 8,1%, la 36,25 miliarde lei valoare bruta, in special datorita finantarilor acordate marilor companii si creditelor tip Prima Casa.

BRD si-a majorat intr-o proportie asemanatoare (10%) si depozitele atrase de la clienti, a caror sold a atins 31,66 lei, astfel ca raportul credite nete/depozite este de 103,7%.

Cu toate ca BRD si-a majorat soldul de credite acordate clientilor cu peste 1,2 miliarde lei pe parcursul acestui an, activele totale ale bancii au scazut cu aproape aceeasi valoare, la 47,6 miliarde euro, pentru ca banca si-a diminuat substantial, cu 1,5 miliarde lei, volumul de depozite detinute la BNR, a caror sold a scazut la 7,2 miliarde lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii