BANCI | Stirea Zilei

Ilgaz Kaya, GarantiBank: Fenomenul de consolidare a creditelor impiedica dezvoltarea pietei cardurilor de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-27 00:18

Ilgaz Kaya (foto), Director Central Marketing la Garanti Bank, spune, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, ca piata cardurilor de credit a fost puternic afectata in acest an de fenomenul de refinantare, restructurare si consolidare a datoriilor clientilor tuturor bancilor, astfel incat multi dintre acestia au fost nevoiti sa renunte la mai multe credite, inclusiv la cardurile de credit, pentru a avea un singur imprumut, mai ieftin.

Din acest motiv, numarul cardurilor de credit este in scadere la nivelul pietei. Cu toate acestea, Garanti a reusit sa-si mentina si in acest an ritmul de crestere cu doua cifre a numarului de noi carduri de credit, banca avand un portofoliu de 120.000 de carduri de credit.(VEZI topul bancilor la cardurile de credit)

"In ultimul an si jumatate am observat o crestere foarte moderata a numarului de noi carduri de credit, din cauza conditiilor economice dificile. Tot mai multi clienti ai bancilor, supraindatorati, incearca sa-si consolideze creditele intr-unul singur si sa obtina o dobanda preferentiala de la banca lor. (In procesul de refinantare si consolidare a creditelor, multi clienti ai bancilor se vad nevoiti sa renunte la cardul de credit pentru a putea obtine un nou credit avantajos n.r.).

Este vorba de un proces de consolidare prin care cei care nu folosesc des un card renunta la el, in timp ce altii care au datorii mari incearca sa-si consolideze creditele, inclusiv cardurile, adica sa le reuneasca intr-un singur credit, mai ieftin. Aceasta reprezinta unul dintre principalele obstacole pentru cresterea numarului de noi carduri de credit. Din acest motiv statisticile arata ca numarul total al cardurilor de credit din Romania a scazut in perioada ultimului an", spune Kaya.

Portofoliul de carduri al Garanti a crescut cu 15%

Cu toate acestea, numarul cardurilor de credit GarantiBank a inregistrat o crestere de 15% fata de anul precedent, precizeaza reprezentantul Garanti. "Totusi vanzarile merg destul de bine la noi, daca ne gandim la mediul economic dificil. Asta pentru ca unul dintre marile avantaje ale Garanti este faptul ca oferim clientilor un card avantajos, Bonus Card, prin care clientii pot primi bonusuri si pot plati in rate fara dobanda. Totusi, nu avem acelasi ritm de vanzare a cardurilor ca in 2009 si 2010, insa un lucru bun este ca in general numarul si volumul tranzactiilor pe cardurile de credit a crescut, chiar daca numarul lor este acum mai mic. Aceasta inseamna ca oamenii folosesc mai des cardul, ceea ce ne da sperante pentru viitor. Odata ce conditiile economice se vor stabiliza numarul cardurilor va continua sa creasca", spune Ilgaz Kaya.

Garanti are grija de natura

GarantiBank a lansat anul trecut si un card de credit cobrand impreuna cu WWF (World Wide Fund for Nature), primul card de afinitate eco din România, iar impreuna cu aceasta organizatie a lansat saptamana trecuta, in parcul Herăstrău din București, proiectul "România sălbatică", o expoziție de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. (Fotografia de mai jos este una dintre cele expuse).

Prin acest card cobrand impreuna cu WWF, spune Kaya, ne adresam clientilor nostri care vor sa-si aduca o contributie la protejarea mediului inconjurator. "Cum facem aceasta? Pentru fiecare tranzactie pe care clientii o realizeaza cu cardul, noi transferam o parte din valoarea respectivelor sume catre aceasta organizatie, fonduri pe care ei le utilizeaza pentru a se finanta, pentru derularea proiectelor speciale.

Astfel, 0.5% din valoarea cumpǎrǎturilor fǎcute cu WWF Bonus Card va fi redirectionat catre sprijinirea proiectelor WWF (World Wide Fund for Nature). Acest procent va fi suportat de catre Garanti Bank, posesorul de card nesuportand nici un cost. Pe langa aceasta, asociatia are si sprijinul bancii pentru anumite proiecte speciale.

"Pana acum am reusit sa atragem un numar de 1.000 de clienti care utilizeaza acest card, un numar mic in comparatie cu volumul total al cardurilor GarantiBank, de 120.000 de carduri de credit, insa este vorba de o categorie de clienti foarte distincta", precizeaza Ilgaz Kaya.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii