BANCI | Stirea Zilei

National Bank of Greece (NBG) emite actiuni pentru majorarea capitalului cu 1,25 miliarde euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-16 20:15

Cel mai mare creditor din Grecia, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că va propune, în cadrul reuniunii din 18 iunie, o emisiune de acţiuni de până la 1,25 miliarde euro, pentru a-şi majora capitalul, relatează Reuters.

Titlurile NBG s-au depreciat cu 10%, la 18,44 euro, după publicarea anunţului, analiştii considerând că motivul deprecierii este reprezentat de preţul emisiunii şi de diluarea acţiunilor.

Majorarea de capital va ajuta NBG să îşi consolideze operaţiunile din Balcani, a anunţat banca într-un comunicat. NBG desfăşoară operaţiuni în Bulgaria, Serbia, România, Albania, Cipru, Egipt şi Turcia şi estimează că economiile acestor ţări vor reveni pe creştere în anul următor.

"Majorarea de capital va permite băncii NBG să profite de oportunităţile de creştere în contextul strategiei mai largi, având ca obiectiv consolidarea prezenţei grupului în Europa de Sud-Est", a anunţat banca.
"Banca ce va efectua prompt ajustările de capital va avea un avantaj serios din punct de vedere al competitivităţii", a declarat directorul executiv NBG, Takis Arapoglou.

Guvernatorul băncii centrale a Greciei, George Provopoulos, a felicitat banca pentru această iniţiativă. "Majorarea capitalului NBG este o măsură pozitivă în acest context", a declarat Provopoulos.

Investitorii au fost mai sceptici, potrivit analiştilor.

"Diluarea acţiunilor şi preţurile mici de emisiune reprezintă motivul deprecierii de azi", a declarat Constantinos Manolopoulos, analist în cadrul Marfin Analysis.

Imediat după anunţ, acţiunile au pierdut 8% din valoare şi au continuat să se deprecieze, marcând o scădere de 9,6%, în contextul în care indicele bursier pierduse numai 3,9%.

NBG va emite 110,4 milioane de noi acţiuni, la o paritate de 5 euro.

În octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar al Băncii Româneşti, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, conform datelor de pe pagina de internet a băncii. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numară ETEBA România, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii