BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu a renuntat la principii si profita si el de stat ca tot omul fara scrupule: de ce sa nu iau si pensie, pe langa salariul de la BNR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-17 22:14

“Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie, si salariu de la Banca Nationala”, declara guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in august 2017, dupa ce a fost luat la rost de “hateri” precum senatorul Daniel Zamfir sau fostul bancher Lucian Isar, cei care l-au acuzat ca din 2014, cand a implinit varsta de pensionare, 65 de ani, primeste atat salariu de la BNR, cat si pensie.

“Dar daca o sa tot insistati pe tema asta, probabil ca la un moment dat o sa-mi depun dosarul si o sa iau si pensia”, a adaugat Isarescu, duplicitar. Si poate ca sa le faca in ciuda, si-a depus dosarul de pensie chiar de a doua zi.

Asa se explica aparitia in declaratia de avere a lui Isarescu, recent publicata, a pensiei de 2.324 de lei (in jur de 2.000 de euro) incasate incepand din luna septembrie 2017.

Pensie care se adauga venitului anual primit de la BNR, in valoare de 787.206 lei in 2017, in scadere cu 22%, echivalentul a 225.417 lei, fata de anul precedent, 2016, cand a fost de 1 milion de lei, dar de asemenea in scadere cu 11%, echivalentul a 131.446 de lei, fata de 2015, cand a atins 1,1 milioane lei.

Conducerea BNR a fost nevoita, anul trecut, sa-si dezvaluie valoarea veniturilor, tinute la secret pana atunci, dupa acuzele sustinute ale “haterilor” pomeniti mai sus, promovati de presa de scandal, in mare parte aservita politic, nicidecum in urma criticilor venite din partea presei profesioniste obiective sau a celei independente, printre care s-a aflat si Bancherul.ro. (vezi aici detalii)

Guvernatorul Isarescu a justificat atunci cresterea salariului din ultimii ani prin incasarea unei indemnizatii de pensionare, in valoare de 12 salarii, acordata de BNR tuturor angajatilor.

Conducera executiva a BNR mai primeste, in plus fata de salariul lunar, alte venituri, si anume:

- indemnizatie de vacanta, echivalentul unui salariu net;
- alte drepturi banesti nespecificate in valoare de maxim 1,6 salarii nete;
- o suma din fondul de participare a salariatilor la profit, de maxim 1 salariu net.

Salariul net al guvernatorului BNR are o valoare de 40.417 lei, plus o indemnizatie de membru al Consiliului de administratie, de 17.169 lei, in total 57.586 lei, adica 691.032 lei pe an.

Ceea ce inseamna ca in 2017 Mugur Isarescu a incasat venituri suplimentare de doar 96.174 lei, adica in jur de doua salarii nete, dintre care unul a fost, probabil, indemnizatia de vacanta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii