BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu castiga batalia cu Ilie Carabulea pentru soarta Carpatica: actionarii minoritari au decis in AGA fuziunea cu alta banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-10 19:45

Banca Carpatica anunta ca actionarii bancii au votat astazi, in cadrul AGA, planul de dezvoltare propus de conducere si sprijinit de BNR, prin fuziunea cu o alta banca, plan cu care actionarul majoritar al bancii, Ilie Carabulea, aflat in inchisoare in cazul de coruptie ASF-Carpatica Asig, nu a fost de acord. 

BNR a considerat ca fuziunea este singura alternativa pentru banca, astfel ca a decis sa suspende dreptul de vot in AGA al lui Carabulea, motivand ca starea sa de arestat reprezinta un risc reputational pentru banca, conform legislatiei BNR.

BNR a suspendat si dreptul de vot al partenerului de afaceri al lui Carabulea, Corneliu Tanase, care detinea aproape 10% din actiunile Carpatica, cei doi avand impreuna peste 51% din capitalul bancii, intrucat BNR a considerat ca cei doi actioneaza concertat, ceea ce este, de asemenea, ilegal.

Ulterior, Corneliu Tanase si-a vandut actiunile unor apropiati pentru a scapa de sanctiunea BNR, insa aceasta, prin semnatura prim-viceguvernatorului Florin Georgescu, a suspendat si drepturile de vot ale acestora, anuntand ca a sesizat, in acelasi timp, si procurorii, intrucat vanzarea actiunilor ar fi fost ilegala, fiind finantata chiar de Tanase.

In aceste conditii, doi italieni, actionari ai Carpatica inca de la listarea bancii, au devenit minoritarii "majoritari" la Carpatica, de ei depinzand in mare pare aprobarea fuziunii propusa spre aprobare in cadrul AGA.

Dar Isarescu a avut grija sa-i convinga pe italieni sa aprobe planul sau, publicul fiind informat de aceasta intelegere printr-o declaratie a sefulului supravegherii bancilor, Nicolae Cinteza.

Planul BNR si a conducerii Carpatica a fost finalizat, asadar, cu succes astazi, in cadrul AGA, actionarii minoritari aproband planul BNR prin care Carpatica urmeaza sa fuzioneze.

Ramane de vazut cu cine va fuziona Carpatica si mai ales in ce conditii si cum va reactiona in continuare Carabulea.

Comunicatul Bancii Carpatica:

Prin votul de incredere dat conducerii in cadrul AGA, actionarii Bancii Comerciale Carpatica confirma planurile de dezvoltare

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica, intruniti azi in cadrul AGA, au reconfirmat increderea acordata conducerii si au acceptat planurile de dezvoltare ale bancii. Prin voturile actionarilor s-a aprobat continuarea implementarii strategiei bancii si identificarea unei banci ca posibil candidat pentru fuziune.

“Ne bucuram ca atat noi cat si actionarii bancii noastre impartasim aceeasi viziune. In conditiile actuale ale pietii financiar bancare din Romania, cea mai eficienta optiune de dezvoltare este cresterea prin achizitii si fuziuni. Ne propunem sa gasim un partener alaturi de care sa ne consolidam pozitia in piata. Nu va fi usor, dar avand actionarii alaturi de echipa dedicata a bancii, sunt sigur ca vom reusi.” a declarat Johan Gabriels, director general al Bancii Comerciale Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti.

Infiintată la Sibiu in 15 iulie 1999, Banca Comerciala Carpatica este o banca romaneasca, partener de afaceri si furnizor de solutii personalizate in principal pentru companiile cu capital autohton. In prezent, banca detine o retea teritoriala de 129 de unitati cu acoperire nationala."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii