ASIGURARI | Stirea Zilei

Generali Asigurari a subscris cu 17% mai multe prime de asigurari de viata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-14 14:36

Generali Asigurări a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2009 rezultate foarte bune pe segmentul asigurărilor de viaţă, totalizând un volum de prime brute subscrise de 23,8 milioane lei, cu 17,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Din portofoliul de asigurări de viaţă, un procent de 67% este reprezentat de asigurările individuale (15,8 milioane lei, +7,5%), iar 33% de asigurările de grup (7,9 milioane lei, +44%). În cadrul segmentului de asigurări individuale, asigurările unit-linked au prezentat cea mai bună evoluţie, 67% (4,3 milioane lei).

Asigurările generale au continuat tendinţa de evoluţie, volumul de prime brute subscrise ajungând la 96,4 milioane lei, cu 9,5% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului anterior (87,9 milioane lei). Cele mai mari creşteri pe segmentul asigurărilor generale le-au înregistrat asigurările de răspundere civilă generală (+90%), RCA şi Carte Verde (+66%) şi asigurările de daune la proprietăţi (+38%).

Per ansamblu, compania a crescut în primul trimestru cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cumulând vânzări totale de 120,1 milioane lei (faţă de 108,2 milioane lei în T1 2008). Profitul companiei a fost de 6,1 milioane lei.

„În primele trei luni am reuşit să obţinem rezultate cu adevărat performante în ceea ce priveşte subscrierile, mai ales ţinând cont de contextul economic dificil, ce se reflectă şi asupra pieţei româneşti de asigurări. Aceşti indicatori de creştere ne confirmă faptul că strategia de business adoptată la începutul anului funcţionează la parametri optimi şi că putem avansa cu încredere”, a declarat Marie Kovářová, Director General al Generali Asigurări.

„Anul acesta ne concentrăm în mod special pe asigurările de viaţă şi pe segmentele non-auto, asigurări generale retail şi corporate, fără a neglija însă celelalte linii de business, pe care ni le dorim în crestere. Totodată, vom continua politica de lucru adoptată anul trecut: subscriere prudentă pe toate categoriile de produse şi îmbunătăţirea continuă a ratei daunalităţii. Aceste practici sunt valabile şi atent monitorizate în toate cele patru entităţi ale Grupului Generali PPF Holding în România: Generali Asigurări, Ardaf, RAI şi Generali Fonduri de Pensii. Deşi funcţionează ca entităţi independente, împărtăşesc o filosofie comună de lucru, în vederea îmbunătăţirii performanţei şi eficienţei fiecăreia dintre companii”, a explicat Kovářová, Coordonatorul entităţilor Generali PPF Holding în România.

Rezultatele Grupului Generali – I trimestru 2009

În primul trimestru al anului 2009, Grupul Generali a avut o creştere totală de 0,3%, comparativ cu perioada similară a anului 2008, ajungând la 18,5 miliarde euro. Asigurările generale au evoluat cu 3,4%, până la 6,6 miliarde euro, iar valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a fost de 11,9 miliarde euro, în uşoară scădere faţă de anul trecut (-1.4%).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii