ING Bank devine a doua banca din Romania care acorda credite online, dar incalca legea, nementionand cat este DAE
Autor: Bancherul.ro
2017-09-12 20:48
ING Bank devine a doua banca din Romania, dupa Libra Internet Bank, care acorda clientilor credite online, prin intermediul aplicatiei de internet banking, unde clientii bancii trebuie sa-si completeze datele personale si sa obtina o semnatura electronica, oferita gratuit.
Ulterior, banca verifica solvabilitatea clientului la ANAF si Biroul de Credit iar daca imprumutul se aproba, banii intra in contul clientului in 15 minute, sustine ING.
ING spune ca este primul credit online din Romania, desi si Libra Internet Bank ofera un astfel de produs. Ce spune ING:
"Creditul de nevoi personale online de la ING este singurul de pe piață ce poate fi obținut printr-un proces complet online si instant - constant de la inceput pana la transferul sumei aprobate in cont (end to end), nefiind nevoie sa iesi din aplicatia Home Bank pe masura ce treci prin pasi.
Acesta este și principalul diferențiator față de alte produse din piață. Concret, soluția oferită de ING oferă posibilitatea obținerii unui credit instant, cu o durată de 15 minute, și exclusiv online de la un capăt la altul al operațiunii, procesul nefiind întrerupt de nicio altă interacțiune.
Acesta poate fi contractat exclusiv online datorită protocolului de lucru al ING cu ANAF și, mai ales, datorită semnăturii electronice certificate, care înlocuiește semnătura olografă, având aceeași valoare legală. Pentru clienții ING, obținerea semnăturii electronice certificate este gratuită și se realizează instantaneu."
Pentru obtinerea unui credit online, clientii ING trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să fi fost angajati timp de cel puțin un an și cel puțin 6 luni la actualul angajator, să aibă venituri stabile (salariu sau pensie) raportate la ANAF, de minim 1.000 de Lei.
ING mentioneaza ca imprumutul online are aceleasi costuri ca cel standard: o taxa de analiza de 200 de lei si o dobanda anuala care variaza intre 8,25% si 11,95%, in functie de o serie de elemente, precum valoarea creditului, incasarea veniturilor intr-un cont al bancii, contractarea unei asigurari de viata.
Cat este DAE?
ING, la fel ca Raiffeisen, nu mentioneaza in comunicatul de presa (vezi comunicatul mai jos) care este costul total al creditului, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE), incalcand astfel legea, care obliga bancile sa mentioneze DAE in orice forma de publicitate referitoare la contractele de credit.
De exemplu, pentru un credit de 5.000 de euro (23.000 de lei), ING are o DAE de 13,05% si o rata lunara de 511 lei in conditii standard, adica fara incasarea veniturilor intr-un cont al bancii si fara asigurare de viata.
Comparativ, tot pentru un credit in conditii standard, DAE la BCR este cu doua puncte mai mica: 11,01%, astfel ca rata lunara este de 494 lei, cu 17 lei mai putin decat la ING.
La CEC Bank, DAE este si mai mica, de doar 10,09%, iar rata de 484 lei, cu 27 de lei mai mica decat la ING, diferenta fiind ca aceasta banca are o dobanda variabila, in functie de ROBOR, fata de ING si BCR, unde dobanda este fixa pe toata perioada imprumutului. (vezi aici topul creditelor de nevoi personale)
Lansarea creditului online este o miscare fireasca pentru ING, poate chiar prea mult asteptata, intrucat banca olandeza s-a specializat de mult timp pe servicii bancare exclusiv electronice, doar cu cardul initial, fiind singura banca din Romania fara ghisee, iar in ultimul tip concentrandu-se pe serviciile bancare online, prin internet banking.
ING a avut succes in ultimii ani cu aceasta strategie, datoria cresterii puternice a numarului romanilor care utilizeaza internetul, astfel ca a reusit sa atraga multi clienti.
Pe de alta parte, banca a fost prinsa nepregatita de afluxul de clienti si de cerintele lor ridicate, neputand administra eficient o situatie de criza, precum intreruperea timp de aproape o zi a sistemului informatic, cauzata de afectarea bazei de date in urma unei simulari de incendiu cu gaz inert. (vezi aici detalii)
Insa nu doar ING sau Libra Internet Bank, ci si alte banci se concentreaza tot mai mult pe serviciile bancare online, pe masura ce in unitatile stradale intra tot mai putini oameni.
Bancile sunt inca reticente sa patrunda pe piata online
BCR, cea mai mare banca locala, a lansat recent contul online, tot dupa modelul patentat de Libra Internet Bank, si pregateste sa ofere si credite online. (vezi aici detalii)
Faptul a ING Bank a lansat creditul online si nu are optiunea de deschidere a unui cont online este destul de ciudat, pentru ca astfel banca isi limiteaza oferta de credite online la clientii proprii, detinatori de internet banking, spre deosebire de Libra Internet Bank, care ofera si optiunea de deschidere a unui cont online, dupa care poti sa-si faci si credit online.
ING mentioneaza insa ca "avem in plan sa facem acest produs disponibil și pentru clienții non-ING in viitor."
Restul bancilor sunt inca destul de timide sa inoveze pe piata serviciilor bancare online, insa aceasta inertie le-ar putea costa in viitorul apropiat.
Dupa cum se vede si din tabel, restul bancilor mari ofera ca servicii online doar optiunea de aplicare online, pe site-urile proprii, pentru un cont, un card sau un credit, unele avand si chat online pentru clienti.
Si asta in ciuda faptului ca multe IFN-uri acorda de cativa ani credite exclusiv online, iar de la inceputul anului viitor va intra in vigoare noua Directiva europeana privind platile (PSD 2), care va obliga bancile sa permita si altor firme sa acceseze conturile clientilor pentru efectuarea platilor si altor servicii.
Bancpost raspunde online in timp real la solicitarile de credite
Si Bancpost se numara printre bancile care au facut un pas in fata concurentei in inovatia online, prin recenta lansare a unei platforme online, disponibila pe site-ul bancii, pentru aplicarea la un credit de consum sau un card de credit.
Spre deosebire de formularele de aplicare pentru un credit existente la alte banci, pe care clientii le oompletaza cu cateva date personale de baza, precum CNP sau numar de telefon, dupa care asteapta a fie sunati de banca pentru a vedea, ulterior, daca se incadreaza sau nu pentru un imprumut, platforma online a Bancpost are avantajul de a oferi clientilor un raspuns cu privire la aprobarea sau nu a creditului in timp real, adica imediat dupa ce au fost introduse datele complete necesare pentru un credit, solicitate de aplicatie.
Clientii Bancpost nu mai trebuie, asadar, sa astepte telefon de la banca pentru a vedea daca pot obtine sau nu un imprumut, ei obtinand raspunsul pe loc, online, imediat dupa completarea aplicatiei.
Daca cererea de credit a fost aprobata online, pe noua platforma a Bancpost, clientul poate merge apoi imediat la o unitate a bancii pentru a semna ccontractul si a primi creditul sau cardul (vezi detalii in comunicatul Bancpost de mai jos)
Comunicatul ING
ING România lansează primul credit de nevoi personale instant, complet online
- Începând cu luna septembrie, clienții ING pot obține oricând și oriunde un credit de nevoi personale 100% online, prin platforma Home Bank, în doar 15 minute având și banii transferați în contul curent
- Creditul de nevoi personale online este o replică în oglindă a celui disponibil în unitățile ING, având aceleași condiții și costuri, și este posibil datorită semnăturii electronice, echivalentul semnăturii olografe
ING România lansează primul credit de nevoi personale online, ce poate fi obținut printr-un proces complet online în doar 15 minute. Produsul va fi disponibil treptat, în următoarele două săptămâni, pentru cei aproape 1,3 milioane de clienți activi ING, prin Home Bank. Clienții care accesează noul produs ING beneficiază de aceleași condiții ca în cazul creditelor de nevoi personale contractate în agenții: aceleași costuri și valoare maximă împrumutată (90.000 de lei), fără documente suplimentare.
Creditul instant online de nevoi personale poate fi contractat datorită protocolului de lucru cu ANAF și a semnăturii electronice certificate, care înlocuiește semnătura fizică, având aceeași valoare legală. În procesul de a obține creditul, clientul ING solicită emiterea unui certificat digital de către InfoCERT SPA Italy, prin intermediul Home Bank, pe care îl va folosi pentru a semna termenii și condițiile creditului. InfoCERT SPA Italy este cea mai mare autoritate de certificare din Europa, colaborează cu Comisia Europeană și sprijină companiile să inoveze modul de a interacționa cu clienții și procesele operaționale, prin soluții digitale. Obținerea semnăturii electronice certificate este gratuită pentru clienții ING și se realizează instantaneu.
„Mă bucură faptul că în ING România am găsit o soluție pentru a oferi credite de nevoi personale instant și online, iar clienții noștri pot de acum experimenta cum este să obțină acest credit într-un mediu online de la un capăt la altul al operațiunii. La ING, credem că serviciile bancare trebuie să fie simple, accesibile și adaptate unui nou tip de client, mai exigent, care preferă acest mediu.
Pornind de la această premisă, am lansat în ultimii doi ani mai multe produse și servicii disponibile în Home Bank, care fac bankingul mai ușor sau, mai degrabă, transformă internet banking-ul într-o aplicație mai cuprinzătoare. Prin aplicație clienții pot realiza diverse operațiuni bancare precum transferuri de bani, deschiderea depozitelor sau conturilor de economii sau pot cumpăra fonduri mutuale pe care le verifică în timp real. Pe de altă parte au beneficii conexe care le permit să își cumpere vinieta, să reîncarce creditul de pe telefonul mobil, să își centralizeze cardurile de client fidel de la diverși comercianți în aplicația Fidelity Card din Home Bank sau pot beneficia de reduceri în ING Bazar”, declară Daniel Llano Manibardo, Head of Retail ING Romania.
Aceleași condiții de acordare a împrumuturilor online și offline
Etapele de obținere a unui credit instant online includ completarea datelor cu caracter personal de către client, obținerea instantanee a semnăturii electronice calificate, verificarea solvabilității clientului la ANAF și Biroul de Credit, semnarea electronică a documentelor de împrumut, după care suma aprobată este transferată în contul curent al clientului. Toată documentația este trimisă pe adresa lui de e-mail atașată contului. Întregul proces de acordare durează aproximativ 15 minute.
Pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate, clientul trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să fi fost angajat timp de cel puțin un an și cel puțin 6 luni la actualul angajator, să aibă venituri stabile (salariu sau pensie) raportate la ANAF, de minim 1.000 de Lei.
Costurile de acordare a împrumuturilor de nevoi personale instant online sunt aceleași ca și în cazul celor contractate la sediile ING. Pentru a obține un credit de nevoi personale la ING, online sau în sediu, clientul trebuie să achite o taxă de analiză de 200 de lei, iar dobânda anuală aferentă creditului variază între 8,25% și 11,95%. Aceasta este determinată de veniturile clientului încasate în contul său ING, de alegerea asigurării și de valoarea împrumutului. Pentru obținerea semnăturii electronice calificate, ING nu percepe costuri suplimentare.
Cât de digitalizați sunt consumatorii români
Gradul de conectivitate la Internet a înregistrat o creştere de 11% în ultimii doi ani în gospodării, până la 72%, faţă de media europeană de 85%.
Românii sunt utilizatori avizi de social media, dar mai puțin entuziaști când vine vorba de internet banking. Cu toate acestea, tendințele indică un mare potențial: în ultimii doi ani, piața de e-commerce s-a dublat, 80% din tineri (cu vârsta cuprinsă între 16 și 34 de ani) au accesat Internetul de pe dispozitivele mobile, iar abilitățile digitale sunt în creștere.
Penetrarea banking-ului online a obținut o rată incredibilă de creștere, mai ales de pe dispozitivele mobile – de exemplu, numărul de accesări ale conturilor de internet banking de pe smartphone a crescut cu 214%, de la 40,6 milioane de autentificări, la 87 de milioane, în intervalul 2015 – 2016. Numărul de tranzacții realizate de pe mobil, în aceeași perioadă, a crescut cu 207%, de la 6 milioane de tranzacții, la 12,7 milioane.
În cazul ING, la finalul primului semestru din acest an, peste 700.000 de clienți au folosit Home Bank și s-au autentificat de 35 de milioane de ori, în 63% din cazuri, de pe telefoanele mobile. În primul semestru din 2017, clienții ING au realizat peste 10,4 milioane de tranzacții din aplicație, cu 26% mai mult decât în perioada similară a din 2016.
Analizând comportamentul clienților ING, este evident că aceștia preferă canalele de comunicare online în relația cu banca: 95% dintre aceștia aleg să interacționeze cu ING online și doar 5% aleg unitățile sau call center. Numărul de interacțiuni și solicitări de la clienți via dispozitive mobile s-a dublat, în ultimul an.
Bancpost lansează B.Digital - platforma digitală completă de produse de creditare
București, 31 iulie – Bancpost lansează platforma digitală completă de produse de creditare – B.Digital – prin intermediul căreia clienții pot iniția online o aplicație de credit de consum sau card de credit primind răspunsul băncii în timp real. Bancpost confirmă astfel angajamentul pentru digitalizare și pe segmentul creditării standard și inovează prin simplitatea și rapiditatea procesului, într-un mediu securizat și confidențial.
Platfoma de creditare online B.Digital este disponibilă pe site-ul bancpost.ro la accesarea butonului APLICA ACUM din secțiunea produsului dorit. Clientul poate solicita un produs de creditare oricând și de oriunde, urmând în doar 5 minute câțiva pași intuitivi (mai multe detalii sunt disponibile aici http://bit.ly/2tLSznZ). Fluxul simplificat confirmă eligibilitatea clientului în maximum 30 de minute, acesta putând accesa creditul doar printr-o vizită în unitate pentru semnarea documentației de creditare.
“Trăim într-o eră digitală care determină băncile tradiționale să își schimbe semnificativ modul de a opera pentru a se adapta stilului de viață modern. Astfel, inovația digitală este un element esențial în strategia de dezvoltare a Bancpost. Continuăm să ne reinventam și să dezvoltăm produse și servicii personalizate, pentru a îmbunătăți continuu experiența clienților noștri în relația cu banca. Prin lansarea acestei noi platforme online ne-am propus să oferim un flux comod și prietenos pentru persoanele interesate de un card de credit sau credit de consum. Platforma Bancpost de creditare online - B.Digital confirmă clienților o experiență nouă, mult simplificată a procesului de creditare, într-un mediu securizat”, a declarat Ana Popescu, Director Executiv Produse și Segmente Persoane Fizice Bancpost.
Ce noutăți aduce în piață platforma de creditare online B.Digital:
- Posibilitatea de a accesa un produs de creditare simplu și rapid, de oriunde, într-un timp foarte scurt. Clienții pot iniția singuri, în maxim 5 minute, aplicații de Credit de consum sau Carduri de credit parcurgând câțiva pași simpli.
- După completarea integrală a formularului, informațiile sunt transmise către sistemul băncii și clientul primește un răspuns în ceea ce privește eligibilitatea accesării produsului dorit în maxim 30 min.
- Un singur drum la bancă pentru semnarea documentelor de credit și Acordare pe LOC pentru clienții eligibili.
Prin intermediul platformei digitale, clienții pot solicita credite de consum de până la 90.000 de lei și dobândă variabilă începând de la 7.9%, precum și carduri de credit - WIZZ Bancpost, Visa Classic sau Gold.
Taguri: ING Bank Raiffeisen Bank Banca Comerciala Romana (BCR) TBI Credit IFN cont bancar DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare Libra Internet Bank Ocean Credit
Comentarii
MariaPremiu Libra Internet Bank
https://www.librabank.ro/premii_banca Libra deja a primit premii pentru creditul online pana sa lanseze ING acest produs.
Burdy
Informatiile băncii sunt incomplete
Nu pot fi acordate credite în varianta aceasta angajaților MAI si MAN întrucât nu le apar veniturile la ANAF.
Florentina Marin
Vreau un împrumut
As dori si eu un împrumut de la dumneavoastra
Grebenar Lavinia ramona
Credit de nevoi personale olaine
estera
vreau un credit
poate puteti sa ma sjutati am nevoie de un credit urgent
Vasile Coman - Bancherul.ro
ajutor credit
Daca aveti nevoie de ajutor pentru obtinerea unui credit sau aveti probleme cu un credit, trimiteti un e-mail la: info@bancherul.ro.
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii
Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii
Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
- Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
- Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
Profil de Bancher
-
Nevenca Doca, Director Executiv Resurse Umane Banca Transilvania
Banca Transilvania
Nevenca Doca, Director Executiv Resurse Umane în ... vezi profil
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- România, „lanterna roșie” a cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare în UE
- Deficitul contului curent, peste 24 miliarde euro după primele zece luni
- Deficit comercial record în octombrie 2024
- Productivitatea în comerț, peste cea din industrie
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Inflația anuală a crescut la 5,11%, prin efect de bază
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 8% pe primele 10 luni
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Buna ziua! Am trimis activare cont si imi scrie ca au expediat QR Cod pe posta dar nu mia venit ... detalii
-
Înșelătorie
Mare atenție la firma vex group, te pune să investești 250 € în Forex, câștigi ceva și ... detalii
-
interdictie conturi ING
Buna ziua, o situatie ca cele de mai sus am patit si eu, cu diferenta ca Revolut a deblocat contul ... detalii