BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: "Cea mai mare parte a datoriei externe a venit pe fondul bataliei pentru cota de piata a bancilor"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-04 14:14

Încercarea de depreciere a leului din luna octombrie urmărea atingerea unui curs de 4,5 - 4,7 lei/euro şi nu un nivel de 4,2 lei/euro, cum sugerau unii analişti, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Vă garantez că nu era 4,2 lei/euro (ţinta de curs - n.r.). Se dorea 4,5 - 4,7 lei/euro şi mai sus. În momentul în care scapi frâiele nu mai ai ce să faci. BNR a intervenit, nu pentru că apăra un nivel de curs, ci pentru încrederea în moneda naţională", a spus guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că încercarea de depreciere din toamna anului trecut a venit, într-adevăr, pe fondul unei datorii private înalte, pe termen scurt, dar pe care o pune, în mare parte, pe seama luptei pentru cotă de piaţă dusă până atunci tot de băncile comerciale.

"Cea mai mare parte a datoriei externe a venit pe fondul bătăliei pentru cotă de piaţă a băncilor", a spus Isărescu.

El spune că se observă anumite bubble-uri în sectoare ca cel bancar, imobiliare, retail, "care sunt acum cele mai gălăgioase". Oficialul BNR încadrează situaţii din aceste domenii ca făcând parte din cilcurile normale.

Isărescu a spus că a existat o presiune mediatică folosită de unele bănci în momentul octombrie, mai ales prin declaraţiile privind lipsa de lichiditate.

"Uitându-mă la poziţiile valutare, am văzut din nou lungiri de poziţii. Rog media, dacă cineva mai spune că e lipsă de lichiditate, să nu-i creadă", a mai spus Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii