Garanti Bank lanseaza in premiera in Romania platile cu telefonul mobil prin coduri QR, o alternativa la platile cu cardul: sunt gratuite pentru clienti si cu 50% mai ieftine pentru magazine
Autor: Bancherul.ro
2013-10-22 16:54
Garanti Bank a lansat astazi oficial o aplicatie de plati in magazine cu smartphones prin coduri QR, in parteneriat cu procesatorul suedez Seamless, aplicatie ce se poate utiliza gratis, in exclusivitate de clientii acestei banci, fiind o alternativa mai ieftina cu 50% pentru comercianti decat platile cu cardul sau cu alte aplicatii de mobile banking, precum portofelele electronice (wallet) sau platile tip NFC.
Aplicatia SEQR poate fi folosită cu telefoanele cu Android 2.1 sau orice versiune mai nouă. Pentru terminalele Apple, SEQR solicită versiunea iOS 4.3 sau mai recentă (funcţionează cu Iphone, Ipad şi Ipod).
Practic, pentru a face cumparaturi in magazine, utilizatorii de telefoane mobile nu au nevoie de carduri ci doar de un cont deschis la banca, ale carui date sunt introduse, o singura data, in aplicatia denumita SEQR, iar comerciantii nu trebuie sa-si instaleze clasicele POS-uri, ci doar un program furnizat gratuit, in casele de marcat.
Cum se plateste cu aplicatia SEQR, ce se poate descarca gratuit in telefonul mobil din Google Play sau App Store:
1. Dupa ce ai facut cumparaturile in magazin, casierul te intreaba daca platesti cash/cu card/sau prin cod QR. Daca alegi ultima optiune, casiera scaneaza patratul QR de pe produsul cumparat iar informatia se transmite procesatorului Seamless.
2. Cumparatorul scaneaza si el, cu telefonul, codul QR afisat la casa de marcat sau pe site-ul de cumparaturi online
3. Aproba apoi tranzactia pe telefon, introducand codul PIN
4. Vizualizeaza chitanta si istoricul platilor salvate pe aplicatia din telefonul mobil.
„In prezent, SEQR reprezinta cea mai simpla, sigura si eficienta solutie de plata din Romania”, precizeaza banca.
Instalarea aplicatiei in telefonul mobil si efectuarea tranzactiilor sunt gratuite. De asemenea, si pentru comercianti este gratuita instalarea softului necesar acceptarii acestor tipuri de plati. Cel mai important insa, comisioanele interchange pe care trebuie sa le plateasca operatorului Seamless si bancii pentru fiecare tranzactie sunt cu 50% mai mici decat in cazul comisioanelor pentru platile cu cardul.
„Noua solutie de plata le permite comerciantilor sa isi reduca la jumatate costurile de tranzactionare comparativ cu alte metode de plata, ceea ce se traduce in profitabilitate crescuta inca din prima zi”, precizeaza Garanti Bank.
Avantajele aplicatiei pentru clienti:
o Gratuit, înregistrare simplă, ușor de folosit
o Acces în timp real la soldul cont(urilor) GarantiBank și chitanțe digitale salvate în aplicație
o Acces la reduceri și oferte promoționale de la comercianți direct pe telefonul mobil
o Mai sigur decât alte modalități de plată, deoarece nicio informație confidențială nu este salvată în telefon sau transmisă comerciantului
o Toată comunicarea între părțile implicate în tranzacție este criptată prin platforma de tranzacționare Seamless, care realizează 3,1 miliarde tranzacții anual, în peste 30 de țări.
Avantajele aplicatiei pentru comercianți:
o Nu presupune nicio investiție financiară, deoarece nu necesită instalarea de hardware
o Costurile de tranzacționare sunt reduse cu 50% comparativ cu alte metode de plată
o SEQR se integrează în softul de vânzare al comerciantului și este suficient ca acesta să afișeze codul QR la casa de marcat, pentru a putea fi scanat de către clienți.
De ce ar adopta un consumator platile cu telefonul mobil prin coduri QR?
Bogdan Sacuiu, Seamless: “Este pentru consumatori aceasta solutie de plati mobile cu coduri QR o modalitate de a inlocui platile cash sau cu cardul? Probabil nu. In schimb, ca si pentru comercianti, aceasta metoda aduce valoare adaugata platilor: utilizatorul vede balanta platilor in timp real, adica imediat dupa ce a facut plata primeste chitanta in format electronic, in aplicatia din telefon, iar acolo poate vedea si platile mai vechi, istoricul acestora.
Clientii bancii vor putea, pe viitor, sa poata face si transferuri de bani catre alte persoane cu telefonul. Imaginati-va cat de simplu va fi pentru un student in Bucuresti, de exemplu, sa primeasca bani instantaneu, in cateva secunde, de la parinti sau rude care locuiesc in alte orase.
De asemenea, urmeaza sa introducem in aplicatie si posibilitatea de a se plati facturile emise de diversi furnizori de utilitati. Pe factura va fi acel patrat cu codul QR, iar printr-o simpla scanare a codului cu telefonul, am si platit factura: nu mai trebuie sa mergi la ghiseele bancii, la ATM sau la cele ale furnizorilor de utilitati, nu mai trebuie sa deschizi aplicatia de internet banking”.
De ce sa accepte magazinele platile cu telefonul mobil?
Bogdan Sacuiu, Seamless: “Va vinde mai mult un magazin daca va avea si solutia de plata cu mobilul, pe langa cea cu cardul? Raspunsul meu e ca nu. Alceva face sa-i creasca vanzarile: preturile, promotiile, marketingul etc. Insa ce va fi interesant pentru comerciant este faptul ca prin aceasta aplicatie de plati mobile isi poate imbunatati relatia cu clientii, oferindu-le valoare adaugata. Cum? Le poate oferi diverse promotii, discounturi si programe de loializare, direct pe telefonul mobil, in aplicatia SEQR. Comerciantul, datorita costurilor mai mici prin aceasta metoda de plata, in comparatie cu cardul, ori va avea marja de profit mai mare, ori posibilitatea de a investi in promotii, discount-uri, programe de loializare pentru acesti clienti, deci costurile de procesare salvare vor fi in parte transferate consumatorului”.
Cat de sigure sunt platile cu telefonul mobil prin QR codes? Mai sigure decat cele cu cardul!
Bogdan Sacuiu, Seamless: Platile sunt foarte sigure, pentru ca de fapt nu transferi informatia contului tau bancar catre comerciant, ca la card, unde exista asadar, un risc, desi mic, de a se copia datele cardului, singura informatie transmisa comerciantului este identitatea ta (a cumparatorului), deci este o imensa imbunatatire in privinta securitatii.”
De asemenea, daca se intercepteaza codul PIN, in timpul efectuarii tranzactiei, acesta nu foloseste nimanui, intrucat este incriptat, metoda de incriptare fiind identica cu cea folosita de banca.
Ce se intampla daca mi se fura telefonul sau il pierd?
Bogdan Sacuiu, Seamless: Daca ti se fura telefonul, riscul de a pierde banii este mai redus decat in cazul cardului, intrucat cu telefonul se pot face cumparaturi la magazine sau transferuri doar prin introducerea codului PIN, stiut doar de proprietarul telefonului, pe cand cu un card se pot face uneori si plati fara PIN, precum platile pe internet.
O solutie care permite clientilor sa renunte la carduri
„Suntem încântați să aducem SEQR pe piața din România prin parteneriatul cu GarantiBank. SEQR este singura soluție de plată cu telefonul mobil care permite clienților să renunțe la portofelul cu numerar, carduri, cupoane, carduri de loialitate și chitanțe și să utilizeze doar smartphone-urile lor, gratuit, printr-o singură aplicatie. Comerciantii au, de asemenea, beneficii importante de pe urma acestei soluții de plată, în primul rând deoarece costurile de tranzacționare se reduc la jumătate comparativ cu alte metode de plată”, a declarat Peter Fredell, CEO al companiei Seamless, furnizorul
SEQR.
„SEQR este o soluție de plată cu telefonul mobil unică pe piața din România și care este utilizată
cu succes în alte țări. Seamless este expert mondial în soluții de plată cu telefonul mobil,
iar GarantiBank caută să inoveze constant, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților.
Prin urmare, această colaborare a venit în mod firesc și aduce beneficii tuturor părților implicate,
inclusiv clienților, comercianților și celor două companii care au făcut această tehnologie
disponibilă în România: Seamless și GarantiBank”, a declarat Fatih Arpas, director Canale Alternative de Distribuție & IT în cadrul GarantiBank.
„Prin SEQR, cei 300.000 clienți de retail ai băncii noastre, dar și clienții potențiali, își pot conecta
conturile curente la aplicație și își pot face cumpărăturile simplu, rapid și sigur folosind doar
telefonul mobil”, a adăugat Arpas.
În prezent, se poate plăti cu SEQR în București, la Subway Upground, în rețelele de magazine
Bata și For Family, precum și în locațiile HoReCa Bierhaus 67 și Ave Hotel.
Soluția este în curs de implementare la nivel național în rețelele magazinelor Nike, Collective,
Folli Follie, Converse, .kix, Calvin Klein Jeans, Star Place și Arsis, precum și la ceainaria Tabiet
și cafeneaua Antipa.
SEQR va fi disponibilă şi în alte locaţii şi oraşe în parteneriat cu comercianți din diverse domenii.
Estimari si alte declaratii
Fatih Arpas, director Canale Alternative de Distribuție & IT în cadrul GarantiBank, a spus, in cadrul conferintei in care a fost prezentata aplicatia, ca se asteapta ca pana la finalul acestui an un numar de 5.000 de clienti ai bancii sa se inregistreze in aceasta aplicatie de plati mobile. Pe de alta parte, intr-un interval de 6 luni, un numar de 500 de magazine si hoteluri urmeaza sa accepte aceasta modalitate de plata.
El precizeaza ca platile prin QR codes se pot face si cu telefoanele care au tehnologia NFC.
In privinta tranzactiilor cu telefonul mobil prin solutia SEQR, in 2012 s-au realizat un numar de 3,1 miliarde tranzactii, fata de 60 miliarde tranzactii ale Visa, asadar este un numar mai mic, dar relevant, avand in vedere faptul ca solutia este la inceput, dar cresterea este rapida, spune Bogdan Sacuiu, Chief Sales Officer la Seamless.
"Avem operatiuni in 30 de tari din lume, lucram din 2005 cu operatori de telefonie mobila, cu retaileri mari precum 7eleven in Thailanda, care are 8000 de magazine in tara, cu banci si furnizori de servicii de plata, avem conectate 525.000 de aplicatii active la nivel global.
Intra in CLUBUL BANCHERILOR pentru a citi alte declaratii ale reprezentantilor celor doua companii despre noua solutie de plata
Comentarii
bogdanQR
Nu se spune nicaieri tot procesul... ce se intampla daca sunt nemultumit de produs, cum imi iau banii inapoi, ce se intampla daca sunt debitat, eronat de doua ori, ce se intampla la scanarea codului pe calculator, daca fac plat asi nu-mi primesc produsul etc.? Toate acestea sunt reglementate in cazul platilor cu cardul, cum este in cazaul platilor direct din cont? Se ramane la birocratia numita Protectia Consumatorului sau trebuie sa dau comerciantul in judecata pentru recuperarea unui prejudiciu...?
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii
Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii
Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
- Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale
- Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor
- Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii
-
Schimbare numar telefon Raiffeisen
Puteti schimba numarul de telefon la Raiffeisen din aplicatia Smart Mobile/Raiffeisen Online, ... detalii