BANCI | Stirea Zilei

In vacanta de vara, platile cu cardul in strainatate au crescut mai mult decat cele din tara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-14 23:54

Bancile romanesti au emis in trimestrul trei al acestui an 1.090.231 de noi carduri, numarul total al cardurilor emise pana acum in Romania ajungand la 33,8 milioane, conform datelor BNR.

Dintre acestea, 12,7 milioane sunt carduri valide in circulatie, dintre care 10,8 milioane sunt carduri de debit iar peste 1,9 milioane sunt carduri de credit. Numarul cardurilor active se ridica la 10,2 milioane, in scadere fata de cele 11 milioane de carduri existente la debutul crizei, in decembrie 2008.

Daca in privinta numarului de carduri valide si active se constata o stagnare sau chiar o scadere, in ceea ce priveste numarul si valoarea tranzactiilor cu cardul, acestea sunt intr-o continua crestere, in ciuda crizei, ceea ce inseamna ca romanii au tot mai multa incredere in acest mijloc de plata modern. Ei sunt stimulati si de noile facilitati oferite de banci, de promotii si de avantajele platii cu cardul in defavorarea achitarii in numerar.

Concret, in trimestrul trei al acestui an numarul tranzactiilor cu cardul de debit a crescut cu 1,25 milioane de tranzactii, la un total de 26,99 milioane, fata de 25,74 milioane in trimestrul anterior si doar 23,82 milioane in primele trei luni ale anului. Si numarul tranzactiilor cu cardul de credit a avansat de la 4,93 milioane in trimestrul doi la 5,22 milioane in trimestrul trei.

Si valoarea tranzactiilor cu cardul de debit a crescut de la 3,9 miliarde lei in trimestrul doi la 4,3 miliarde lei in trimestrul trei, iar valoarea tranzactiilor cu cardul de credit a crescut de la 736 milioane la 797 milioane lei.

Interesant este ca valoarea platilor cu carduri emise de bancile romanesti la POS-uri din tara a crescut cu 131 milioane lei, de la 3,488 la 3,619 miliarde lei la sfarsitul lunii septembrie, in timp ce platile la POS-uri din afara tarii a avansat cu 206 milioane lei, de la 922 milioane la 1,128 miliarde lei.

Ceea ce inseamna ca in perioada vacantei de vara, in lunile iulie, august si septembrie, care formeaza trimestrul trei, romanii si-au sporit intr-un ritm mai alert volumul de plati in strainatate decat in tara.

Informatii destinate membrilor inscrisi in CLUBUL BANCHERILOR:

Date statistice pentru carduri, septembrie 2011, printre care:

- Volumul total de carduri emise de banci
- Numar carduri valide in circulatie
- Numar carduri valide in circulatie cu functie de debit
- Numar carduri valide in circulatie cu functie de credit
- Numar carduri active
- Numar de ATM-uri
- Numar de POS-uri
- Numar de EFTPOS-uri

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii