BANCI | Stirea Zilei

Prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, i s-a injumatatit dobanda incasata de la BCR pentru depozitul de 2,3 milioane lei si n-a mai facut economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-17 22:42

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a incasat anul trecut de la BCR o dobanda de 35.625 de lei pentru depozitul in valoare de 2,3 milioane lei, in scadere cu aproape jumatate fata de renta de 62.642 de lei obtinuta in anul precedent pentru acelasi depozit, in conditiile in care rata dobanzii la depozite in lei din sistemul bancar a scazut de la o medie de 2% in 2015 la numai 1% anul trecut si 0,8% in prezent.

Poate ca asta este explicatia pentru care numarul 2 in BNR nu a mai depus niciun ban in banca anul trecut (el are conturi doar la BCR), ba chiar a mai si scos, desi a incasat venituri substantiale de la Banca Nationala, in valoare totala de 866.359 lei, conform declaratiei de avere.

Astfel, Georgescu detine in prezent un cont curent la BCR de 36.829 de lei, a carui valoare a crescut usor fata de anul trecut, cand era de 45.589 de lei, depozitul de 2,3 milioane lei, neschimbat fata de anul trecut, si un cont de economii in euro, in suma de 171. 408 euro, in scadere de la 210.070 euro anul trecut.

In total, valoarea sumelor din conturile lui Georgescu a scazut in acest an la 3,108 milioane lei, de la 3,290 milioane lei in 2016.

De altfel, prim-viceguvernatorul BNR nu si-a mai sporit conturile bancare din 2015, cand valoarea acestora era asemanatoare, de 3,223 miliarde lei, dupa ce a vandut titlurile de stat in valoare de aproape 2,3 milioane lei cumparate la inceputul lui 2011, care i-au adus dobanzi mult mai mari decat depozitele bancare.

Se pune intrebarea fireasca: cum de n-a reusit prim-viceguvernatorul sa economiseasca niciun ban pe parcursul ultimilor ani din salariul important incasat de la BNR? Are cumva datorii de platit? Si-a cumparat vreo casa, masina sau alte bunuri? Nici gand.

Declaratia de avere este in acest an neschimbata in privinta averii detinute de Georgescu. Aceleasi doua apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Snagov, nu si-a mai cumparat bijuterii din aur, obiecte de arta, monede si medaltii, tablouri sau ceasuri, a caror valoare a ramas la 37.600 de euro. Aceasta este toata averea lui Georgescu.

Iar singura investitie pe care a facut-o din salariul de la BNR a fost sa imprumute doua persoane fizice, cetateni romani, conform precizarii din paranteza pusa in declaratia de avere, cu 32.000 de lei, un obicei mai vechi al prim-viceguvernatorului.

Asadar, ce a facut Florin Georgescu cu salariul de 0,8 milioane de lei incasat de la BNR, dupa deducerea cheltuielilor personale, de-a lungul anului? Tine cumva banii la saltea? Sau in alte locuri? Poate face generoase acte de caritate sau donatii? Sau poate isi sustine financiar familia. In formatul declaratiilor de avere nu exista si o rubrica privind donatiile sau actele de caritate.

In concluzie, doar el stie ce face cu banii sai, si are dreptul sa faca orice. Se pare insa ca nu are de gand sa faca avere personala.

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  TBI Credit IFN  cont bancar  Programul Noua Casa  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii