ASIGURARI | Stirea Zilei

ING Asigurari isi schimba strategia de investitii, pentru a reduce pierderile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Asigurareamea.ro
2008-05-22 17:10

ING Asigurari, lider detasat pe piata asigurarilor de viata din Romania, iar mai nou si pe piata pensiilor private obligatorii, isi extinde programele de investitii si in alte tari europene. Motivul: ING Asigurari a investit pana acum banii clientilor sai exclusiv pe piata financiara romaneasca, in principal la Bursa de Valori Bucuresti, a carei cadere i-a provocat un randament negativ al programului de investii in lei in acest an. Randamente modeste a obtinut ING si in privinta programelor cu investitii in instrumente financiare cu venit fix precum dobanzi bancare, titluri de stat, obligatiuni.

Randamentele obtinute de ING la BVB au fost foarte bune in ultimii ani, insa odata cu sfarsitul lui 2007, cand criza financiara mondiala a lovit si Romania, iar indicatorii economici ai tarii noastre s-au inrautatit, Bursa romaneasca a scazut semnificativ, cu mult peste alte burse regionale sau europene.

In consecinta, ING s-a vazut cu rentabilitati negative la programul de investitii Mixt, desi acesta avea numai un sfert din bani investiti la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, in primele trei luni ale acestui an, programul Mixt intregistra o “performanta” de - 8,92% fata de inceputul anului. Randamentul este negativ si pe parcursul ultimului an (-2,66%). Randamentul anualizat pe ultimii doi ani a fost de 3,27% la finalul lunii martie 2008 iar randamentul anualizat din ultimii 3 ani a fost de 7,39%.

In acelasi timp, programul Bond in instrumente cu venit fix avea un randament de numai 1% in primele trei luni.

In acelasi timp, a venit vremea ca ING sa investeasca sume importante de bani destinati pensiilor private obligatorii, ING administrand cele mai multe contributii. In conditiile in care volumul titlurilor de stat este destul de redus in ultima perioada, compania olandeza se vede nevoita sa caute instrumente financiare pe alte piete europene.

Acestea sunt motivele principale pentru care ING Asigurari a decis ca din 20 mai 2008, programele de investitii in lei vor avea titluri de participare in fonduri mutuale din Luxemburg, se arata intr-o informare a ING.

Este vorba de doua fonduri lansate la inceputul anului: IRBF (International Romanian Bond Fund) – 100% instrumente cu venit fix in lei (titluri de stat, obligatiuni, depozite bancare si alte instrumente ale pietei monetare) si IREF (International Romanian Equity Fund) – 100% actiuni emise de companii din Uniunea Europeana (Romania – minimum 50%, Polonia, Ungaria, Cehia, alte tari).

Amanunte, pe www.Asigurareamea.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii